Blog >> pótkerék

>> Egyébpakai93 // Alfa Giulietta 1.4 TB Distinctive // 2022-11-07

Az előző tulaj az autó rendelésekor elfelejtette bepipálni a gyári pótkereket az extralistán.
Eddig még soha nem volt defektünk, de jobb félni mint megijedni alapon hosszas keresgélés után sikerült beszerezni először egy gyári újszerű mankókereket, majd picivel később egy teljes gyári szerszámkészletet is. Egy kis tisztogatás után ma felnyomtam a kiskönyv szerinti 4.2 bar-ra a gumit és be is került a szett a helyére.

>> EgyébSultan // Alfa 159 1.8 MPI, Progression // 2021-03-30

Sikerült szereznem pótkerék készletet, ami ad némi megnyugvást, mert csak defektjavító készlet volt az autóhoz eddig. Minden cucc megvan, még a kis piros "sorvezető" is, kivéve az a nikecell darab amibe az emelő, kulcs, vonószem, stb illeszkedne. Mivel úgyis teljes értékű kereket szeretnék betenni, nem a mankókereket, így annyira nem zavar, hisz gyanítom nem férne bele, de azért ha valakinél lenne egy elfekvőben, akkor érdekelne. :)

>> Szervizsüsnye // Alfa 156 2.5 V6 Distinctive // 2013-05-05

A légzsák csatihoz való hozzáférés miatt a kárpitot le kell bontani, ugye, és persze a csavar beesik a pótkerék tálcába a pótkerék alá. :)
Mikor kivettem a pótkereket, eszembe jutott, hogy pár hónapja elkezdtem itt egy kis korrózió kezelést, amit lehet, hogy folytatni kellene. Van itt ugyanis egy kupak (aminek fogalmam sincs mi a célja) ami alul eléggé korrodált, így várhatóan belül is az. Nem ért csalódás, valóban az volt. :)
A szigetelő réteget a laza részeken felszedtem. Szerencsére még csak felületi rozsda. A rozsdás részeket megdrótkeféztem alaposan, majd megtísztítottam, zsírtalanítottam a felületet. Ezután adtam neki rozsdamarót, hagytam dolgozni kb. 40 percet. Majd higítós tisztítás és kapott alapozó festést valamint a 155 cuccai között talált gumikupakot betettem az ott lévő lyukba (aminek a célját szintén nem tudom.:) ).
Következő lépésben alul kell lekezelni, mert nyilvánvaló, hogy onnan indul a folyamat.