Blog >> pihenő

>> EseményWarbiRunner (Gyuri) // Alfa Giulia 2.0 Super // 2022-05-25

A Giulia kényszerpihenőre megy... Az utcánkban és a szomszédos utcákban vagy 5 hete dolgoznak a munkagépek, elvileg három hét múlva jutottak volna el a kapunkig. Ma reggel arra bicikliztem vissza, hogy a kotrógép szedi a felső réteget egy négytengelyes billencsre.. a kapunk előtt. Egyelőre 10-15 centit szedtek le, holnap nekiállnak az úttükörnek. Ha nagyon akarnám még ki tudna menni az autó, de úgy döntöttem,hogy nem akarom. Egy hónap kényszerpihenő, de legalább tető alatt. Nem kockáztatok egy jégesőt, és lassan nincs is hova állni, mindenhol vagy az utcabeliek autója, vagy egy munkagép áll. Úgyhogy jó éjt Giulia, legközelebb már aszfalton gurulsz ki a kapun.

>> Egyébystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2021-06-25

Ez az év nem úgy alakul az autó szempontjából, ahogy terveztem. Házbővítés, felújítás van folyamatban január óta, minden más fontosabb, mint ő. A másik felnik sem kerültek fel, alig mozgok vele. És most még ez is... Több, mint 2 hónapja nem volt beindítva, valószínűleg az akku is lemerült. De hát őt csak én vezethetem, én meg motorbaleset miatt kényszerpihenőn vagyok vele együtt. Megígértem neki, ha a lábadozáson túl leszek, rendbe szedem. Kéne polírozni is...

>> EseményForró // Alfa 155 2.0 ts 16v sport // 2016-08-22

Kecskemétre menet, az 52-esen megválasztotta a pápát az autó. Visszajelzők szerint 100 fokos volt mind az olaj, mind a víz, ezzel eddig sem volt probléma, szóval nem foglalkoztam vele túlságosan, amúgy is sietnem kellett. Menetszélnél 35 fok, egyszer csak erő el, mintha kifogyott volna a benzin. Nézem, vízhőfok kiakadva, piros lámpa világít, ennyi volt. Pillanatok alatt történt mindez. Ami kiderült, hogy a szívócsőt tartó 2 csavar közül az egyik hiányzott, szóval valószínű kiesett, a ventilátor meg bekeverte a hűtőhöz, amin 7-8 db igen nagyméretű lyuk lett ezáltal. Megfelelő hűtés nélkül meg sietés mellett borítékolható a végeredmény. Hengerfej, hogy a blokk mennyire sérült, az jó kérdés, bár erre vonatkozóan semmi biztatót nem kaptam, szóval valószínű a legbiztosabb megoldás egy másik blokk lesz. Majd kiderül...

km óra: 269576

>> EgyébLongman // Alfa 155 GTA :)) // 2011-03-29

Most jött el az ideje. Félig a kényszer vezet rá, de úgy gondolom ennek be kellett következni záros időn belül. Apránként, úgy hogy használom is közben az autót, azt a sok tökéletlenésget helyreállítani nem lehet, csak szenvedés lenne belőle.
Pihenőre megy az autó, határozatlan időre.
Majd leírom bővebben is, de a kényszer ebből annyi hogy gyakorlatilag a torpangatós probléma meg nem oldhatósága, és az ezt követő kompressziómérés melynek eredménye 5,8-7,5 lett, vezetett az azonnali leálláshoz.