Blog >> gps

>> EgyébDante // Alfa 156 2.0 JTS Sportwagon // 2014-08-08

Volt egy kis beázás a tetőantennánál. Próbáltam szerezni hozzá új tömítést, de olyat nem lehet kapni. Ezért nem maradt más mint a sziloplaszt. Alulról egy 22es anya fogja az antennát. Elég könnyű hozzáférni, a csomitartó felett lévő műanyag betétet kellett lepattintani, alatta 2 csavar illetve 2 patent fogja a tetőkárpitot. Ezek kivétele után már hozzá lehet férni az anyához amely ráadásul nálam meg sem volt húzva rendesen :)

Mindemellett nem tetszett valahogy az antenna amivel vettem (az ezüst színű) ezért végül ebayről vettem egy eredeti antennát. Sokkal ízlésessebb így szerintem :)

>> Tuning és extraLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2012-09-23

A 156-ba is beépítettem egy mágneses GPS tartót a középkonzol tetején lévő légbeömlőre, ugyanezt megcsináltam most a 159-cel is. Maga a tartó a régi, egy ebayről vett univerzális tartó, aminek levágtam az alját és szintén az ebayről vett erős mágnest szereltem rá. A gömbfejet egy kicsit reszelni kellett mert nem ment rá a Wayteq tartója, de megoldottam. A légbeömlőre egy fémlapot csavaroztam, ez lett a mágnes ellendarabja. Ugyanide beépítettem egy tápcsatlakozót, amihez a szivargyújtóról vezettem el az áramot, egy feszültség csökkentő/stabilizáló cuccon keresztül (a GPS-nek 5V kell, USB-s). Szintén ebayről vettem egy mini USB toldót, aminek 90 fokban el van forgatva a feje, így a készülékbe bedugva, hátrafelé megy a kábel, ennek a másik végére szereltem a tápcsatlakozót.
A táp elvezetéséhez szét kellett kapnom a középkonzolt. Ez nem olyan bonyolult mint amilyennek hangzik. A 3db kör alalkú légbeömlőt egy speciális kampóval lehet kihúzni, hajlítottam drótból. A valtó körüli fedelet fel lehet pattintani, alatta van 2 csavar, további kettő a két szélső légbeömlő alatt, és még 2 opcionális a rádió mögött. Megcsapoltam a szivargyújtó csatlakozóját, és onnan húztam el a kábelt. A feszültség csökkentőt az óracsoport mögé csavaroztam fel, innen egyszerűen át lehet vezetni a kábelt a felső légbeömlőhöz. Közben megjavítottam az egyik légbeömlő lamelláit, szét volt esve az egyik, és pótoltam egy csomó csavart, elég kókány munkát végzett a villanyász aki szerelte régebben.

A kollégám segítségével a Navon N450-esem kapott egy kis "alfásítást" lecseréltük a kezdőképernyő csúnya zöld képét egy dögösebbre meg a menü hátterének is egyedi arculatot varázsoltunk.....ja és végre kis emblémák jelennek meg a benzinkút ikonok helyett!

>> EgyébChEff // Alfa 147 1.6 TS Distinctive // 2008-08-13

Vettem egy WayTeQ N720BT PNA-t amin iGO8 fut :) Most már nem tévedek el sehol sem. Eddig a legérdekesebb helyzet ahol kisegített az ausztriában éjjel egy kukorica mező kellős közepén volt. :D

Elvileg lehet hozzá TMC antennát csatlakoztatni, van benne bluetooth amivel telefon kihangosítást lehet megoldáni, plusz FM transmitteres. Video és MP3 lejátszás pedig alap...

>> Tuning és extraSeriff // Alfa 145 1.6 Twin Spark // 2008-06-18

Mivel a korábban megrendelt Mio C520-ast nem tudták szállítani 2 és fél hétig, ezért újragondoltam a kérdést, és ASUS R300 lett a GPS kérdésből.

400Mhz-es 32bit Samsung proci, Microsoft Windows CE 5.0 oprendszer, 140g akksival, 3,5"-os képernyő, 2 év garancia.

IGO 8 teljes Európa térképpel, Bluetooth, FM transmitter, fényerőérzékelés meg sok egyéb felesleges dologgal ellátva.

Könnyű, kicsi, pofás és normális az ára. Eddig tetszik... majd ha mind a sok hangszóróból kiabál Moha bá', lehet átgondolom a dolgot:D

>> Tuning és extraSeriff // Alfa 145 1.6 Twin Spark // 2008-06-01

Már régóta tervben volt, most megrendeltem a helymeghatározó kütyüt.

Mio Digiwalker C520-as típus 3 év garival, IGO-8 full Európa szoftverrel. Remélem beválik. A családban már van egy pont ilyen masina és nem volt gond vele.

Jelszó - újratervezés:)

>> Tuning és extraB-la Ÿ // Alfa 166 2.5 V6 24v // 2008-02-13

Ma a GPS CD lejátszó tisztítása megtörtént. Az egység működik, még hozzá kell szokni.