mesa - főkép
>> SzervizAlfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2008-12-31

A mai napot halott akkuval indítottam -illetve indítottam volna. Mérés szerint 20%-os teljesítményszinten állt a 3 éves gondozásmentes Banner akksi, fullra töltés után.
Az év utolsó napján volt még másfél óra bolt nyitvatartásból - goto Auchan.

Nagy mákom volt, épp akciós volt a BOSCH család, és 1 db megfelelő polaritású darab árválkodott is a polcon! Árcédula szerint a VARTA márkajelzéssel ellátott ugyanez a 480A-es akkumlátor +1k áron csücsült, de a kódleolvasó szerint volt az 19k is!!! Így végül a BOSCH mellett döntöttem.
Már csak azért is, mert ha nem gondozásmentes (muhahaha -parasztvakítás) lett volna a Banner, elég lett volna egy deci desztvíz is neki...

Szerintem olcsón megúsztam. 24 hónap gari indul. Meg az új év :)

>> EgyébAlfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2007-09-03

Pénteken 9x annyi idő alatt értem haza a melóból, mint máskor! Összességében ez azt jelenti, hogy a 3,5 Km távot 45 perc alatt sikerült teljesítenem. Kicsit dugó volt :( Otthon úgy döntöttem, benne hagyom gyújtáson a kulcsot, hadd forogjon a ventillátor (van olyan márka, ami kulcs nélkül is el tudja játsszani ezt magától).

Hát persze, hogy egész éjjel benne felejtettem! Le is szivattyúzta az akksit. Érdekes dolgokat tapasztaltam ezután : amikor kivettem a kulcsot, akkor jelentek meg a feliratok a kijelzőn. Amikor pedig bedugtam, akkor meg eltűntek. Pont fordítva, mint működni szokott! Ezen felül két furcsa felirat is megjelent : "ICE" és "SPORT".

Feltöltés után helyreállt minden működés, leszámítva a napi Km számláló adatát, az nullázódott.