Mutasd

>> Esemény2019-09-01

Megérkeztünk. Mindenhol Giuliak, Stelviok..gyönyörűek!
A nézelődés befejezése után kértünk kulcsot a kiállított Giuliához, már akkor éreztük, hogy valami elindult. Készségesen segítettek mindenben, megmutattak mindent, pedig nem vagyok benne biztos, hogy potenciális vevőként tekintettek ránk. Ebben a pillanatban éreztem, hogy nem kell nekünk feltétlenül kombi autó, hiszen itt egy gyönyörű sedan ALFA és igen, tetszik egy (vagy inkább A) sedan!
Nézzük a csomagtartót, ami kulcskérdés: a mérete megfelelő, csak az a fránya nyílás ne lenne ilyen szűkös...asszony megállapítja: valóban jobban kell majd legózni, de egyel kevesebb kismotor nélkül is el tudunk menni nyaralni, magától mondta, hogy a nők minden autót telepakolnak, mérettől függetlenül :) Majd odalépett az értékesítőhöz megkérdezni, hogy kapható, felrakható-e tetőbox? A válasz igen volt. Hogy micsoda? Tetőbox? Utálom! De ha ez az ára, hogy ilyen autónk legyen, akkor majd megszeretem, de legalábbis megszokom. Még mindig aggódtam kicsit, hogy mennyi kompromisszummal járna ez a szépség? Ezt ő is látta rajtam és nyugalomra intett: sokat mennél vele egyedül,igaz? Igen. Minden reggel mosolyognál ha ez lenne az autónk,igaz? Igen. Megoldjuk évente kétszer a nyaralást ekkora autóval, ahogy sok más ember, igaz? Meg hát!:) Akkor mire várunk? Megköszöntem és megkérdeztem, hogy mi a menete, ha szeretnénk kipróbálni? Azt mondták, hogy én mutatok egy érvényes jogsit, ők meg hozzák a kulcsot. Velünk volt a gyerkőc, így abban maradtunk, hogy egyedül megyek próbakörre, a család megvár a szalonban.
Beültem, az értékesítő mellém. Egy-két dolgot még mutatott, majd jött az a mondat, amit már nagyon vártam: indulhatunk! Beindítottam, szépen lassan kigurultunk. Gyönyörű belül is, minden a kezemre áll, azt csinálja amire gondolok,amit szeretnék, a váltó parádés! Mutatják, hogy hogy szól zene..megkértem, hogy halkítsa le, mert ez az utolsó dolog ami jelenleg mozgatja a fantáziámat :) megértette, szólt, hogy most értünk olyan útra, ahol lehet valóban próbálgatni! áááá végem van, ezt keresem hónapok óta, hazaértem(ahogy itt sokan írtátok)! Komolyan gondoltam hogy máshol keresek autót? Normális vagyok? Visszaértünk, ahogy szálltam ki, asszony csak mosolygott, majd megszólalt: úgy látom eldőlt. Hogy dőlt volna el, hiszen te ki sem próbáltad még! Nem is kell, az arcodra van írva, ha belőled ezt váltja ki, akkor nincs kérdés én is imádni fogom :)
Nincs mese, tényleg eldőlt, kezdődhetett a konfigurálás, ráadásul éppen akciós volt akkoriban a Super Elegant.

 
>> Egyéb2019-09-01

Hol is kezdjem? Egy ideje mozgatott már az autócsere gondolata, egyre gyakrabban keresgéltem. Egész pontosan tudtam hogy mit szeretnék: fekete 159 sw Tbi TI, tetőablakkal ( tudtam, hogy a tetőablakot el kell engednem,de azért bizakodtam :) Fél év sikertelen kutakodás után írtam Shadin-nak hátha tervezi Patesz eladását, akkor még sajnos nem volt aktuális.

Kicsit el is engedtem a dolgot, aztán úgy alakult (köszönöm azoknak, akik nélkül ez nem jöhetett volna össze), hogy lehetőségünk nyílt új (0 km-es) autóra. Itt kezdődött a bonyodalom, nem úgy nézett ki, hogy folytatódik az Alfázás: A Giuliát elvetettem az elején, a mérete miatt ( tudom, a 2 gyerek nem egyenlő a kombi autóval, de én mégis azt szerettem volna, jobban is tetszenek/tetszettek).
Elkezdtük megnézni a lehetséges utódokat ( az előző blogban felsoroltak maradtak a végén, de volt még pár, ami legalább pár percig téma volt):
-Jaguar XE 2.0 (úgy voltunk vele, hogy ha elférnénk benne, akkor a Giuliaban is)
- Toyota Corolla Touring Sports 1.8 Hybrid ( olyan mint egy dodgem és egyáltalán nem is szeretnénk hybridet)
-KIA OPTIMA 1.6 T-GDI Gold DCT ( túl nagy és nem is tetszik :)
- Volvo V60 ( gyorsan rájöttünk, hogy egy olyan konfiguráció, amit szeretnék, nem fér bele a keretbe)

Subaru Levorg: Tudom, hogy ez már nem az a Subaru, de régóta szerepel a bakancslistámon ( igaz egy Impreza WRX STI). Méretre jó, a forma is tetszik. Sok rosszat írnak a váltóról, a belső design nem sokat javult a 2000-es évek eleje óta, nem estünk szerelmbe, tegyük a lista végére.
Skoda Octavia RS : az RS egész pofás, nagy is,egész jól mozog, viszonylag sok mászkál belőlük (ezt nem kedvelem), de amikor arra gondoltunk, hogy ennyi pénzért veszünk egy Skoda Octaviát, rájöttünk, hogy valami nagyon nem stimmel.
Opel Insignia Turbo: Tudom, hülye vagyok, mindig van valami nyűgöm, de ezt meg fölöslegesen nagynak és semmilyennek találtam a próbaúton, elengedtük a dolgot, ajánlatot sem kértünk.
Kia proceed GT: nagyon tetszik a forma, szépen szedi a lábát, jó a váltó is, viszont borzasztó gyenge minőségű anyagokból áll a belseje, sport módban üvölt kívül, belül, luxus csomaggal nem volt annyival olcsóbb ,mint a Giulia, mint amennyivel kevesebbet nyújtott.

Teltek a napok, próbáltam megbarátkozni a Kia-val, de nem éreztem hogy minden reggel mosolyognék amikor beleülök. Pedig ez nekem nagyon fontos! a 156 15 éves, de a mai napig imádom, tetszik, figyelek rá, óvom ( ahogy ő is minket), elvarázsol a belseje, imádok vele utazni.Ilyen autóra lenne szükségem/ünk, főleg hogy nem 1-2 évre tervezünk.

Egyik reggel asszony felvetette: -Nem megyünk el kipróbálni egy Giuliát?
-Áááá, kicsi, kompromisszumos lenne...
-Nézzük meg újra.

Nem kellett kétszer mondani, elindultunk a szalonba...folyt.köv.

 
>> Egyéb2019-08-22

Sokan megköveznek majd érte, de nem volt biztos, hogy újra Alfázunk.

Bővül a család, januárban már négyen leszünk, így nem volt olyan egyszerű a döntés meghozatala. Asszony rám bízta a dolgot, egy kérése volt, ne legyen fehér.
Honnan indultunk? Benzines, automata autót szeretnék, az sem baj, ha tetőablakos. Adta magát a Giulia (Szépe a Stelvio, de nem az én világom), de elvetettem első körben, féltem, hogy szűkös lenne.

Mik kerültek a kalapba? Kia proceed GT, Subaru Levorg, Opel Insignia Turbo kombi, Skoda Ocravia Rs kombi.

A végső döntés már ismert, de részletezni fogom az okait egy következő bejegyzésben.