Blog >> fingreszelés_level100

>> SzervizWebM // Alfa Giulia 2.0 Super // 2019-10-24

Az utóbbi időben két ismeretlen eredetű sérülést is felfedeztem az autón, az egyik a hátsó lökösön egy kis hupli minimális fényezési hibával és alatta repedt prizmával, a másik pedig egy apró pontszerű horpadás a tetőn. Rajtam kívül senki nem látta őket, de zavartak, úgyhogy a héten Budaörsön mindkettőt megcsináltattam.

A horpadás volt egyszerűbb, ott csak annyi feltételem volt, hogy a külső oldal felől húzzák ki, ne kelljen a kárpitot leszedni, mert annyit nem ér az egész, hogy utána zörögni kezdjen. A művelet jól sikerült, a lemez újra síkban van, a javítás helye ugyan mikrokarcokkal lett teli, de ez nem gáz, a Néro kozmetikában biztosan sikerül majd eltüntetni őket, meg pótolni a kerámiát.

A hátsó lökösnél szerencsére csak a héj sérült, az alatta lévő szögletes idom sarkára nyomódott rá. Szükség volt egy kis műanyagos munkára, utána pedig az egészet újralakkozták. Alapvetően szép lett, a sérülésnek 100%-osan nyoma veszett, és színeltérés sincs, viszont a lökös felülete tele van mikrokarcokkal. Emiatt alapvetően háborognom kellene, de azért nem zavar annyira, mert ezt az elemet úgyis újra kell kerámiázni, ami előtt meg polírozásra van szükség, szóval úgyis újra szép karcmentes állapotúra lesz hozva a kozmetikában. Ez csak néhány hét múlva esedékes, bevonatozás előtt ennyit érdemes várni, hogy tutira teljesen kikössön az új felület.

Költségek: horpadásjavítás 33e, lökös 160e - utóbbi cascora, így a kettőt összesen bő 80-ból megúsztam, persze messze nem ért meg ennyit sem, de itt most nem javítást vettem, hanem lelki békét. :)