Blog >> visszapillantó

>> SzervizDante // Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive // 2019-05-16

Jobbos visszapillantó tükör ellenállás nélkül forgott, illetve mint utólag néztem ilyenkor felfele le is emelhető a kis háromszögről az egész tükör (csak a kábeleken múlik hogy le lehessen venni teljesen). Na ha más is találkozna ilyennel, akkor a tükörben lévő fogasgyűrű ugrott ki a horonyból.

1. lépés 3 imbusz csavart kiteker belül a tükör mögötti kis háromszög takaró műanyag alatt, + ott a csatit széthúz.
2. tükör szétszed: tükörlapot óvatosan kipattintani a házból. A ház alján 3 torx csavart kell kitekerni, illetve 2 csillagcsavart a tükörházon belül.
3. Satuval + egy 24-es krova fejjel a gyűrűt visszanyomtam a tengelyre. A legelegánsabb az lenne ha előtte új hornyot reszelnénk neki tűreszelővel, de én szimplán csak rányomtam, és ahol megállt a gyűrű ott a fogait kalapácsal és csavarhúzóval belevertem a tengely anyagába. :) Egyelőre bírja! Ha feladná a harcot jön az elegáns megoldás.

>> SzervizATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2017-11-10

Megnéztem miért remeg a jobb oldali tükör...el volt törve a tartóka...holnap letesztelem a ragasztást. :-)

>> SzervizATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2017-11-02

Párszor nem akart beindulni, csak kattanás lehetett hallani, ha nyomogattam a gombot. Már majdnem önindító cseréig jutottam, amikor egy sietős napon felidegelt és már tervben volt, hogy ráöntöm az összes gázolajat, amikor az aksinál lévő kábelt mozgatva vert egy szikrát és hallatszott, hogy forgatja az önindítót. Szép lett volna, ha nekem ugrik a pár kilójával. Szóval kábel csere, ami megy az önindítóhoz. Elég kula állapotban volt. Képet majd csinálok.
Közben valami here letörte a balos tükröm is. Szóval csere... viszont bontóból rosszat kaptam vagyis egy buta tükröt. De nem volt kedvem küldözgetni így mindenki édesanyját említve a két tükörből csináltam egyet... amúgy a kábel sem volt jó, azt is meg kellett oldani. :-) A tükör még vár a felrakásra. Rámsötétedett.
Azt el is felejtettem mondani, hogy a kábel 35 lett volna újonnan. Mi a f.szösz? Cikkszám: 50506265

>> Autóápolásricsko96 // Alfa 145 1.4 Twin Spark // 2015-10-25

A jobbos visszapillantó tükör már nagyon gáz volt, összevissza volt csavarozva, aztán nem esett volna jól ha egyszer elhagyom valahol. Bontottat vettem, 6000-ért 2 darabot, ki is cseréltem. Sajna már úgy kaptam meg hogy le volt törve a műanyag részéből 1 darab ( nincs vele gond, csak ronda ) , majd küldenek helyette másikat.

>> Tuning és extraAlejandro // Alfa 159 1.9 JTS Berlina // 2015-07-07

Felkerültek a krómozott visszapillantó tükör borítások!

A borítás cseréje egyszerű, a tükröket a lehető legjobban előre kell billenteni, majd felülről óvatosan feszítve lepattintani a belső kör alakú műanyag keretről. Ahogy lejön a tükör, már belülről láthatóak a borítást rögzítő műanyag fülek. A többi megy magától.

A következő optikai fejlesztés a krómozott kipufogóvég lesz, aztán jöhet a fényezés rendbetétele.

>> AutóápolásBomi // Alfa 156 1,9 JTD // 2013-10-05

A tükörburkolatok lelakkozása után következett a tartókonzol felújítása.
Nagyon rossz állapotban voltak...festék berepedezve, lepattogva.
Lecsiszoltam teljesen az alapozórétegig a festéket róla majd kapott 2 réteg selyemfényű matt feketét.
A képeken látható a végeredmény és persze egy kicsi az előkészületekből:)
Nekem tetszik! ...sokat dobott az autón úgy gondolom :)

>> EgyébSanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2012-01-12

Történt egy kis "baleset".....Ünnepek előtt pont jól jött. Hála Erhard 242 (Dark Side) kollégának, másnap már fel is rakhattam az utángyártott új tükröt.

>> Egyébtipoatti // Alfa 166 2,4 JTD Progression // 2011-09-29

Remélem a jó Isten televágja azt a barmot, amelyik tegnap este TK-ra tette a jobbos tükrömet a belvárosban... :(
"Öröm" az ürömben, hogy Oszinak pont csak egy jobbos tükre volt, és az ugyanolyan színű, mint a verdám. Fel is rakattam vele, egy csavar szívatta vagy fél órát... :)

Nincs nagy szerencsém a tükrökkel eddig, 2 éve az Asszony Mercije nullázódott le tükörileg ( mindkét oldal ) - "profi" üveglap-tolvajoknak "hála", akik a januári fagyokban találják ki, hogy kell nekik ilyen... :S

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-04-09

A X. esztergomi tali előtti nagymosás (0409), fényezett alkatrészek helyére rakása, készülődés, pakolászás a holnapi nagy eseményre. Egy évet vártunk rá.. :)

Egy tavalyi videó az eseményről.

[Költségeim: fényező munkadíj 40.000, alátétek (10db 5ös) 35Ft]

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-04-06

(0406) amik lesznek: fényezett visszapillantók, módosított légbeömlők, matt fekete belső küszöbtakarók, küszöb javítások
ameddig ott voltam, le- és szétszereltem a visszapillantókat ill. megkapták az előbb említett elemek a műanyag alapozót.

..képek, stb. később..

[Költségeim: légbeömlő módosítás, rács, belső küszöb burkolatok műanyagozása: 4000HUF (műanyagos meló)]