Mutasd

>> Esemény2011-05-23

Tartottunk a srácokkal egy kis autóápolós délelőttöt, így AlfaCity előtt egy héttel. Kipróbáltuk az AutoGlym-waxot. Elég tuti a cucc! :)

(BeeGee fotói)

>> Tuning és extra2011-05-20

5 évvel ezelőtt elhatározott tervem valósítottam meg a héten: végre felkerült a pici Zender hátsó szárny Blanka csomagtartójára :) Ezt a kis spoilert 2006-ban, a Szlovákiai Alfa Amore Találkozón (első kép) néztem ki ezt magamnak, amikor még nem is volt GT-m :)

A fényezést Magyar Zsoltiék csinálták Diósdon. (5.000 forint) A ragasztást az Autóház Budaörsre bíztam, nagyon szépen megoldották. (8.000 forint)

Ha már ott volt az autóm, kicseréltettem a bal első ülésben elszakadt bowdent, és a jobb oldali ajtómon is állítottak kicsit, mert nehezen csukódott.

>> Autóápolás2011-04-15

Csaknem két évnyi kosz gyűlt már össze a motortérben, egy ideje már rendbe akartam tenni. Egy gőzös tisztítás lett a megoldás, most olyan, mintha új lenne az egész motortér. Még a motorháztető belső része is teljesen meg lett tisztítva. A munkát a kalocsai reptéren megismert gőzös autómosó cég végezte.

>> Szerviz2011-04-05

Olajcsere és a szokásos cuccok cseréje: pollenszűrő, levegőszűrő, olajszűrő, üzemanyagszűrő.

Az Autóház Budaörsnél egyébként már működik az Alfa Amorés alkatrészkedvezmény, ezt ki is használtam most.

>> Esemény2011-04-03

Első pár rendesebb fotó az új felnikről. Lesz majd még újabb sorozat, mert nem ez a leginkább passzoló környezet az autóm számára :)

 
>> Szerviz2011-04-01

Felkerültek az új, grafitszínű felnik. Kb. január óta terveztem ezt a projektet, végül megjött időben a felni, majd a gumi is. (Pirelli P Zero Rosso)
Azt hiszem, jó választás volt! Ezerszer jobban állnak ezek a felnik a fehér GT-n, mint a Q2-esek.

Ezek most még csak mobillal készült fotók, holnap majd rendesen körbefotózom Blankát :)

A gumiszerelést a Budagumi végezte.

Szokásos statisztika: a téli gumikkal 5.300 km-t tettem meg, így eddig 9.740 km-t futottak.

Két téli kereket görgőzni kellett, kijavítva kerültek a garázsba.

 
>> Tuning és extra2011-03-19

Megérkeztek az új 18-as gurulóim!

Mióta megvettem a GT-t, azóta tervezem, hogy a Q2-es felniket lecseréljem valami másra. Gyönyörű felniknek tartom azokat is, de valahogy a fehér színnel együtt nem érvényesülnek annyira.

A kiszemelt a sokküllős, 18-as gyári GT felni lett, amely egy ideje már grafit színben is kapható. Azt hiszem, ez brutáldurván szexi lesz a GT-n!

Köszönöm a segítséget Csörinek!

A Q2-es felniket Bazsi vette meg gumikkal együtt, úgyhogy a mostani költségem csak egy kis különbözet kifizetése volt... Remélem a gumik is megérkeznek 1-2 héten belül, és kezdődhet a nyári szezon.

A képeken érdemes megfigyelni, milyen remekül elfér négy doboznyi felni a GT-ben :)

>> Tuning és extra2011-03-15

Születésnapomra G-Manntól megkaptam a Breráról lekerült lóheréket. A felragasztást az első tavaszi autózós napra időzítettük. Az Etyek-Pákozd túra után, jóllakva méricskéltünk, ragasztottunk.

Azt hiszem, a QV-lóhere legalább olyan jól áll a GT-nek, mint a Brerának :) Remélem nem fogják lefeszegetni...

A fotókat Eszter csinálta.

>> Tuning és extra2011-02-02

Amint megláttam az alfás katalógusban tudtam, hogy kell nekem egy ilyen kulcstartó! Azt hiszem nem is kell mondanom, hogy mennyire jól illik az autómhoz! :)

A cucc beszerezhető az Autóház Budaörsnél, 4.200 forint.

>> Szerviz2010-11-22

28 ezer km-nél elkezdett búgni a futómű, és már egy ideje erős kopogás is jött az első kerekek felől. Korainak tartottam mindkét hibát, ilyen kevés km-nél - szerencsére ezzel az Autóház Budaörs és a FAM is egyetértett, így a stabilizátor rudat, valamint a jobb oldali kerékcsapágyat is garanciában cserélték.

A művelet végén sor került egy futóműbeállításra is.