Blog >> 3

>> SzervizKuccer24 // Alfa 159 1.9 JTS Ti Sportwagon // 2020-08-31

Egerben voltunk, zökkenőmentes volt az út oda és visszafele is. Viszont mikor hazaértünk Pestre arra lette figyelmes, hogy a kocsi hátulja (SW) tiszta olaj és a kocsi alja is végig. Azt hittem, hogy rámentem valami olajos cuccra és felverte, de sajnos nem így volt.
Vasárnap a kocsi alá néztem és láttam, hogy a váltó környékéről, illetve a féltengely szimeringjétől jött az olaj, amely piros színű volt, így egyértelmű, hogy váltóolaj.

Hétfőn aknára álltam, leszedtem a motorvédő burkolatot, jobban körbenéztem a motortéren is és láttam, hogy a szelepen és a szimeringen nyomta ki a kenőanyagot.

1. lépés, hogy a váltóolajat leengedtem, hogy mennyi folyt el belőle.
Ugye egyszer már cseréltem benne olajat, de akkor a betöltő nyíláson vákum segítségével szívtam le és töltöttem be az újat.

Szóval leengedtem az olajat és kb. 3,5 liter jött le úgy, hogy már legalább elfolyt 0,5 liter.
Meg is lett a hiba oka, túl sok olaj volt a váltóban. Vettem új váltóolajat 3db Tutela Matryx GL-4 75W-85 (darabja 3.190 Ft volt). Beletöltöttem mind a 3 liter.

Eltelt, közel 2,5 hónap és semmi próbléma nem jelentkezett, nincs olajfolyás se semmi.

Legfőbb tanulság, hogy mindig alul engedjük le az olajat és 3 liternél ne töltsünk bele többet, mert kinyomja magából.

>> SzervizShadin // Alfa 159 1750 Tbi SW Ti // 2018-04-07

Új guminak párja nincs!
Felkerültek az Uniroyal RainSport 3 gumik gyári méretben. Első benyomás, hogy komfortos, jó az iránytartása, taknyos aszfalton próbáltam ahol a tapadása meggyőző. Ez utóbbi simán lehet h bármilyen új gumi esetében is jelentkezne.

Viszont a felni peremvédőnek nevezett izé az nem védi a felni peremét semmitől. Kijjebb van a felni nem úgy mint a korábbi Good Year esetében. Első útján le is zúztam a felnit. ősszel felni felújítás :-(

Szereléssel együtt 186k. 5 nap alatt érkeztek meg Németországból DPD-vel.

>> Tuning és extraATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2017-08-20

Egy kis bővítés a fejegységhez. Tolatókamera a rendszámtábla világítás helyére. Képe elég gyenge (nekem), de megteszi. Van pár kérdésem, amire remélem megtalálom a választ hamarosan. LOL
Gondolom a segéd vonalak nem fordulnak, már miért is tennék. :-)
Éjszakai kép milyen.
Segédvonalakon található szakaszok beszerelés utáni távolsága. :-)
És a fejegységen az automatikus bekapcsolás kajak kérdéses. Én fogom nyomkodni vagy mi a puca?

>> EseményATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2016-10-26

Hopp hopp hopp! Majdnem 8 hónap után ezzel kapcsolatban megint blog születik. Sajnos nem volt rá időm és az rendelt "partsok" is nagyon lassan érkeztek meg. Jah és kínlódás egy fos TV dongle-vel, ami az őrületbe kergetett és inkább vettem másikat...sokba van ez a szar és időmet is megette. Szóval képeket hamarosan tolok. A kocsiba még nincs berakva, erre valószínűleg hétfőn kerül sor. Még egy GPS injektáló alkalmazás kell rá, de szerintem az is bugos volt...na mindegy. :D Képek napokon belül...ja de pillanat, mert pár gagyi van készítve a sötétben...töltöm.

>> Tuning és extraPortgerm // Alfa GT 1.9 JTDm Distinctive // 2016-04-08

Szerdán megrendeltem a Matador MP47 Hectorra 3 nyárigumikat. A 225/40R18 mellett döntöttem, elvégre 8.5j-re, azért kell a 225. Kiváncsi leszek milyen lesz.:D

>> SzervizLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2015-04-04

Sajnos az őszi gumicserekor láttam hogy még egy szezont már nem bírnak ki a Conti SP5-ök, amikkel a kocsit vettem. Rengeteget nézelődtem, hol mennyiért és főleg milyen gumit lenne érdemes venni. A Contikkal meg voltam elégedve, de szerettem volna kicsit kevesebből megúszni a dologot. Végül a Hankook, Nokian, Uniroyal trióra szűkítettem. Az Uniroyalról írtak a legjobbakat és CA-s a címkéje, ráadásul nagyon jól néz ki, így e mellett döntöttem. Végignéztem a méreteket, amik szóba jöhetnek. Kisebb átmérőt nem akartam, a gyári 235/40R19 viszont eszetlenül drága, így jutottam a 245/40R19-hez. Ez ugyanakkora mint a jelenleg használt 225/55R17, csak szélesebb. Kicsit nagyobb a gyári méretnél, de elfér gond nélkül. Emiatt gondoltam hogy a 245 is jó lesz. Német fórumokon láttam hogy páran használnak ilyet TI-n, gond nélkül, ellenvéleményt nem láttam. Sokat nézelődtem az árakról, és végül a Tirendo.at-ről rendeltem meg, mivel az átlag magyar webshopokhoz képest 8-15e ft-tal volt olcsóbb. Az egyetlen bökkenő a szállítás, de szerencsére a bécsi partner irodájába kiszállították ingyen. Rejtett szeleppel szereltettem fel Győrben. Ma fel is került az autóra.
157,8EUR / db volt az ára, rejtett szelepek + 5000 ( a felszerelés grátisz)

>> EgyébRicoe156 // Alfa 156 1.6 TS 16V Progression // 2014-11-13

Vettem, mert kellett :)
Firestone Winterhawk 3 (205/55 R16)
gyártási idő: 2014/44

>> Tuning és extraWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 1.9 JTD // 2014-04-22

Lassan hobbiautó lesz a munkaautóból, a kerekekkel is addig variáltam míg szép és jó nem lett.
Végül nálam kötött ki Szunyi felni szettje. Pont olyan mint a téli szett. Olasz gyártmány, de nem gyári. 156 tojástartós minta, de 4 lyukkal, amire anno azt írtam, ilyen állat nincs. Van, mostmár 2 garnitúra. Az összeset nem vásárolom fel, de ezt a két szettet betároltam, mert tetszik. A közepe bentebb van mint a széle, ellentétben a gyári felnikkel. Jobban áll ez a sportos "könyökölés" az autónak.

Plusz előny, végre nem kell különböző csavar a téli és a nyári kerekekhez! Véégre. Van 4 csavargarnitúrám a két autóra, és általában sosem találom el elsőre, hogy melyik felnihez melyik való :-)

És szép. szintereztettem, így van megint egy rendes nyári garnitúrám. A szín majdnem stimmel a fényezéssel, jó lett.

A gumik: egyszerű megoldást választottam. A közelben van a Vredestein képviselet, jól is centíroznak, gondosan szerelnek, úgyhogy nekik adtam oda a felniket, hogy tegyék rendbe, gumizzák fel.

Nagyon szép munkát végeztek. Külön meglepetés volt, amit elvileg tudhattam volna, mert már hallottam róla, hogy a gumin ott virít egy Design by Giugiaro felirat. Egy Alfán ez külön jó :-)

>> SzervizKócosw // Alfa 156 2.4 JTD SW Black shark // 2010-10-18

Felkerültek végre a spider felnik is...Sajna elsö nekifutäsra a csavarok rövidek lettek igy a felnik Vredestein Snowtrack 3 ( 205/55 R16-os) gumikkal felszerelve värtak cimborämnäl arra hogy felkerülhessenek...
Ma ezis megvolt.
Mult hetvegen kapott a pajzs egy uj fenyezest.Lakkfekete lett a keret, es a kopott logo ill. középrész pedig Scarab (Scarab=sötetkéktöl a zöldön ät a sötétlila szinben pompäzik) flip flop fényezessel büszkélkedhet.

Aszott teveszarrá fujt a szél,reggel lemostam a motort,csili vili lett,aztán kimostam a motorterét Alfinak,brigecio,forró viz meg minden,kicseréltem az ablakmosó tartályt,persze az is szépen lemosva,motortartó bakok csere,kaptak vazelint az összes csövet letöröltem,a kemény elektromos vetekékeket kicseréltem,kaptak uj végeket,kivettem a hütőt kimostam,a motortartó bakok helyét bekentem rozsdagátlóval,a vizpumpát kicseréltem,++a termosztátot is,a vizpumpa kerekét lefujtam fehérre.
Holnap megkezdem a visszaépitést,kis szerencsével vasárnapra beröffen.