Csabi2018-01-08 18:33:41 // 488
	A Choco Madness csokis, karamellás, mogyorós ízjegyeire nyeltem egy nagyot. Ezt kipróbálom,bár eddig a friss pörköléssel mindig mellé nyúltam..:)
	
Kazes☻2018-01-08 15:39:44 // 487
	
	
AlfaWatch2018-01-08 11:13:30 // 486
	Sokszor Pall & Yotz van otthon. Choco vagy Indian Choco.
Emellett szeretem meg a Bagira Brazilt, Casino Mocca ritkabban Lucky Cap. Ez utobbi kettonel valtogatom , hogy milyen.
	
Emellett szeretem meg a Bagira Brazilt, Casino Mocca ritkabban Lucky Cap. Ez utobbi kettonel valtogatom , hogy milyen.
Csabi2018-01-07 19:54:11 // 485
	Azt gondoltam valamennyit hűl a beállított hőfok a szűrőig. A többi stimmel. 
Szűrt víz megy a gépbe, plusz még a víztartályban is van egy ionszűrő.
Az esővizet "piszkosnak" érzem így elsőre... főleg fűtési időszakban. Vagy mondhatnám úgy is, hogy egyelőre a szűrt vízzel nincs bajom :)
kb kéthavonta átmosatom citromsavas oldattal, plusz a fejet, havonta Cafiza-val...és bízok az örök életben :)
	
Szűrt víz megy a gépbe, plusz még a víztartályban is van egy ionszűrő.
Az esővizet "piszkosnak" érzem így elsőre... főleg fűtési időszakban. Vagy mondhatnám úgy is, hogy egyelőre a szűrt vízzel nincs bajom :)
kb kéthavonta átmosatom citromsavas oldattal, plusz a fejet, havonta Cafiza-val...és bízok az örök életben :)
KávégépesLaca2018-01-07 17:11:46 // 483
	Na igen, ez a vitatott témák közé tartozik.
Üresen 88-96 fokos víznek kell lennie. "92-re szoktam beállítani"
Főzéskor pedig a kifolyt kávénak: 65-70 fokosnak.( illetve a csésze amibe kifolyik 60 fokosra előmelegítve)
Átfolyási idő 20-25 mp...én "23-ra állítom"....
Fontos hogy tisztított, szűrt vizet használj, hogy a víz íze ne vigye a kávét más ízvilág írányába.
Ezt a kávégéped is megköszöni. Lehet megköveznek de a legolcsóbb jó minőségű vizet forralt esővizzel lehet előállítani.
Eme elméletet Gt cartárs is használja :)
	
Üresen 88-96 fokos víznek kell lennie. "92-re szoktam beállítani"
Főzéskor pedig a kifolyt kávénak: 65-70 fokosnak.( illetve a csésze amibe kifolyik 60 fokosra előmelegítve)
Átfolyási idő 20-25 mp...én "23-ra állítom"....
Fontos hogy tisztított, szűrt vizet használj, hogy a víz íze ne vigye a kávét más ízvilág írányába.
Ezt a kávégéped is megköszöni. Lehet megköveznek de a legolcsóbb jó minőségű vizet forralt esővizzel lehet előállítani.
Eme elméletet Gt cartárs is használja :)
Csabi2018-01-07 15:55:49 // 482
	"Mindenképpen mérj kifólyó hőfokot üresen, és kávéval is."
Mi számít jónak, mi az elvárt?
	
Mi számít jónak, mi az elvárt?
GT Ɨ|ѯ2018-01-07 15:04:33 // 481
	Caffé Gioia, Goppion, Veronesi, August, Lamigi, így kapásból.
	
GT Ɨ|ѯ2018-01-07 15:02:23 // 480
	
	
Csabi2018-01-07 13:22:48 // 479
	Igen olvastam, hogy lecserélted egy újra. Én csak a beépítettel kísérletezek, amiben még nem találom a hibát. Előtte soha nem gondoltam volna, hogy mondjuk a 16fokozatú skálán egy osztás állítás már mennyit számít...Vagy éppen mennyire nem mindegy , hogy 90 vagy 92fokon jön le a kávé...mindenesetre szórakoztató játék ez :)
	
WarbiRunner (Gyuri)2018-01-07 12:03:15 // 478
	Áá ez igen :-) Szép alkotások :-)
Én is most tapogatózok, őrlő csere után kicsit más világ van, hirtelen könnyű lett kísérletezni.
	
Én is most tapogatózok, őrlő csere után kicsit más világ van, hirtelen könnyű lett kísérletezni.
WarbiRunner (Gyuri)2018-01-07 12:00:09 // 476
	Köszi a választ! Igen, ezért próbáltam ki, mert jókat olvastam róla. 
A 9 Bar nálam inkább 9.5, de elvileg, ha valami el nem toszódott azóta, akkor ez rendben van. Sufni módszerrel van beállítva, a biztonsági szelepből flexeltem egy hangyányit és azt állítottam be. De a nyomás az nyomás :-)
A hőfok szokott sok lenni ezeknél a Gaggia-knál úgy tudom, de ennél a kávénál csak még savanyúbb, ha hűtési céllal vizet csapolok.
A hőfok mérése lesz a következő, úgyis tervezem, hogy hőfok szabályzósra alakítom. Ehhez jó tudni, hogy most hol állunk.
Ezen kívül szerintem hagyom ezt a Pin Up-ot, keresek olyat amivel megbírkózok. Kaptam nemrég egy Caffé Perla Rosso-t, kíváncsi leszek. Ez is keverék, ha ezzel sem birok, akkor én vagyok béna :-)
	
A 9 Bar nálam inkább 9.5, de elvileg, ha valami el nem toszódott azóta, akkor ez rendben van. Sufni módszerrel van beállítva, a biztonsági szelepből flexeltem egy hangyányit és azt állítottam be. De a nyomás az nyomás :-)
A hőfok szokott sok lenni ezeknél a Gaggia-knál úgy tudom, de ennél a kávénál csak még savanyúbb, ha hűtési céllal vizet csapolok.
A hőfok mérése lesz a következő, úgyis tervezem, hogy hőfok szabályzósra alakítom. Ehhez jó tudni, hogy most hol állunk.
Ezen kívül szerintem hagyom ezt a Pin Up-ot, keresek olyat amivel megbírkózok. Kaptam nemrég egy Caffé Perla Rosso-t, kíváncsi leszek. Ez is keverék, ha ezzel sem birok, akkor én vagyok béna :-)
KávégépesLaca2018-01-07 11:50:03 // 475
	hűűű, a Latte Macchiato nagyon jól néz ki :) na persze a többi is :)
grat, és üdv :)
	
grat, és üdv :)
Csabi2018-01-07 11:46:00 // 474
	Üdv mindenkinek! 
A sok autós topic között igazi gyöngyszem ez, köszi érte! :)
Egy éve főzök karos kávéfőzővel(Catler 8013), 20-25 fajta kávét kipróbáltam, és rájöttem, hogy a 100% arabica , single origin kávék nem az én világom...Valószínűleg tartom, hogy nem találtam meg az én elképzeléseimnek a megfelelőt. Gondolom a robusta hiánya miatt :)
Adódik a kérdés, ki mire esküszik eszpresszó vonalon?
Az eddig kipróbált kávék közül a
-Pellini N°9
-Lavazza Espresso Cremoso(lila) , nagyon jó csokis utóízzel,(nekem erős)
-Inpunto Italiana
vált be.
Szóval kinek mi? :)
Pár kép:




	
A sok autós topic között igazi gyöngyszem ez, köszi érte! :)
Egy éve főzök karos kávéfőzővel(Catler 8013), 20-25 fajta kávét kipróbáltam, és rájöttem, hogy a 100% arabica , single origin kávék nem az én világom...Valószínűleg tartom, hogy nem találtam meg az én elképzeléseimnek a megfelelőt. Gondolom a robusta hiánya miatt :)
Adódik a kérdés, ki mire esküszik eszpresszó vonalon?
Az eddig kipróbált kávék közül a
-Pellini N°9
-Lavazza Espresso Cremoso(lila) , nagyon jó csokis utóízzel,(nekem erős)
-Inpunto Italiana
vált be.
Szóval kinek mi? :)
Pár kép:




KávégépesLaca2018-01-07 11:35:52 // 473
	2012-ben 2. helyen végzett az év kávéja megmérettetésen.
80% arabica és 20 % robusta arányú keverék kávé...
'88-92 fokos vizet produkáló vízhőfokkal jön ki az íze....
Sajnos az is ide tartozik, hogy 9 bar nyomást is igényelne...
Főzés elött azért is érdemes csapolni hogy, ne a hőcserélőben "álló" vízzel készüljön a kávéd.
Mindenképpen mérj kifólyó hőfokot üresen, és kávéval is.
	
80% arabica és 20 % robusta arányú keverék kávé...
'88-92 fokos vizet produkáló vízhőfokkal jön ki az íze....
Sajnos az is ide tartozik, hogy 9 bar nyomást is igényelne...
Főzés elött azért is érdemes csapolni hogy, ne a hőcserélőben "álló" vízzel készüljön a kávéd.
Mindenképpen mérj kifólyó hőfokot üresen, és kávéval is.
WarbiRunner (Gyuri)2018-01-07 11:04:05 // 472
	Na ja, de a Gaggia az gyárilag túl tudja tolni a hőfokot. Más kávéknál ez jött be, hogy csapolok egy kicsit amivel hűtök a vizen. A keserű ízre hajlamosak így jók. Ez meg sehogy. Nagyobb hőfokon elviselhető de nem jó :-) Szóval lehet GT-nek lesz igaza, ez a kávé kuka. Megy a komposztba :-S
	
AlfaWatch2018-01-06 20:50:16 // 471
	Sztem nem kell csapolni elotte.nagy hofokkal mehet neki.ha 100% arabika az birja a hot. En a daraloval nem jatszok.25 sec 2-2.5 cl megvan akkor ok. A hofok a gond, de nem vagyok barista csak alfas orakeszito😉.
	
GT Ɨ|ѯ2018-01-06 19:52:58 // 470
	Küld vissza és olasz / pörkölésű / kv-t fogyassz akkor nm szaladsz bele ilyenbe...
	
WarbiRunner (Gyuri)2018-01-06 18:17:58 // 469
	Kérdésem volna, hátha valaki tudja, hogy hol a problem. A Pacificcaffé-tól rendeltem Pin Up Espresso - t, amit dicsérnek többen. Egyszerűen nem bírok vele, mindenhogy savanyú. Van amikor egész durván, mintha citromlé lenne benne, van hogy tompább. Talán magasabb hőfokon (értsd: nem csapolok vizet főzés előtt) valamivel jobb. Őrlés finomsággal semmi nem változik csak a crema színe. De az sem közelíti meg a rendelésem mellé ajándékba küldött dark roast kávét. Én rontok el valamit, vagy a kávé nem tuti?
	
GT Ɨ|ѯ2018-01-03 17:34:35 // 468
	
	
AlfaWatch2018-01-03 07:24:12 // 467
	
	
WarbiRunner (Gyuri)2018-01-02 22:12:45 // 466
	Azért itt még nem járunk, de szeretem nézni ahogy lejön. Ez a nyitott szűrő amúgy csak látvány, vagy funkciója is van?
Mondjuk az még messze van, hogy szimpla szűrővel hasonló eredményt hozzak össze mi t a képen . Van hogy csak magamnak is inkább lefőzök egy duplát, mert annyival jobb. Vagy kiöntöm az egyiket, vagy dupla ristretto. :-) Nem gyakran , mert pazarlás, de van hogy nem birom megállni :-)
	
Mondjuk az még messze van, hogy szimpla szűrővel hasonló eredményt hozzak össze mi t a képen . Van hogy csak magamnak is inkább lefőzök egy duplát, mert annyival jobb. Vagy kiöntöm az egyiket, vagy dupla ristretto. :-) Nem gyakran , mert pazarlás, de van hogy nem birom megállni :-)
Jimmi T.2018-01-02 19:15:34 // 465
	
	
WarbiRunner (Gyuri)2018-01-02 18:32:25 // 464
	Ezt szeretjük. Kicsit retro, de jó belőle inni. Egy machiato pedig nagyon jól tud kinézni benne, ha a gőzölt tejre főzöm rá az espressot.
Főzés közben is szép látvány, amikor mindent jól eltalálok és szinte csak crema folyik le, a csészében válik kávévá. Az olyankor sikerélmény :-)
	
Főzés közben is szép látvány, amikor mindent jól eltalálok és szinte csak crema folyik le, a csészében válik kávévá. Az olyankor sikerélmény :-)
Jimmi T.2018-01-02 15:26:03 // 463
	ezek voltak a legjobb poharak :-) bár anyukám nekem félgömb alakú jénaiban adta.
amikor a városunkban tavalyelőtt nyílt egy módos kávézó , a tulajhölgy beszerzett nekem egy olyat :-)
	
amikor a városunkban tavalyelőtt nyílt egy módos kávézó , a tulajhölgy beszerzett nekem egy olyat :-)
KávégépesLaca2018-01-01 19:24:24 // 462
	Menni fog az, több fajta tejjel is próbálkozz. A tej fehérje tartalmát érdemes nézni, nem a %-os jelölést.
	
GT Ɨ|ѯ2018-01-01 17:28:12 // 461
	
	
WarbiRunner (Gyuri)2017-12-31 17:13:50 // 460
	
	
GT Ɨ|ѯ2017-12-31 08:54:42 // 459
	
	
GT Ɨ|ѯ2017-12-29 17:36:12 // 458
	
	
Jimmi T.2017-12-27 19:43:38 // 457
	
	
Jimmi T.2017-12-27 10:55:12 // 456
	
	
GT Ɨ|ѯ2017-12-26 15:52:57 // 455
	
	
GT Ɨ|ѯ2017-12-25 10:05:14 // 454
	
	
GT Ɨ|ѯ2017-12-24 13:51:14 // 453
	
	
GT Ɨ|ѯ2017-12-24 08:48:57 // 452
	
	
GT Ɨ|ѯ2017-12-24 08:45:51 // 451
	megkóstolós:-)
	
KávégépesLaca2017-12-22 20:27:16 // 449
	
	
KávégépesLaca2017-12-22 20:26:07 // 448
	Na ez nem sikerült :(
	
KávégépesLaca2017-12-22 20:25:34 // 447
	href='http://https://nuus.hu/unatkozom/erotika/1222/durvan-aluloltozve-arulja-a-kavet-sajat-kavezojaban-a-vilag-elso-monokinis-baristaja/' target='_blank'>Kávét valaki ? :)
	
Zsolt1552017-12-20 12:14:25 // 446
	A háttérkép is király! :-))
	
Jimmi T.2017-12-20 10:47:33 // 445
	
	
Jimmi T.2017-12-19 14:40:53 // 444
	nem olvastam végig,  csak az elejét.
cirrózis nem érdekel , ha jönnie kell hát jöjjön
infarktusom már megvolt és 2-es cukorbeteg is vagyok.
ennek ellenére azért napi 5-6 lemegy :-)
	
cirrózis nem érdekel , ha jönnie kell hát jöjjön
infarktusom már megvolt és 2-es cukorbeteg is vagyok.
ennek ellenére azért napi 5-6 lemegy :-)
Kazes☻2017-12-19 09:07:00 // 443
	
	
Jimmi T.2017-12-14 10:18:35 // 442
	mellette a doboza . Bezzera . Giulia volt kinézve és Magica lett 
egy hosszú hosszú folyamat végén :-)
	
egy hosszú hosszú folyamat végén :-)
Föckös2017-12-14 08:49:34 // 441
	EZ A KÁVÉFŐZŐ EGY MASTERWORK! 
(szinte nem is merek ide írni, csak egy xaros pellini 9est hörpintettem le egy percce...)
	
(szinte nem is merek ide írni, csak egy xaros pellini 9est hörpintettem le egy percce...)
Jimmi T.2017-12-13 19:05:28 // 440
	
	
GT Ɨ|ѯ2017-12-13 18:53:48 // 439
	
	
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.
		
					  Online tag
0
		Vendég0
379















































