Kraher - főkép
>> AutóápolásAlfa 166 3.0 V6 24V aut. // 2020-08-21

Volt egy kis időm és gondoltam kipróbálom a Lotuscleaning Leather Cleaner és Leather Care termékeit az autó bőrbelsőjén. A termékekről mindenfelé írt dicséret nem alaptalan úgy gondolom. Igaz a képek talán nem adják vissza, de mindenképpen elégedett vagyok az eredménnyel.

>> EgyébAlfa 166 3.0 V6 24V aut. // 2020-08-21

Nekem is sikerült a gépsárkányhoz (minden előzetes szándékom ellenére) egy kulcs rendelkezésre állása mellett hozzájutni. Ezt én nem tartottam biztonságosnak, így felkerestem a többször emlegetett pápai kulcsos vállalkozást. Valóban igazak a hírek, és kp ellenében simán megoldották, hogy ne fájjon a fejem az miatt, ha véletlenül elhagynám a kulcsot, vagy esetleg megmakacsolná magát az egyetlen kulcsocska és nem nyitna többé sem az ajtót, sem a csomagtartót.

 
>> EseményAlfa 166 3.0 V6 24V aut. // 2020-07-23

Műszaki vizsga előtt kapott két darab új gumit a hátsó tengelyre, mivel a régiek már erősen a kopásjelzőt mutogatták. Sava Intensa HP2 XL FP gumiabroncsra esett a választás. Sikerült menni vele szakadó esőben és nyári hőségben is. Egyenlőre nincs rá panasz. Választásom oka, hogy évi kevés km futással számolok, nem igazán éri meg prémium abroncsra beruházni, mivel elkopni nem fog az autón, legfeljebb elöregedni.
Kapott még két új ablaktörlőlapátot, két új izzót a rendszámtábla világítás céljából ( a benne lévő ledizzók repültek kifelé), valamint a vezetőoldali ablakvezérlő panel is kicserélésre került, mivel a két első ablak mozgását irányító gombok kissé nehezen végezték a feladatukat, kellett az "érzés" hozzá.
Műszaki csont nélkül, újabb 2 év, és egy vizsgabiztosi dicséret, hogy milyen jó bőrben vagyunk. Km:207610

 
>> SzervizAlfa 166 3.0 V6 24V aut. // 2020-06-27

Hobby autóról lévén szó a téli hónapokra ideiglenesen kivonásra került a forgalomból 3 hónapra, majd a pandémia miatt ez meghosszabbításra került még 3 hónappal. Közben azért néha kicsit át lett mozgatva a vas, így egyszer csak olajfolyással szembesültem. Kiderült, hogy az olajdeknin van egy kis repedés, amely korábban valamilyen módszerrel eltűntetésre került, de az anyag megfáradt. Olajdekni kicserélésre került, valamint az alig "használt" olaj és olajszűrő is. Ismét Xado 10w60 került bele. Km: 207469