Blog >> lökhárító

>> Tuning és extraystuc // Alfa 146 ti Super Produzione // 2007-08-08

A repedt hátsó lökhárító rendberakása. Első mozzanat, Zsé segítségével lökös leszerelés, Tiby-hez, majd utána Kriszhez szállítás.

>> Szerviztolyaasch // Alfa 164 2,5 TD // 2007-07-31

Nya. Holgyeim és Uraim! Ma fáradságos 12 és fél órás munkával lecseréltem a 164-esem kulso boritomuanyagjait, lokháritostul mindenestul. Na netudjátok meg, hogy mi az. Senkinek sem kivánom a sok berohadt csavart amit vagy le kellett furni vagy le kellett fexelni. Ja a poén amiért ezt írom: tegnap fényeztem le a muanyagokat. Kozhely de: ha a marhaság virágozna belolem szemirámisz fuggokertje lenne. Az elso sárvédo haromszog muanyagjaibol a biztonság kedvéért két darab jobboldalast fényeztem le. Persze mondanom sem kell baloldalasból egyet sem. Nya további szép napot. Képek legkozelebb mert a zasszony elvitte a kocsit mielott lefotozhattam volna. Vivat Alfa!

>> Egyébystuc // Alfa 146 ti Super Produzione // 2007-07-18

Múltkor valami agyas nekigurult a kocsim jobb hátuljának. Természetesen nem tudom, hogy ki volt. Mindenesetre sikerült nyomot hagynia. Megrepedt a lökösöm. :-( Eléggé csúnya, megkell csináltatnom rövid időn belül.

>> Egyébpedrito // Alfa Alfasud Sprint 1.5 // 2007-07-05

A legfőbb hiányosság pótlása is megtörtént...

>> SzervizTtK // Alfa 146 1.6 TS // 2007-05-16

A 146-nak ültetés nélkül is elég lenn van az orra, többször sikerült többé kevésbé fennakadni az első lökhárítóval. A képeken a legdurvább eset utáni állapot látható. Egy magas fűben megbújó fatörzs-csonkra akdatam fel egy ipszilon forduló közben..
Viszont ennek kapcsán már tudom hogyan kell fel-le szerelni az első lökhárítót. Így:
-Nyisd ki a motorházetőt. :)
-A zárhídon van két csavar, amik a hűtőmaszkot fogják. Vedd ki őket.
-Most jön a nyers erő: a maszkot alul patentok fogják (pirossal bekarikázva; vigyázz a faceliftesen nem pont így vannak!), erősen kell előre húzni és lejön. Óvatosan, mert ha feszíted, könnyen eltörik.
-A maszk alatt vannak a lökhárító felső csavarjai.
-Az alsó csavarokat alulról, két lyukon át lehet elérni (zöld nyíl mutatja hova mennek). Csőkulcs, vagy dugókulcs kell hozzá.
-Most már csak a sárvédőív műanyag bélésének a patentjeit kell kiszedni és előre lehúzható a lökhárító.
Oldalt van két excentrikus tartó (ezekről kell lehúzni, mikor leveszed; zölddel bekarikázva), ezek tekergetésével lehet beállítani, hogy hogyan álljon.
Jó szerelgetést. :-)

>> Tuning és extraystuc // Alfa 146 ti Super Produzione // 2005-07-25

2005 nyarán végleges elhatározásra jutottam. Szeretnék valami egyedi spoilerezést. Felkerestem egy készítőt Újpesten, aki kép alapján bevállalta az építést. Eredetileg a Cadamuro Design hasonló spoilerei inspiráltak, fotó alapján róluk lett mintázva a küszöb és a hátsó toldat is. Sajnos rossz tapasztalatokkal lettem gazdagabb. Gagyi munkát végeztek, ami egyből sajnos nem derült ki. Az első lökhárítón nem sok változás lett, csak a díszcsík lett egybeolvasztva a lökössel, valamint alul a műanyag rács lett kivágva. Új küszöbök készültek, és a hátsó lökhárító is átépült. Itt még nem sejtettem semmi rosszat.

>> Tuning és extraHalesz // Alfa 145 1,6 TS // 2007-05-14

Az első lököst is átalakíttattam: eltűnt a rendszámtábla bemélyedése, így sokkal pofásabb lett az autó eleje. + matricarendszám. Akkor még hivatalosan lehetett ilyen kicsit csináltatni.