Blog >> izzó

>> SzervizDévid // Alfa 156 2.0 TS // 2010-12-11

Ma reggel sikeresen kiégett a helyzetjelzőm izzója. Mos tvolt rá időm, hogy nekiessek kicserélni, 50%-os sikerrel. Az izzó a helyén van, de sajna a távolsági fényszórómat tartó lemez ismét leesett, mint tavaly, mikor rászántam magam a távolsági izzók cseréjére.
Annyi a különbség, hogy ma nincs türelmem valahogy visszafeszegetni, szóval egyelőre marad ahogy van, majd holnap melegebbe, világosabba, stb, megoldom. Lehet a lámpát is kiveszem, és rendesen összerakom, ahogy kellene.

>> SzervizBFMSE // Alfa 166 V6 TB // 2010-11-21

A hátsó alfa jelről lepattogott a lakk és az embléma is kezdett eltűnni, ezért ki lett cserélve. A hátsó részénél, ahol egy rugó van beakasztva vizet kapott és attól ment szét. A rugó szerintem túl hosszú is lehet, mert már ki is lyukasztotta a jelet. Most nyomtam bele egy kis sziloplasztot, hogy a víz ne menjen bele.

Mivel többen írták a fórumon, hogy mennyire sokat jelent a +50-90%-os fényerejű izzó, ezért gondoltam kipróbálom. A GE +90%-os izzóját (H7) tettem bele, tapasztalatok később.

A fékem egy ideje annyira nyikorgott, hogy az őrületbe kergetett, ezért kapott új betéteket. AZ előző mintex volt, és a brembo tárcsával szerintem nem szerették egymást. Most ferodo ment bele, és végre csendesen tudok fékezni.

>> EseményATE TR // Alfa 156 1.6 // 2010-11-16

Szívás ezerszer. Kicseréltem az izzókat a konzol tekerentyűi mögött. Elég fekete volt már mind. Zsírul világított összerakás után. De akkor vettem észre, hogy bármelyiket tekerem a határok nem a helyükön vannak. :-) Bázeg, szétszedés ismét. Végigjátszottam, hogy jó legyen. Később kocsikázás közben észrevettem, hogy nem reagál a höfok állítására és furán viselkedik a fokozat állításánál is. Áááááá ismét szétszedés és ennek a kettő tekerentyűnek a megcserélése következett. Ezután már tökéletesen működött. Izzó csere a szivargyújtó mögött is. A szivargyújtó nem működik. Holnap megnézem a 15A-es biztosítékot. Kedvem már nem volt hozzá. De legalább szépen világít minden.

Szerda délelőtt Pestországban észrevettem egy másik autó hátulján, hogy a jobb oldali lámpa halványabban világít, vagyis tiszta kéken. Először a trafóra gyanakodtam, hogy megadta magát, de amikor megcseréltem a két trafót, akkor lett biztos, hogy az izzó a hibás. Ma elmentem egy xenon üzletbe, vettem egy izzót, berakattam, és tíz perc múlva már ott sem voltam.

>> SzervizAttie // Alfa 156 1.9 16V JTD M-Jet // 2010-08-26

Elérkezett a 2010-es olajcsere ideje is. A km órában 95661 km volt. Ahogy szoktam most sem tettem meg 10.000 km-t az utolsó olajcsere óta :)
Cseréltünk még: olajszűrő, levegőszűrő, bal első tompított izzó, rendszámtábla világítás izzó, riasztótávirányító elem.
A tolatáskori féknyikorgás is orvoslásra került. Szorult egy kicsit a hátsó betét.
Plusz ami meglepetés volt az autó felemelésekor az az, hogy eltört/elrohadt egy kipufogó tartó elem. Ez meg lett hegesztve.

>> SzervizRolcho // Alfa 156 1.6 TS // 2010-08-08

Kell hozzá: 6 db 1,2W rizsszemizzó, csillagcsavarhúzó, torx csavarhuzó, 4 db szög

Ki kellett cserélnem egy izzót ma műszeregységben, mivel az óra világításából egy izzó kiégett. Kicseréltem így hát mind a hatot, hiszen nagyjából megegyező lehet az élettartamuk.
Aki nem csinált még ilyet, először a váltó szoknyáját kell kivenni az ezüstös műanyaggal együtt. Ezt követi a hamutartó egység (2 csillag csavar), majd a váltót körülvevő fekete műanyag keretet (négy csillagcsavar). ezt követi a klíma konzol (4 csillagcsavar).
A négy darab szög ( kb 10 cm hosszú és vékony, hogy a négy lyukon beférjen) tökéletesen alkalmas arra, hogy kiszedjük a rádiót, és a rádió keretet.
Ezt követi az utolsó műanyagburkolat. 2 torx és 2 csillag csavarral.
Miután leszedtünk minden műanyag burkoltatot, jöhet a műszeregység 4 csillagcsavarja.
a hátoldalon hat rizsszemizzó tartó (narancssárga) található. Mivel nincs beleforrasztva az izzó, csak ki kell húzni a régit, és betenni az újat.
A visszaépítés ugyanez, csak fordított sorrendben.

Beépítési idő, ha minden adott legfeljebb egy óra.

km: 101775

Kivolt égve mind a 3 tekerentyü hátsó világítása. Mivel nem kaptam sehol olyan foglalatú izzókat, amien nekem kelett volna, így hasonlót vettem és átforrasztottam a gyári foglalaltba a rizsszem izzókat :) macerás egy munka, legközelebb eredetieket szerválok az tuti! De sokan így ajánlották, mert gyárikat nagyon-nagyon nehéz találni :(
Aki hasonló müveletre adná a fejét, annak egy kis segítség, ami alapján én is csináltam ezt aszerelést:
Hogyan cseréljünk izzót a 147 klímapaneljén?!

>> Tuning és extraATE TR // Alfa 156 1.6 // 2010-04-18

A mai garázs témám. :-) Mondjuk nevetek, de nem volt jó kedvem.

1. Xenon trafó a lámpa alá
2. zenét bekötni
3. konzol izzóit kicserélni

Ebből csak a harmadik sikerül. Ja meg a kettes félig. :-)
5:40kor kezdtem a melót. Szétborítottam akonzolt. Ez már gyorsan megy. Gondoltam, leszedem a lököst és utána bekötöm a zenét. A lökös leszedésénél az elöl található négy csavarból csak 3 jött ki. Ezután eltörtem a fejet, amivel csavartam ki. 5 perces gondolkodás után a többit visszaraktam. Nem tudtam kiszedni azt az egy csavart. Majd kövi hétvégén. Pedig jó lett volna. :-)
Na akkor kábelek behúzása. Jó régen megvan az alapanyag. Alig találtam meg, hogy hol húzzam át a kábelt a műszerfalnál. Szépen elvezetve minden. De nem kapcsol az erősítőm. Zsír. A multimeter lemerült. Honnan nem jöhet a csodás táp? Vagy megkakkant az erősítő? Ez is egy hét múlva folytatódik. Ideg megevett. Kocsi alá is be akartam nézni, de egy műszakot lenyomtam a garázsba....ééééés elfelejtettem az ülésfűtéshez a kábelt kiigazítani.
Konzol az könnyen ment. :-D

Ja és még azon kell agyalnom, hogy az RCA kábellel mi legyen, mert nem megy be normálisan a magnó.

Képek nincsennek, mert majdnem összetörtem mindent. :-)

>> SzervizAttie // Alfa 156 1.9 16V JTD M-Jet // 2010-03-18

Kiégett a jobboldali rendszámtábla izzóm. Pótóltam. Az költség a pótizzó árát is tartalmazza :)

>> SzervizH@nß // Alfa 145 TS // 2010-03-10

Műszerfal felső izzó vacakolt...hol égett.....hol nem....mostanában nem.
Kiszed, kicserél (bár 1 picit erősebb)
Este kiderül milyen, max veszek uo izzót mint ami volt és kicserélem arra.