Blog >> projektor

>> Tuning és extraAlejandro // Alfa 159 1.9 JTS Berlina // 2018-11-26

Na ennek végképp semmi értelme, mégis megléptem a kilépőfény lámpatestek cseréjét Alfa Romeo emblémát vetítő projektorosra, ami beszerelés tekintetében teljes mértékben kompatibilis a gyárival:

- QCDIN for Alfa Romeo 159 2Pcs LED Car Door Welcome Light Logo Projector
https://www.aliexpress.com/item/QCDIN-for-Alfa-Romeo-159-LED-Car-Door-Welcome-Light-Logo-Projector-for-Alfa-Romeo-159/32947034839.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.13a64c4dmmUnHb

Naná, hogy Aliexpress, ráadásul még akciós is volt! Facebook csoportban 18e-ért is árulták...

>> Szervizantonov // Alfa 159 1.9 JTDm SW // 2018-01-09

Borzalmas volt a fénye a lámpáknak a jól ismert hiba miatt (szétégett foncsor). Első körben betettem egy xenon szettet, de nem lett jobb semmivel, plusz a szett is hibás volt, gyorsan visszakerültek a halogén izzók. A következő lehetőségeim voltak:

- simán berakok egy h7-es xenon szettet - fent említett okok miatt kilőve
- gyári xenon - macerás, drága, és valszeg ugyanúgy szét van égve mindegyik mint az enyém
- új gyári lámpa - drága
- depo-s vagy valamilyen utánygártott lámpa - 34000 forint darabja, kérdéses minőség, volt szerencsém már hozzá más autónál
- újra foncsorozás - valószínűleg ez a legköltségkímélőbb lehetőség, csak addig nem tudok járni az autóval
- projektorok cseréje

Az utolsó lehetőséget választottam. Utánajártam a témának és egy elég elterjedt Bosch projektor van benne alapból, Bosch E46 néven fut leginkább. Mivel ezek D2S foglalattal rendelkeznek ezért kellett rendelnem másik xenon csövet is, illetve kábelt is hozzá. Aliexpressről rendeltem mindent, a két projektor a két 4300k-s D2S cső, a kábelek, és a bixenon átalakító kábel összesen 28000 forintba került. Meglepően gyorsan, kb 15 nap alatt megjött a csomag.

Bár a projektor felfogatási pontjai nyilván egyeznek az előzővel, azért nem teljesen plug&play a dolog. Először is a D2S foglalat miatt hosszabb az egész cucc, tehát nagyobb lyukat kell vágni a lámpa kupakjára mert nem fér el a projektor. A másik probléma, hogy a bi-xenon mivolta miatt az alján található szolenoid hozzáér a lámpa házához. Feljebb lehet hajlítan, akkor passzentosan elfér, vagy pedig le is lehet róla szerelni.

Ezeket a nehézségeket viszont messze kárpótolta a végeredmény: tűéles (xenon) vetítési kép, és végre látok, még esőben is. A fényszóró, a bi-xenon miatt pedig brutális. A projektor tükör része valamilyen fémöntvényből készül, remélhetőleg ez jobban elvezeti majd a hőt, ez majd kiderül.

Sokan - jogosan, vagy nem jogosan - ellenzik az utólagos xenont, pl. a szintező automatika hiánya miatt, de egyrészt eddig senki nem villogott, hogy vakítanám, (nem is villoghat, hiszen tökéletesen látom hova világítok) másrészt új, sokmilliós gyári xenonos/ledes autók ugyanúgy vakítanak dimbes-dombos utakon mint bármi ami szembe jön. Az egész műveletet a két lámpa takaró bánta, ezeket leszámítva bármikor visszaalakítható a gyári vak verzió.

Linkek:
projektor
D2S kábel
H7 átvezető a bi-xenonhoz
porvédő sapi a lámpa hátuljára

Update: Az alis xenon cső nem sokáig húzta, a színhőmérséklete sem volt jó és a fényereje sem, vettem helyette 4150K-s Osram Xenarc Classicot.

>> Eseménykiko // Alfa 156 2.0 JTS sport pack // 2015-05-10

Muszáj volt idén is hozzá nyúlnom a géphez és most a lámákkal kezdtem. Uj Depo lámpa mind 2 oldalra, fekete foncsoros projektor és 55w-5000K Xenon. Brutál jo lett. egy extra matricával megspékelve....

>> Tuning és extraPiritu - 1.000.000 // Alfa Spider / GTV 2,0 TS "Pók" // 2014-03-09

Miután megérkezett a cucc, ma nekiálltam, hogy beszereljem. A menete nagyon egyszerű:
1. A rajta lévő vezeték túl hosszú, lerövidítettem.
2. Kerestem a polcon két csatlakozót, ami passzol a gyári belépőfény csatlakozójába.
3. Ráforrasztottam a vezetékre. Maga a vezeték nagyon vékony, így a csatlakozó eredeti szorítós megoldása szóba se jöhetett. Zsugorcső szigetel.
4. Elég az ajtózsebet leszedni, két csavar tartja.
5. Az ajtón lévő lyuk bőven elég a szereléshez. (Eredetileg az ablaküveget lehet itt állítani.)
6. A projektorhoz adott fúróval pikk-pakk ki lehet fúrni a helyét. Mivel az anyag elég vastag és a menet a projektoron nem ér át, ezért magával az anyában lévő csavarral rögzítettem a cuccot. Csatlakozót összedug, leszigetel.
7. A csatlakozó - leszigetelve és egy kis szivacsba csomagolva - prímán elfér a visszapattintott eredeti lámpa külső oldalán.
8. Az eredmény.
Maga a projektor is érdekes:
9. Három darabból áll, szétcsavarozható.
10. Maga a projektortest, a rögzítő csavarral.
11. A LED
12. A projektortestben lévő tulajdonképpeni projektor. Két lencse a két végén és ebben van a logo is. Ha az ember fordítva teszi vissza a tükörképet vetíti.
Fókusztáv állítására lehetőséget nem találtam.

Végezetül a légszűrőt is kicseréltem, természetesen gyári ment bele.

>> Tuning és extraPityukoma // Alfa 159 1.9 JTDm 16V SW // 2014-03-01

Ma beszereltem az ajtó aljába a led logo projektorokat. Először megmértem az áram felvételét hogy rá köthetem-e a kilépőfény vezetékére. 0.12A az áramfelvétele, a kilépőfényben pedig 5W-os izzó van, úgyhogy arra kötöttem rá. Először is le kellett vennem az ajtókárpitot. (lépéseit nem írom le, mert egy előző blogomban már megtettem). Majd a projektohoz kapott fúróval kifúrtam a helyét. A kilépőfény kábeleit elvágtam, (nem tőben hogy esetleg visszaállítható legyen a gyári állapot) csupaszítottam, leforrasztottam, kábelsaruztam, és végűl zsugorcsövet húztam rá amit rámelegítettem. A projektor kábeleivel is elkövettem mindezeket. A polaritásra ügyelve a véletlen felcserélés ellen védve saruztam a kábeleket. Így ha valamikor le kell szedni a kárpitot akkor csak szét kell húzni a kábeleket, szerelhető marad. A kárpit belsejébe ragasztottam egy-egy keményszivacsot (kék színű, a képeken jól látszik) amibe beleraktam a led elektronikáját és a feleslegesen hosszú kábelét (direkt nem vágtam rövidre) hogy ne zörögjön az ajtóban, majd műanyag bilinccsel rögzítettem bele. Sok választásom nem volt a beszerelés helyének a kiválasztásában, mert csak a kilépőfény mellett fér el, máshol nem. Miután beállítottam a projektor helyzetét (logó felém "nézzen") rögzítettem a kontra anyával. Ezután visszaszereltem a kárpitot és gyönyörködtem az új kilépőfényemben:-) Nekem nagyon tecccik.

>> Tuning és extraIstván002 // Alfa 146 1.6 boxer // 2013-03-30

Itt az ideje, hogy szeretett autóm egy komolyan átalakuláson essen át. Nem vagyok nagyon szószátyár, beszéljenek majd a képek.

Első körben egy jópofa projector került be a két első ajtóba, lássa mindenki, hogy mibe száll be, még este is.

>> Tuning és extrakrisz.v // Alfa 156 2.5 V6 24v // 2012-02-25

A bal oldali fényszórón valami lakkréteg szerű elkezdett felhámlani és egyébként is elég matt volt már a búra, így gondoltam felpolírozom. Vizes csiszolópapírokkal csiszoltam 400-2000 finomságúakkal végül plexire való polírpasztával políroztam, egész jó lett az eredmény. De ha már kivettem a lámpákat, kitaláltam, hogy "GTA-sítani" is jó lenne, ezért levettem a búrát és feketére festettem a belső műanyagot. Közben észrevettem, hogy az egyik tompított foncsora néhol megmattult és szivárványszínű, ha már lent van a búra valamit kezdeni kéne ezzel is.... Új fényszórót nem akartam venni ezért úgy döntöttem projektort építek a tompítottak helyére. Végül egy 2008-as Fiat Bravo projektorait sikerült beszereznem. A beépítés nagyobb munka volt mint azt először gondoltam, de végül sikerült. A végeredmény jóval nagyobb fényerő és jobb vetítési kép az eredetihez képest, ráadásul jobban is néz ki!

>> SzervizFairlane // Alfa 155 1.8 TS, 8V // 2012-01-23

Mostanában azt vettem észre, hogy egyre sz@rabbul világítanak a lámpáim. Sötétben, esőben szinte a korlátba kellett kapaszkodnom a nulláson, hogy ne tévedjek el rajta :)


Szétburitottam a lámpákat...
A kiszedés, szétszedés nem volt különösebben vészes, leszámítva, hogy alig lehet hozáférni a csavarokhoz... :S

A képeken láthatók a vetítőlencsék és a mögöttük levő foncsorozott parabolatükör, ugyanolyan jobb és bal oldalon is.
Az egy dolog, hogy a lencsén mindkét oldalt letelepszik idővel egy finom porréteg, de sajna a tükör is "bevakul", megég, elhomályosodik a tükröző mivolta...

Marki jóvoltából évek óta pakolgatok ide-oda egy doboznyi búra nélküli bontott lámpát, most szétkaptam azokat is.
Meg is örültem, amikor találtam bennük két olyan lencsét, amiben szép a tükör. Akkor már kevésbé, amikor kiderült, hogy az egyik angol autóból van, azaz fordított a vetítési képe :))

Muszáj volt hát jobban szétkapni és összeházasítani a régiekkel. Persze a rohadékok szegecselve voltak.

Balkormányos és jobbkormányos lámpa közt a különbség szerencsére csupán a terelő vagy takaró lemezen levő hullám.
A lencse és a tükör ugyanaz mindkettőn.

Összelegóztam, elnyaltam szépen a búrát is, kicseréltem az egyik magasságállító motort, meg egy elnyalt fejű beállítócsavart, majd kipróbáltam egy halogénnal. Mintha jobban világítana :) Xenonnal fotonágyú?


Végül a halogén maradt benne kíváncsiságból. Ma mentem vele sötétben is, azt kell mondjam, hogy fényévekkel jobb lett, újra látok megérte a reszelést :)

>> Szervizatesssz // Alfa 155 2.5 TD // 2009-02-28

már megérett a cserére a bal oldali lámpa, ugyanis megvolt repedve a búrája, és párásodott, valamint a foncsor sem volt már az igazi, ígyhát ma rendeltem egy komplett lámpatestet, amihez viszonylag elél olcsón hozzájutottam (15.000), és zsír új!
A köv lépés a szenonsz szett lesz, 6000 vagy 8000 Kelvines hőmérséklettel :)