Kristyon - főkép
>> AutóápolásAlfa Spider / GTV 916 // 2024-04-11

Megérkeztek a gumik, amiket a hátsó kerekekre rendeltem. Igyekeztem olyat rendelni, mint ami az első kerekeken van. Olyan jól sikerült, még a dot szám is megeggyezik.
Míg az átírást nem tudom rendezni addig, nem lesznek felszerelve...
Kicsit volt kedvem az ülésekkel foglalkozni. Bőr tisztítás, és ápolás formájában. Már későn jutott eszembe, hogy fotozzak is. Első három kép előtte, utsó három utána, de előtte képeken is már a középső, és a háttámlához közelebbi keskeny csíkot már lekezeltem. Nem gondoltam volna, hogy ennyit segíthet majd rajta az ápolás...
Az ülés oldaltámaszán szakadás is van, ennek a javításához már mester embert kell keresni...

 
>> SzervizAlfa Giulietta 2.0 JTDm Sportiva TCT // 2021-02-25

Gumi már van...

 
>> AutóápolásAlfa 156 SW 1.9 JTDm // 2018-01-24

Ma megérkezett, és hamar ki is cseréltem a kuplung és a fékpedál gumiját.
Érkezett még 21W izzó helyére led, ezeket a tolatólámpába raktam be. A fénye nem lett nagyobb csak fehérebben világít. Így az is kiderült, hogy a tolatólámpa nincs a CAN-Bus-ra kötve. Volt némi kontakt hiba a a jobb oldali lámpa csatlakozójánál (gyengébben világított a tolató, és a ködlámpa is a jobb oldalon), pontosabban a testelésnél, így ezt is javítottam. Ha nem jött volna a led, lehet sose veszem észre... (ilyen világítós dolgokról nem tudom hogyan lehet jó képeket csinálni, de azért megpróbáltam.)

>> EgyébAlfa 156 SW 1.9 JTDm // 2017-12-20

Bal első kerék defektet kapott. Reggel még elmentem vele dolgozni, műszak végére teljesen lapos lett a kerék. A hazafelé utat egy kerékcserével kezdtem és egy úttal a gumishoz. Ott kiderült, egy csavar volt bele állva a futó felület majdnem közepére. A javítás gyorsan ment.

 
>> SzervizAlfa 156 SW 1.9 JTDm // 2016-07-07

Kapott a jobb eleje egy lassú defektet, mire észrevettem már csak 0,7 bár volt benne. szépen le is nyalta a belső felét a guminak az így mászkálás, még az oldalfala sem úszta meg. Így a javítás helyett csere lett a defektből. Két első gumi lett cserélve újra.
A LingLong gumikba idáig lett 25630Km tökéletesen meg vagyok velük elégedve, sajnos ebben a méretben most nem sikerült jó áron találnom ezért a Superia ECO Blue gumikra esett a választás, leginkább az olcsósága miatt.
Jelenlegi óra állás: 269182Km

 
>> EgyébAlfa 156 SW 1.9 JTDm // 2014-06-05

Ma sor került a nyári gumik cseréjére. Már eléggé megkoptak a Pirellik, meg volt egy pukli a jobb elsőn, ami egy kátyúnak köszönhető, ez sajna a felni belső felén is látszik. Ezt majd gorgoztetni kell.
Most linglong green max került fel, 205/50-és méretben. Egyenlore rövid tapasztalatom van, de sokkal komfortosabbnak érzem, és csondesebb is mint a Pirellik voltak.
A gumikat a supergumi.com-ról rendeltem (12000Ft/db) a szállítás (3000ft), a szerelést a DaróGumi műhely-ben (6000ft) végeztek.
Kilométer óra állás k.b.: 234000

 
>> EgyébAlfa 156 SW 1.9 JTDm // 2013-11-12

A gumikat már két hete, hogy megvettem, és felnire szereltettem, de csak ma került sor arra, hogy lecseréljem az autón.
Még azért átszerelés előtt lőttem egy képet a nyári kerekekkel is :)