Halesz - főkép
>> SzervizAlfa GT Q2 170 Le // 2013-04-09

Gyakorlatilag megújult az autóm eleje. Kormányművet kellett cserélni (szerencsére garanciában) + két felső lengőkar + jobb oldali alsó lengőkar. 68 ezer kilométert bírtak a gyáriak, 18/17-es kerekeken Budapesten talán ez nem is rossz. Bár azért hozzáteszem, hogy a szilentek már jóval korábban elkezdtek nyöszögni... A szervizbe már az új nyári kerekeken mentem, így a futóműállítást is csak egyszer kellett megcsinálni.

Mire jó a meghoszabbított garancia? Hamarosan megújul az autóm jobb oldala is: új kilincs, új ülésfűtés-kapcsoló is érkezik. Ezeken kívül úgy tűnik, hogy lassan ki kell cserélni a hűtőt (!), mert szivárog valahol a tömítésnél... Semmi külsérelmi nyom nincs rajta, úgyhogy egy újabb anyagfáradás tanúi lehetünk... Az első ilyen a vízpumpám volt, amely megmagyarázhatatlan okok miatt 43 ezer kilométernél megadta magát.

A vezetőülésem bőrhuzatának kálváriája is folytatódik, ismét megjelent rajta egy kis repedés. Ezúttal szivaccsal együtt lesz cserélve... Előzmények: második csere, első csere.

>> SzervizAlfa GT Q2 170 Le // 2012-10-29

Ismét cserélni kellett a vezetőoldali ülés támláján a huzatot... :/

Ugyanott, mint 2010-ben, a támla bal oldalán, a légzsáknál ismét megjelent egy repedés a bőrön. Legutóbb a húszezres szerviznél volt orvosolva a probléma, akkor sem derült ki igazán, hogy mi okozhatta...

Az Autóház Budaörsnél cserélték, garanciában.

Külön blogot nem írtam róla, de október elején kicserélték a vezetőoldali napellenzőt is, elgyengült és nem tartotta meg magát egyik állásban sem.

Fotók: ha valakinek hosszú lenne a lába, ki kell venni az ülést :))) Az utolsó képen Bazsi pózol :)

>> SzervizAlfa GT Q2 170 Le // 2010-06-10

Ma megejtettem a 20 ezres olajcserét az Autóház Budaörsnél.

Egyben orvosoltak egy garanciális problémát is: kicserélték a vezetőülés háttámláján a bőrhuzatot. Pár hete észrevettem, hogy a háttámla oldalán, a légzsáknál lett a bőrön egy kb 2-3 centis repedés. Az okát nem igazán tudni, talán az ülés szivacsa türemkedett ott túlságosan ki és kidörzsölte a bőrt - ami ott a légzsák esetleges nyitása miatt eleve el van vékonyítva.

Most még egy-két helyen gyűrőtt, de a bőrnek köszönhetően újra újautó-illat van :)