Mutasd

>> Esemény2012-11-15

A mai napon új gazdát talált és jó helyre került az én kis első Alfa Romeo-m. :)
Sok, szép utat kívánok nekik!
Ami az eddigiekből kimaradt, még az eladás előtt utoljára együtt elmentünk leműszakizni (jól viselkedett), illetve kapott egy új fényszórót a bal szemére, hogy jobban lássa a kanyarokat a kicsike...

 
>> Szerviz2012-09-03

Most már elhatároztam, hogy el fogom adni. A hátsó féket mindenképp szét kellett kapni, fékbetétből igényelt újat. Féktárcsa közel gyári méret (vastagság) volt még, így elég volt felszabályoztatni. A végén légtelenítés, és újra szépen gurul.

 
>> Szerviz2012-08-08

Itt volt már az ideje a fékfolyadék cserének is. Jól átöblögettem a rendszert, nem ártott neki.

 
>> Szerviz2010-09-25

Idő közben elköltöztünk és így aktív garázslakó lett a kicsike.
Most pedig megejtettük az olajcserét is.

 
>> Szerviz2009-04-19

Cimbi segítségével tegnap este végre valahára sikerült lelégteleníteni a kuplungot (nagy-nagy öröm!).
A féket is légteleníteni kellett volna, de persze arra pont nem volt nálam kulcs, és időközben szépen ránk is telepedett az éjszaka. Ez maradt mára. Körbe légtelenít; OK.
Már megint beesteledett. Hál istennek csurom víz volt minden így eső után, úgyhogy jöhettek azok a fránya körforgalmak...
És összegezve: már legelőször (a szervizben, munkahenger csere után) is működött volna a kuplungom, csak hát ők nem tudták légteleníteni. Így a többi alkatrész nem is kellett volna bele, így jártam, nem baj.

 
>> Szerviz2009-04-16

Mivel legutóbb a szervizben sem tudták lelégteleníteni a kuplungot, ezért törött szerkezetre gyanakodtunk. Nagy levegőt vettem, majd hoztam hozzá új szerkezetet, tárcsát és kinyomó csapágyat.
Megkapta az új kuplung cuccokat, de igazán még a régiekkel sem volt baj. Ezenkívül kapott még egy új hidraulika csövet.
Egyedül voltam, így nem tudtam légteleníteni, majd ha időm engedi.

 
>> Szerviz2009-02-14

Tegnap elvontattam szervizbe...
Elég furán éreztem magam. Az az igazság még soha egy kocsimat sem adtam ki a kezeim közül, mindig én csináltam mindent rajtuk. Ebben a hidegben viszont egyszerűen helyem nincs ahol megcsinálhatnám. Csáposon viszonylag könnyen felkerült az új munkahenger, na a főhenger az már szopatósabb, de meglett. Idáig rendben is lenne, csakhogy most se jó a kocsi, valószínűleg a kuplung-szerkezetem is törött lehet. Az anyagi keretem egyenlőre kimerült, úgyhogy szégyenszemre ahogy vittem ugyanúgy hazafelé is vontatni kellett.
Most úgy néz ki pihenés következik, kivárom a jó időt. :(

 
>> Egyéb2009-02-01

Tudtam én, hogy ez lesz...
Úgy döntött a kuplung főhenger, hogy ezen a szép fagyos napon feladja a harcot, és már soha többé nem dolgozik.
Hát előkerült a moci a garázsból, kedden már azzal mentem dolgozni.

 
>> Szerviz2009-02-01

Egyre többször nem emel ki a kuplung. Kinyomja az olajat valószínűleg a főhenger mellett. Persze időm nincs rendesen nekiállni, így egyenlőre a fékfolyadékot öntögetem utána szorgalmasan...

 
>> Szerviz2008-12-09

Friss fagyálló, már várta nagyon.