Blog >> zene

>> Tuning és extraATE TR // Alfa 156 1.6 // 2008-05-01

Bekerüt egy 250W-os MacAudio (5.000 Ft) mélyláda a csomagtartóba. De még befordítva, mert várja az erősítő barátját.
Közben már van hozzá erősítőm is. Nem tudom már mennyi volt. (20e?) nagyon lassan haladok ezzel. Kábelek még nincsennek. Mindig valami mással foglalkozom.

 
>> Tuning és extraATE TR // Alfa 156 1.6 // 2008-02-27

Ez kimaradt még. Nem most lett berakva. :-)
Anno a király Kenwood kazettás fejet (amiben már csak a rádió működött) kicseréltük egy eladni készülő Honda Pioneer fejegységére. 5ezerért ment el a enyém. :-P Én még ennyit se adtam volna érte. :-)
dehp7700mp
Majd a képet teszek fel, hogy milyen a kocsiba. Az erősítő, láda az nincs még benne. Azt majd későbbi blogban.

 
>> Tuning és extraWickey // Alfa 156 SW 1.9 JTD // 2007-12-26

Nos, fél éve a garázsban poshad a 2F kondi az ötcsatornás erősítő meg a 100A-s kábelszett.
A hangszóró és tápkábelek már el vannak vezetve a csomagtartóba, követte őket a három pár RCA a középboxtól a csomagtartóig, valamint az új szerzemény a JVC LHX500 installálása.
Ez utóbbi, mivel amerikai modell, pár apróságot nélkülöz: nem ismeri a páros frekvenciákat, nem tudja mi az az RDS, ellenben támogat SIRIUS-t, meg pár, európai ember által soha nem hallott okosságot. Mondjuk amíg olvassa a cd-ket, addig nem is fog hiányozni a rádió, tehát ezen sokáig nem is szívtam magam :-)
A JVC, üzemanyag, kábelek, csatlakozók, saruk satöbbi újabb 45ezer forintba kerültek..
Lassan kezdi átlépni a 200.ezer forintot a projekt, és még sehol nem tartunk... hömm...

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-07-05

Ma szép napra virradott,bár besimult az ég délutánra és mire kocsiba ültünk,már ömlött az eső de ez nem vehette el e kedvemet,hiszen ma van a napja a Black Sabbath koncertnek.Egyszer már voltam de akkor Ozzy volt az énekes.Ő sem rossz de nekem mindig is Ronnie James Dio volt a kedvencem.Már 26 éve,hogy először hallottam énekelni és azóta nem hallottam az övénél elemibb erejű hangot.Nos,ma ő volt az énekes,így hát ott volt a helyem.Még az sem zavart,hogy egy órát araszoltunk a budapesti dugóban.A koncert feledhetetlen élmény volt.95 perc volt mindössze de mekkora erővel szólt,hatalmas dinamizmussal és persze egész testem borzongott jólesőn a zene élvezetétől.A lábam ujjától(mely vízben tocsogott) a gerincemen át a fejem búbjáig bizsergett a csodálatos zene.Odáig fajult a dolog,hogy még a könnyem is kicsordult kétszer,annyira átéreztem a gyönyörűséges hang-orgiát.Mély tiszteletem a veterán zenészeknek,akik majd hatvan évesen leiskolázzák a fiatalokat.Úgyhogy életre szóló élménnyel térttünk haza és természetesen az Alfában is Black Sabbath szólt az úton.

 
>> Tuning és extraystuc // Alfa 146 ti Super Produzione // 2007-03-22

A régi SAL ládámat meguntam, így Tiby-re bíztam egy új láda építését. A csomag tartalmaz 1db Titan 200Wos erölködőt + 1 Farad-os M.N.C. kondenzátort, valamint egy 600W-os DLD sub-ot. A cucc mobilis, nincs fixen beépítve, így bármikor mozgatható, ha esetleg helyre lenne szükségem.

>> Tuning és extraystuc // Alfa 146 ti Super Produzione // 2004-03-01

2004 tavaszán kezdődött a "tuning". Na, akkor lássuk, miből élünk. A kocsit egy Blaupunkt cd-s rádióval vettem, na az marha szar volt. Ha meglátott egy kavicsot, már ugrált a lemez benne. Beszereztem egy Kenwood mp3-as fejegységet. Korábbról már volt egy erőlködő (XS), meg egy három utas hangszóró (Magnat). Vettem hozzá még egy SAL ládát, meg még egy két utas Magnat szettet. Ez így be is lett építve. Elégedett voltam, szépen szólt. Nem volt kimagasló, de nekem tetszett.