Mutasd

>> Szerviz2019-07-30

Hátsó fékmunkahenger, talpas gömbfej, munkadíj, vizsga, új forgalmi kikérése.

>> Szerviz2019-07-15

Torjay Lacitól rendeltem dobot, egy kedves cartárs pedig elhozta Alfacity napján a környékre. Nekiálltam egyedül és le is tudtam cserélni, de sajnos átalakításra szorult, ezért kénytelen voltam profihoz vinni, ha nem akarom kivágni a hátfalat, ami csúnya megoldás lett volna részemről. Így viszont annyiban állt meg, mintha boltban vettem volna, igaz ott nem nagyon kapható már.

 
>> Autóápolás2019-07-10

Lemostuk, garázs tisztítva, rendberakva.

 
>> Szerviz2019-07-10

Csiszolás, festések, összerakás.

 
>> Szerviz2019-07-09

15. éves nálam a vas, gondoltam itt az ideje tenni valamit a külcsínyért. Akkor még meglehetősen ügyetlen voltam, s bár ez most sincs nagyon másképp, de mégis eltelt 15 év, gyűlt a tapasztalat. Újabb 15 év múlva talán szebb lesz. :)
Kapott új díszléceket a fényszórók alá, javult a motorháztető optikája és hátul el kellett távolítani egy vídiabogarat. Gondoltam csak egy dolog miatt minek festegessem.
Előtte/utána típusú képekkel illusztrálom az eredményt.

Bianco Argento festékspay (nem tökéletes még a szín) 3500.
Smirglik 180
Díszlécek bontva: 5000

 
>> Szerviz2019-06-20

A karburátorhangolás az viszont örökös, mint a nyomor. :)
Lassan körvonalazódik miért nem lesz tökéletes sosem, a négyes henger keverékcsavarjának állására közelítőleg "érzéketlen" a karburátor. Ha tövig betekerem, akkor sem tökéletes.

 
>> Szerviz2019-05-11

Ma kicserélődött az utolsó rozsdásodó hűtőrendszer-elem is, egy műanyag aszimmetrikus T elosztó formájában.

>> Szerviz2019-04-19

Hosszas sajátkezű optimalizálás után végül inkább mégis kerestem egy szakértőt, és jobb is, hogy így tettem. Alig volt gondja, mindössze a gyújtás volt máshol, az üzemanyagszint volt nagyon magas és a keverékképzés határeset. Szóval "közel voltam". :)
Lajosmizsére kellett ellátogassak a megoldásért, ahol meg is lettek a beállítások röpke 5-7 óra alatt, persze cartársi eszmecsere közepette.
Az alapjárat és a menettulajdonságok kisímultak, szinte siklik a gépjármű. A fogyasztás 7,033 literre sikerült az első mért etapon, igaz keverékbenzinnel. Az út alatt volt egy-két rövid megtorpanása is, de 1-2 perc alatt túltette magát rajta.
A nyugodt járással sokkal "utazhatóbb" lett, viszont mintha kissé erőtlen lenne, a visszacsapó-szelepre gyanakszom, mert nem változtatott rajta az sem, ha megfordítva tettem be. Szóval lassabban éri el a magasabb utazósebességet, de jóval szebben üzemel. A fogyasztás pedig akár az olcsó Shelles és Auchanos benzinkeveréknek is betudható, de így is tűrhető eredmény.

A felmerült költségeket egy szett bontatlan gyertya és üzemanyagköltség is megnyomta.

A képeken jó társaságban amúgy gyorsan telik az idő.
A Bianco Argentok közeli rokonok, még a rendszámukon is látszik.:)

 
>> Szerviz2019-03-18

Hosszabb várakozás után ÁdidiGaga cartárs meggyőzött, hogy meg tudom én ezt csinálni és igaza volt.
Természetesen nem volt akadálymentes az ügy, a gyári csavar nem ment bele a felfogató "fül"-be, vágni kellett egy beleférőt. A belső tömítés kukás volt, de azt is rendeltem a pumpával együtt. Szerencsére egy tömítéskészletből megvolt még az AC-hez való is. Teljesen nem volt kedvem megbontani a karburátort, ezért csak a légszűrőházat vettem le és a karbi "mögött" tudtam szerelni krovával. Az ünnepi alkalomból hasítottunk is egyet az öreggel, ilyen jól rég ment a motor.
Vajh a régi meg hogy tömíthetett? És miért lehetett benzinszag?:)

 
>> Szerviz2019-03-10

Már nem lóg a tükör és talán végre kiköltözik belőle a tücsök is, ami lehúzott ablaknál folyton ciripelt. Kapott egy kis mattfeketét, hogy hasonlítson.