Blog >> autóvillamosság

>> SzervizKazes☻ // Alfa 146 1.6 Ts, SE, Döme // 2016-12-15

A hétfőn elszenvedett elektromos bogot mára sikerült kibogoznom. :) Sajnos a budaörsi Auchan parkolójában ragadtam és csak estére kaptam segítséget, de este tízre szerencsésen hazaértünk Gyuri barátom segítségével. Persze ebben is volt egy kis nehezítés, merthogy az autóm előző tulajának biztosan nagyon kellett a vonószem, hogy nem adta az autóval, amit meg sikerült kölcsönkérnem, az nem ment bele a helyére... persze lehet, hogy a fogadó menete is kicsit el van görbülve, ezt még később átnézem, ha kell javítom.
Kicsiny topicunkban (145/6) szerencsére kaptam néhány tippet, segítséget, melyből Kau 80%-os ötlete volt a befutó... hál' Istennek, mert ez volt a legegyszerűbb és legolcsóbb is.
Tehát, az aksi előtt helyezkedik el egy konzol, melyen 4 db relé csücsül. 3 piros, egy fekete. Mint kiderült ezek a benzinpumpa, a klíma, a hűtő és a indításgátlóhoz tartoznak. Túrtam a netet, de semmi konkrét. Kau tanácsára ellibbentem egy körútra, merthogy szerinte egy mezei autósbóltban is van... ez annyira nem jött be, de sebaj, mert az érdi Alfa bontós srácok egy vödörrel hoztak, hogy válogassak kedvemre.
Itt tudni kell, hogy a 3 piros relé, két féle:
1 db - A727 12 V 30A 46520422 számú és
2 db - B047E 12 V 30A 46520412 számú van.
Mindkettőből kiválasztottam 2-2 db-ot, 500.-/db áron és reméltem, hogy ez megoldja a gondom. Sötétben értem haza és hideg is volt, ezért csak ma álltam neki az összeszerelésnek és lám... pöcc-röff, szépen indult Döme! Nagy az öröm, vééégre! :)

Köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

>> SzervizChrisVaughn // Alfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2013-10-22

Hetek óta szívatott a bal oldali ablakemelőm. Folyamatosan átprogramozta magát, felhúzáskor mire felért az üveg, gondolt egyet és vissza lehúzódott, majd mire sikerült teljesen felhúzni (és úgy is maradt) lefelé nem ment többet. Először azt hittem az elektronika zavarodott meg, így lehúztam az aksiról a sarukat és utána működött. Ezzel letudtam és tovább nem is foglalkoztam vele. Majd 1 hét után megint előjött, de a saru lehúzás már nem segített és múlthét pénteken végleg megadta magát. Találtam helyben egy nagyon jó autóvillamossági szakembert aki hétfőre adott is időpontot. Elvittem hozzá és 3-4óra alatt megjavította. Elmondása szerint erőlködött az ablakemelő, ennek hatására megolvadt valami a panelben, plusz bowden probléma is volt. Forrasztott, tisztított, átolajozta az egészet, és valami rettentő gyorsan megy le-fel az üveg. A jobboldalinak nincs baja, de gondolkozóba estem, hogy kitisztíttatom és átolajaztatom azt is. Nem mellesleg nagyon jó áron dolgozik!

Szerk.: Ennek örömére még a TV-m is lecseréltem, 10év szolgálat után már illett. :)

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2012-01-13

Ma reggel jelenésem volt ismét az autóvillamossági szerelőnél. És igen, a hátsó lámpák bekerültek a helyükre. Nekem tetszik a változás. :-) Csináltam róla videót is a képek mellé, és bár nem adja vissza azt teljesen, ami élőben látható, azért aki kíváncsi rá, az megtekintheti ITT. Meg van egy másik is ITT.
Természetesen bárkinek lehet hasonló, a Fanat-X csapat tud segíteni, csak rám kell hivatkozni. :-)
Megoldódott az akkut leszívó probléma is, kiderült, hogy nem is közvetlenül a fejegység fogyaszt sokat álló helyzetben, hanem a fejtámlákba beépített monitorok. Szerencsére most már ez sem fog bosszantani, egy gonddal kevesebb. :-)