Blog >> horpadás

>> Autóápoláspakai93 // Alfa Giulietta 1.4 TB Distinctive // 2023-07-13

Ma sikerült sort keríteni az autón található pár kisebb esztétikai hiba javítására, mellyel valamelyest a jövő havi tervezett teli polírozást is előkészítettük.

A javított hibák:
- Motorháztetőn egy kisebb kőfelverődésből keletkezett horpadás
- Jobb hátsó ajtón pont az élben egy viszonylag nagy horpadás (Első közös hetünkön a parkolóban rányitották az ajtót)
- Jobb első sárvédő volt egy vélhető ajtó túlnyitásból adódó egyenetlenség

A munkát Fabrizio-ra bíztuk aki egy helyi olasz horpadásjavító mester.
Nagyon profi munkát végzett villámgyorsan, mindösszesen 30 perc alatt elkészült mindhárom elemmel.

Megmondtam, ugye... Tudtam, éreztem, hogy ez lesz. Ez az év is úgy indult, hogy meghorpasztották szegény autót, ezúttal a másik első ajtót. Valahogy jobban esik így, hogy eleve úgy választottam autót, hogy ez nem számít. Majd most is megjavíttatjuk, ugyanolyan szép lesz megint, mehet tovább. Ezúttal egy anyuka tolatott bele az óvoda előtt. Nem láttuk az esetet, és le is lépett a tettes annak mostanság szokásos rendje, módja szerint. Mindezt két térfigyelő kamera látóterében. Hívtuk a rendőröket, kijöttek, tojtak rá. Nem volt kedvük dolgozni. Szerintük nem működnek azok a kamerák.. egy jegyzőkönyvet sem voltak hajlandók felvenni.
Nem maradt más, feljelentettük az ismeretlent. Eltelt egy hét, másfél, amikor csodák csodája csörrent a telefon, és egy zavart női hang kért sűrűn elnézéseket. Most voltak a rendőrök, ő volt, nem vette észre.
Ajajj...az súlyos baj, ha nem vette észre, kétszer biztosan belenyomta a vonóhorgot, és az bizony hangos amikor a lemezen csattan. Szóval pesze... Nekünk meg szerencsénk volt, mert tisztán látszott a rendszám a felvételen, így bejelentettük a kárt, jött a szemle, leadtam a meghatalmazást a fényező műhelyben.
Illetve időközben Föckös barátom közbenjárásával vettem egy komplett, újszerű jobb első ajtót. Szerencsémre króm keretes darab, így lett egy tartalék krómos kédergumim, ablakemelő, és minden sallang. Hosszú távon még jól jöhet.

>> SzervizGy.Attila // Alfa 159 SW // 2020-12-30

Volt a jobb oldali első sárvédőn egy nagyobb horpadás. Így vettem az autót de mindig is zavart. Nekiálltam hátha sikerül helyrehozni. Persze az olasz ürge jó vastagon spray-el lefestette a karcot úgyhogy az megmaradt, de a horpadást sikerült elviselhetően kihúzni. Először csináltam ilyet, nem mondom nem lehetne jobb de nem lett rossz.

Mivel olvastam hogy kényes ez azM32-es váltó, így gondoltam lecserélem az olajat benne biztos ami biztos. Gyári Tutela 75W-85 került bele pontosan 2,8L. Úgy olvastam, hogy kicsit túl kell tölteni hogy az 5. 6. fokozat tengely csapagyai rendes kenést kapjanak. Állítolag így tartósabb lesz. Majd megválik.

Ár: 3L Tutela 75W-85 olaj 180 ron (postával együtt)
Km: 134484

>> AutóápolásSmith // Alfa 159 Ti SW 2.0 JTDm // 2017-05-12

125810 km
A motorháztetőn volt néhány csúnya kavicsnyom, némelyikben már pici rozsda is látszódott. Ez lett felújítva szépen, ill. volt itt-ott 1-2 apró karcolás, ezeket is eltüntették az ügyes mesterek. Igen tetszetős lett a végeredmény.

Külön kérés nélkül a motorháztetőn lévő "púpot" is eltüntették, ami úgy keletkezett, hogy valaki ügyesen lecsukta a motorháztetőt úgy, hogy az akku nem volt a helyén, vagy a negatív saru nem volt becsukva. Így a motorháztetőn keletkezett egy púp. Már nincs ott :)

>> AutóápolásHpeDave // Alfa 156 SportWagon // 2017-03-23

A dolog ott kezdődik, mikor megvette az autót 2 db horpadás volt a bal hátsó ajtón. A szokásos rá nyitásoknak köszönhetően. Eléggé zavart meg kell, hogy mondjam, mert ez a 2 hiba midig oda vonzotta a tekintetem és másét is. Fényezni ezért nem akartam meg amúgy sem, mert minden elem gyári rajta. Aztán ez egyik nap bejött a cégekhez, ahol dolgozom egy úri ember aki pont ezzel foglalkozni fényezés nélkül horpadásokat javít és mint utólag kiderült nagyon profi! Mondta, hogy tart bemutatót így a kolléganőm Matiza és az Alfa lett az "áldozat" és negyed óra múlva huss mint ha soha nem is lett volna horpadás innen is nagyon köszönöm neki! A cég akinél dolgozik az IronTech http://www.irontechitalia.com/mag/ én csak ajánlani tudom őket nagyon megvagyok elégedve. Sajnos képet nem csináltam az előtte és utána lévő állapotról olyan gyorsan történt minden.Ráadásképpen a cégük is olasz és egy fekete olasz rendszámú Grande Puntoval volt.Közben csináltam képet milyen lett és egy másik képen nagyítva látszik milyen volt, be karikáztam. Előben sokkal de sokkal feltűnőbb volt.

>> AutóápolásJulesTS // Alfa 156 1.8 TS // 2015-08-21

A bal hátsó sárvédőt meghúzta egy fehér autó egy szupermarket parkolójában. (köszönöm szépen, hogy üzenet nélkül elhajtott...). A fényezés szerencsére nem sérült (a karcolásokat kipolíroztam), de két kisebb horpadás maradt, ami zavart, így vettem a képeken látható horpadás javítót. A két horpadást sikerült vele teljesen láthatatlanná tenni. Fel is lelkesedtem és az előző tulajoktól örökölt horpadásoknak is neki estem. Végeredmény: 3 teljesen eltűnt, 3 kisebb lett (ezeket valami élesebb tárggyal ejtették és az élek lenyomatai megmaradtak). Van még négy horpadás, amit alkalomadtán kihúzok majd...

>> Autóápolásvm // Alfa 164 2000 T.SPARK ALTO `96 (74 DBA) // 2010-06-23

Hétfő este volt egy kis időm, és kipróbáltam azt a horpadáskihúzó készletet, amit egy ismerősöm ajánlott.
Voltak aggályaim, pl. hogy az a ragasztó, ami kibírja a lemez cibálását, hogyan fog lekerülni arról, de kb. 20 perc alatt sitty-sutty eltüntettem két huplit a tetőről.
Most várom a jó időt, lemosom a gépezetet, és nekiesek a többinek...

>> EgyébAttie // Alfa 156 1.9 16V JTD M-Jet // 2010-05-20

Ma 13 óra körül a csendet egy hatalmas csattanás, majd az Alfa riasztója szakította félbe. Valamelyik "kedves" lakó valószínűleg egy magasabbik emeletről kidobott az ablakán egy pár cipőt amire már nincs szüksége. Természetesen a tetőmön landolt, nem kis horpadást okozva ezzel :(
Persze a cipő tulaja nem került elő...

>> Egyébystuc // Alfa 33 1.3 IE // 2007-06-09

Körülbelül 3 hét telt el a jobb hátsó ajtóm javítása után. Kaputelefonon kerestek a rendőrök, hogy jó lenne, ha lemennék az autóhoz, mert egy autó áll ki belőle. Lementem, és mit láttam? A frissen javított jobb hátsó ajtómba belegurult egy Punto. Lejtős utcában parkoltam, és a Punto féke valamiért kiengedett, és pont az én autómat találta el. Pont azt a bizonyos ajtót. Lényeg, hogy a tulaj nem volt ott a kocsinál, később kiderült, hogy céges autóról van szó. Írtam egy cetlit neki, hogy keressen majd meg, majd visszatoltuk a Puntot a kiindulási pontra, és kiékeltük.

>> Egyébystuc // Alfa 33 1.3 IE // 2007-06-09

2001 decemberében, egészen pontosan nem sokkal karácsony előtt mentem az autómhoz, és láttam, hogy valami nem stimmel. A jobb hátsó ajtóba sikeresen beletolatott valaki. Természetesen semmiféle cetlit nem hagyott... :-(