Mutasd

>> Tuning és extra2016-09-22

Nem voltam kibékülve a kocsi hátsó kerekeinek nyomtávjával. Nagyon be voltak esve a kerekek a kaszni alá. Köszönet Zselé cartársnak a szélesítőkért.
Oldalanként 1,5-1,5cm került alá. Sokkal tetszetősebb a kocsi fara. :-)
Képek annyira nem adják vissza, de élőben nagyon sokat számít.

>> Szerviz2016-09-07

Végre ki lettek cserélve a vásárlás után "kötelező" alkatrészek. Megy néhány extra is. :-)

- Vezérműszíj+görgők+vízpumpa
- Balansz szíj+görgő
- Motorolaj (5W40 Mobil Super 3000)
- Olajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő
- Szelepdekli tömítés
- 2db első flexibilis fékcső
- 2db első, külső stabilizátor szilent
- 2db hátsó lengőkar szilent (ami a lengéscsillapító alsó felfogatásánál van) Ide poliuretán szilent került
- Váltóolaj (75W90 Castrol)
- Szervóolaj (Mobil ATF320 Dexrol III)
- Fagyálló hűtőfolyadék

Km állás: 103.140km

 
>> Tuning és extra2016-08-31

Mióta megvan a kocsi egyszer már lecseréltem benne a váltógombot, mert amivel vettem nagyon-nagyon nem tetszett. Vettem bele újat, de valahogy azzal se voltam kibékülve. Aztán megláttam ezt a bőr MOMO gombot. Fekete, bőr, benne a sebességfokozatok, hímzés. Nem bírtam otthagyni.

Az oldalindexekkel hasonló módon jártam. Megvételkor átlátszó, megsárgult volt. Gyors megoldásként lámpasötétítővel befestettem feketére, de már akkor tudtam hogy ez így nem maradhat.
Egy debreceni tuning bolt weblapján találtam ezt a gyárinak kinéző füstszínű darabot.
Szerintem jobban néz ki vele.

 
>> Tuning és extra2016-08-22

Sajnos a gyári központi zár vezérlője valami miatt nem működik. Mint azt a korábbi tulajtól megtudtam próbálták megjavítani, de jobbnak és könnyebbnek látták egy utángyártott darabbal helyettesíteni.
3 dolog miatt nem tetszett:
- 1db távirányító van a kocsihoz
- az a távirányító is elég csúnya
- a 156-nál hozzászoktam hogy kulcsról nyílik a csomagtartó (ennél pedig nem)
Nem volt más teendő, keresni egy olyan vezérlőt aminek van egy plusz kimenete és szép a távirányítója.
Találtam egyet aminek a gombsora kicsit hasonlít az ALFA scudetto-ra. Megtetszett, megrendeltem és ma meg is érkezett. Nem volt nehéz kicserélni a kocsiban lévővel, plusz rákötöttem a kimenetét a csomagtér nyitógombjára. Rendeltem még nyomógomb nélküli nyerskulcsot is, mivel a nyomógombos úgysem üzemel. Ezért ha lemásoltattam nyugdíjazom is :-) Jó lesz tartalékkulcsnak.

>> Tuning és extra2016-08-18

A GTV is kapott egy USB csatlakozót a szivargyújtó helyére. Szép zölden világít, akárcsak a műszerfal. Még a fejegységet kell lecserélni, mert nem illik a képbe a piros háttér világításával. :-)

 
>> Esemény2016-08-09

Ma végre sikerült átíratni a kocsit! Az eredetvizsgát már régen megcsináltattam, de utána mikor bementem a kormányablakba közölték velem, hogy hiába van itt minden irata a kocsinak (törzskönyv, forgalmi, biztosítás, eredetvizsga) mégsem tudják átírni. Mivel a régi tulaj hitelre vette anno, és bár igaz hogy a hitel régen ki van fizetve (hiszen ott a törzskönyv) kell kérnie a hitelintézettől egy igazolást (2300Ft) hogy valóban törlesztette és ezzel a papírral kell bemenni az okmányirodába. Ez múlt héten hétfőn történt. Telefonáltam a régi tulajnak, hogy mi a probléma. Intézkedett, megkapta a papírt a banktól. Ma telefonált hogy elintézte, mehetek átíratni.

 
>> Tuning és extra2016-08-09

Led került az első helyzetjelzőbe, rendszám világításba, a tolatólámpába, a csomagtér világításba, a kilépőfényekbe, az utastér világításba és a kesztyűtartó világításba.
Nagyon szép és erős fényük van. Sokkal modernebb hatást kelt a beltér, mint a hagyományos halogén izzóval.

 
>> Tuning és extra2016-08-06

Kicseréltem a tompított fényszóró izzóit. Szép kékes fehér fénye van. Majd sötétbe kiderül hogy vizsgázik.

 
>> Tuning és extra2016-08-05

Kellett egy kis csicsa a kocsira. Aliexpress-ről rendeltem alfás szelepsapkát és quadrifoglio emblémát. Szerintem jól áll.
Az oldalsó indexet lefestettem lámpasötétítő spray-el, mert teljesen megvolt sárgulva a búrája. Annyira nem tetszik, de mindenképp jobb mint előtte. Jó lenne szerezni gyári kinézetű füstszínűt.

 
>> Tuning és extra2016-07-31

Kapott az autó a kalaptartóba 2 új hangszórót, mert a gyárinak ki volt szakadva a membránja. A hangszóró és a féklámpa takarón a szövet nem kicsit volt megfakulva. Szürke volt, csak az oldalán látszott ahol nem ért a napfény, hogy ennek bizony feketének kellene lenni. Volt még itthon fekete fújós festékem, hát adtam nekik. Szépek lettek.