ATE TR - főkép
>> EseményAlfa 159 2.4 JTDm // 2023-06-30

Tettem egy hatalmas teszt kört az autóval. Minden tökéletes. Nincs ugráló alapjárat, nincs teljesítmény vesztés DPF takarítás alatt. Minden király volt, addig amíg este nem akart beindulni. Hőmérséklet felugrott az egekbe, mekeget és a világ összes hibáját beírta a műszerfalra még a szomszéd kocsikból is. Mivel történt már ilyen és az eltárolt üzire tudtam egy recallt nyomni az agyamban, emlékeztem, hogy valami kábel lesz a kulás. Utoljára a kábel saru volt a bűnös. Most annyival könnyebb volt beazonosítani, hogy a garázsnál az egyik pali látta a szikrát az aksi alól. Hoppppp ott a test a váltóig. Meglazítottam, minden kulesz kipergett és vissza. Itt majd át kell takarítani a dolgokat, mert ezt már a ház előtt kellett szerelni, mivel nem indult már be.
Aknára fel, hamarosan. 😀

kicsi szikra

>> SzervizAlfa 159 2.4 JTDm // 2022-06-18

Történt, hogy a mélygarázsban lefelé leállt az autó. Amikor nagyot billent előre a kasztni. Indítás után kis idővel tiltott és leállt megint. Ekkor otthagytam és hívtam egy ilyen kiszállós szervizt, mert már olyan idegállapotban voltam, hogy nem tudtam gondolkodni. Nem volt nálam laptop, higy ki tudjam olvasni. Gyerek mondott is mindent is. Blablabla. De ő ilyet még nem látott. Mármint autót. Na de fasza akkor minek jön ki 30ért? Főleg, hogy tudják milyen a kocsi... Mindegy. Hibát törölte utána jó lett minden. Valószínű ez a két kábel hátul összezárt. Javítva. Termosztát melletti kábelek ezek. Letakarítva az olaj.

>> SzervizAlfa 159 2.4 JTDm // 2017-11-02

Párszor nem akart beindulni, csak kattanás lehetett hallani, ha nyomogattam a gombot. Már majdnem önindító cseréig jutottam, amikor egy sietős napon felidegelt és már tervben volt, hogy ráöntöm az összes gázolajat, amikor az aksinál lévő kábelt mozgatva vert egy szikrát és hallatszott, hogy forgatja az önindítót. Szép lett volna, ha nekem ugrik a pár kilójával. Szóval kábel csere, ami megy az önindítóhoz. Elég kula állapotban volt. Képet majd csinálok.
Közben valami here letörte a balos tükröm is. Szóval csere... viszont bontóból rosszat kaptam vagyis egy buta tükröt. De nem volt kedvem küldözgetni így mindenki édesanyját említve a két tükörből csináltam egyet... amúgy a kábel sem volt jó, azt is meg kellett oldani. :-) A tükör még vár a felrakásra. Rámsötétedett.
Azt el is felejtettem mondani, hogy a kábel 35 lett volna újonnan. Mi a f.szösz? Cikkszám: 50506265