Blog >> felni >> tél

>> Tuning és extraGTPeti // Alfa Spider / GTV 2.0 JTS // 2013-12-30

Ezen dolgozom éppen. Szöveg+képek jönnek.

Elöljáróban: Alufelni vs. tél: Ez nem egy triviális dolog, mert a mai alufelnik rendkívül vékonyan vannak fényezve. sajnos hajlamosak só hatására korrodálni. Főleg a küllők hátoldala kap kevés védelmet a gyárban (elvégre ez nem látszik). Úgyhogy itt kezdődik először a korrodálódás.

Update 2015.01.09: Eléggé elhúzódott ez a projekt. Egyrészt alábecsültem a szükséges időt, másrészt nem volt ideális a helyszín, ahol fújtam a kerekeket... Ez sokat lassított a dolgon.

A szükséges anyagok listája a projekt kezdetekor mennyiségek tekintetében máshogy nézett ki. Most már tudom, hogy miből kb. mennyire van szükség. Többek között ezt is megtanultam ebből a projektből.

- 3 doboz 2K epoxy alapozó
- 2 doboz füller
- 2 doboz ezüst festék a hátsó oldalhoz
- 2 doboz ezüst festék az első oldalhoz
- 2 doboz 2K lakk

A felhasznált anyagok kiválasztásáról

A lakk felépítése

A fényezés menete

Mire kell figyelni


Konklúzió

Konklúziónak annyit írnék, hogy aki egy ilyen projekten gondolkozik és ennyire alaposan akarja kivitelezni, gondolja át újra a dolgot. A mai fejemmel én is megbíznék egy fényezőt, hiába került volna többe, mint az anyagár, sőt az egész garnitúra ára. Tekintve, hogy az idő pénz. De feltételnek szabnám, hogy alapos lakkfelépítést (Lackaufba) csináljon a fent leírtak szerint, mert a télállóságnak ez a záloga.

>> AutóápolásChrisVaughn // Alfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2013-12-03

Az idei télre még nem akartam venni téli gumikat, de még mindig olcsóbb mint a karosszériáztatás, szóval beruháztam egy garnitúrára. Apródon pepegino cartárs árult 15" lemezfelniket, gumival, és mivel 30km-es körzetben volt, így nem volt kérdés kitől vegyem. Nem mai gyártmány, de egy telet kibír, jövőre már csak 4db új gumit kell venni. Mivel elég jó áron adta, így nem mérlegeltem hogyan fog vele kinézni az autó. Jelentem: randa. Ennek a típusnak nem állnak jól az acélfelnik, még annak ellenére sem, hogy vásárlás után egyből kezelésbe vettem, és a kicsit rozsdás felniket felcsiszoltam, rozsdamaróztam, majd matt feketére lefújtam, így olyan mint az új. De télen amúgy se divatolunk. :)

Anyagiakat tekintve:

Felni, gumi: 20.000.-
Matt fekete spray 400ml: 1200.-

>> EgyébÁdi_3900 // Alfa 156 SW 1.6 // 2013-10-07

Téli gumik figyelnek az autón vétel óta, így most ősszel nem kell cserélni a telet várva. De azért elvittem a gumishoz, hogy egyensúlyozza ki az acél felnikkel szerelt kerekeket. Meglettek. Tavasszal lesz alufelni és nyári gumi.

>> EgyébATE TR // Alfa 156 1.6 // 2012-12-07

Felkerült a csizma egy 205/50R17 Michelin Pilot személyében. A felni sajnos nem kapott színt (még), mert elaludtam az egészen és már ideje volt feldobni. De észben van és meg lesz "basszintva". Kell is neki, mert így...nem tetszik. Valljuk be béna!

Ami kiderült szereléskor, hogy két csavar hosszabb volt és így beleért forgás közben. :-) Köszörültük.
Jobb első kerékcsapágy most már morog. Nyáron még nem akart. Erre vártam. :-)

>> Tuning és extraHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2009-11-24

Végre megszereztem az egyik kedvenc GT-felnimet télire :) Már a fekete GT-re is akartam ilyet, de akkor nem jött össze.

De, hogy legyen valami egyedi is benne, elvittem felnishez, ahol grafitszürke színre fényezik át. Azt hiszem jól fog mutatni a fehér autón :)

Jövő héten pedig veszek rá téligumit, aztán jöhet a hó és a jég! (remélem addig még marad a szép idő...)