Blog >> 2

Dehogy akartam én ilyet... A legkisebb bajom is nagyobb jelenleg. Persze, Alfásként mindig vágyik az ember egy véhatra, de az ilyen bűnös és beteg ideák manifesztációját valahogy sokkal szívesebben NÉZI az ember outsiderként erre alkalmasabb, "szimpatikus bolondok" által kivitelezve. Szóval megvevődött, most ezt a szerepet adta számomra a lehetőségek széles tárháza. Nem sok időm volt töprengeni rajta, 10 percet adott rá a sors, a jó ismerős - és az ex-tulaj. Szemmel verés, próbakör, telefonálás Andy-nak ( pusztán a megerősítés miatt, hogy tényleg elmebeteg vagyok - ebben sosem cáfol meg ) után; illetve a pénzügyminiszter Asszony rábólintását követően töltöttük is az okmányokat.

A legkisebb megbánás nélkül itt és most ki merem jelenteni, hogy évjáratában a legszebbek között van perpill. itt, Mos Eisley-ban . Zé mesterrel megnézettem ( idézem szavait: végre egy őszinte autó, őszinte óraállással ), jövő héten meetingelnek a verdával. Egy-két apróbb tennivaló orvoslása után ELADÓ lesz!

>> SzervizPityukoma // Alfa 159 1.9 JTDm 16V SW // 2012-03-12

Ma megvolt a tervezett olaj + olajszűrő + légszűrő csere. Gyári szűrők kerültek bele. Az ECU-ban a szerviz intervallum lenullázásra került a diagnosztikai programmal. Legközelebb 30K múlva fogja dobni a menü: "change engine oil" jelzést, de azt nem várom meg max 15K és csere.

>> AutóápolásKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2011-03-04

Ma eszembe jutott, hogy kéne mérni gumi nyomást, mert furcsálltam az első kerekeknek profilját, kb. 1.5 bar volt mind a 4 kerékben.
Pedig azt ígértek a kereskedésben, hogy mikorra komolyra fordul, hogy megakarom venni az autót addigra átnézik és ami olyan azt javítják, illetve cserélik, vagy csak az utolsó pillanatra akartak hagyni mindent, és ami közbejött fékprobléma az elvette az időt minden mástól...

>> SzervizLujo // Alfa 156 1.6 TS 16V // 2010-05-28

Egy defektnek (is) köszönhetően elérkezett az időt, hogy új gumik kerüljenek az autóra. 4db Barum Bravuris 2 (205/55 R16) lett felpakolva a "kissé kopottas" Dunlop és Kleber helyére. km: 137750

>> SzervizLongman // Alfa 155 GTA :)) // 2010-01-14

A December végi olajcsere óta sajnos hideg motorral nagyon csörögtek-kopogtak a hidrotőkék. Mivel azelőtt nem csinált ilyet, kicsit bepánikoltam, aztán elgondolkodtam és arra jutottam hogy előfordulhat-e hogy az olaj miatt csinálja. Ezt pár alkatrészes ismerős is megerősítette hogy nem én vagyok az első akinek kopognak a hidrotőkéi a Castrol GTX 10W40 olajtól. Egyyszerűen nem való többszelepes, hidrotőkés motorba az az olaj.
Örültem is meg nem is, újra olajat kellett cserélnem, mostmár a bevált Castrol GTX Magnatec 10W40 került bele ismét..
A motor elhalkult! :)

A második Alfám megszerzése,egy érdekes történet volt!Egy üzlet előtt láttam meg(fekete 2.0 TS)pont amire vágytam.Mikor bementem,gondolkodás nélkül a tulajt kerestem és mikor előttem állt,nem is tudtam mit akarok hirtelen.Kis dicséret után megkérdeztem,hogy nem eladó véletlenül?Válasz:NEM.Hát itt torpant meg igazából a beszélgetés.Rövid vakarózás következett,majd elgondolkodva azt mondta:kezdi kinőni és a 164-es már megfordult a fejében.Telefonszám csere és ígéret ,hogyha eladó lesz szól.Félév múlva csörgött a telefon(kapott egy Fiat Cromat),hogy most már eladó a fekete GAL,tárgyalhatunk!Hát miénk lett a drága!Utána félévig két 75-ösnek voltam büszke gazdája,mikor is jött a vevő.A srácok annyira nézték az új gépemet,hogy szólnom kellett:a másik eladó!Aztán itt is felmerült a dolog,hogyha majd...akkor ők jönnek...Hát azóta jó pár év eltelt!!!

>> EseményFerke // Alfa Alfasud Sprint narancssárga :) // 2008-10-15

Az előzőről, vagyis a M.O.S.T. 1-ről - leginkább működőképes sprintovics hiányában - lemaradtam, de ezt nem lehetett kihagyni.
A típus jellegéből adódóan (miszerint ez nem egy tömegautó) nem voltunk túl sokan, szám szerint 6db sprint találkozott, de ez a találkozó nem is a mennyiségről, inkább a minőségről szólt....és persze 6db sprint együttes látványa is már önmagában kuriózum, melyet igencsak tükrözött a bámészkodó nép reakciója egész utunk során.
Szerencsénkre az őszi időszak ellenére is a műszerfalon csokiolvasztó meleg fogadott minket a találkozó helyszínén, és egész idő alatt gyönyörűen sütött a nap.
A cél Sukoró volt, megnéztük a Pákozdi emlékművet, majd felmentünk gyalogtúra keretében a kilátóhoz.
Szuper találkozó volt Whiteskull és kislánya Zsófi, Szegecs, Face, Pedrito, Krecsi és barátnője, Kacorka, Kesa és barátnője, Milán fiam és jómagam részvételével.
Egyszóval szuper volt, de reméljük, hogy a M.O.S.T 3 ennél már csak jobb lesz, a további, most meg nem jelent sprintmániás részvételével.:)

>> Tuning és extraLongman // Alfa 155 GTA :)) // 2008-06-20

Kezdenek tisztulni a dolgok. A hétvégén most úgy néz ki, belepróbáljuk a motort, és be is indítjuk! Arról hogy hogyan jutottunk el idáig, egy külön post-ot fogok írni.. Jó hosszú lesz! :)

A lényeg, hogy már látom az alagút végét, így be mertem ruházni a gumikba is.. :)
Gyári váltóméret, 205/40R17, Yokohama Parada Spec 2
99.000 HUF

>> EgyébLongman // Alfa 155 GTA :)) // 2008-02-05

Gányolások part 2