Blog >> rádió

>> Tuning és extraAbarai // Alfa 156 2.5 V6 24V // 2015-04-28

Egy apróság maradt az autóban, ami még nagyon szúrta a szemem: egy Pioneer Csillámf@szláma Edition rádió. Sosem hallgattam (már csak azért sem, mert a V6 gondoskodik a tökéletes autózós zenéről), ellenben marha ronda volt.

A facebookos alfás csoportban lőttem egy gyári Alpine rádiót, amiről két dolgot lehetett biztosan tudni: elveszett a kódja és képes világítani. Ezek tudatában elővettem a pofátlanabbik énemet és ajánlottam érte 2000 jó magyar forintot. Megkaptam. :)

Azt ugyan továbbra sem tervezem, hogy rádiót hallgatok, kazettám meg sok éve nincs egy szál se, csak nem hagyott nyugodni, hogy működésképtelen a szerzeményem. A netről túrtam egy szakit, aki ki tudta kódolni. Kiderült az is, hogy rádióként hibátlanul funkcionál. A magnó részét kazetta híján nem tudtuk kipróbálni. A műtét 4000 forintomba került. Bónuszként kiszedte a Pioneert is a műszerfalból. Boldogan kapcsoltam ki az új rádiómat - talán örökre. :)

>> EgyébKazes☻ // Alfa 146 1.9 td, Bözsi // 2014-10-23

Került belé rédió is. :)

>> Tuning és extrasparco // Alfa 156 SW 1.9 JTD // 2014-03-02

Gondolkoztam egy ideje, hogy le kellene cserélnem a SONY fejegységemet egy gyárira.
-mert törekszem a gyári kinézetre
-mert esztétikailag jobban illik a középkonzolba

El is adtam a Sony-t egy cartársnak, és beszereztem egy gyárit.

Megvettem egy ,,kedves" Cartárstól, TwinSpark, alias Szabó Balázstól egy ,,hibátlanul működő" fejegységet, amiről kiderült, hogy nem működik a CD lejátszója.
Hosszú visszavásárlási hitegetése után természetesen szépen eltűnt, válaszra sem méltatott...

Na m1, ennyit a negatívumokról. Így hogy működik a rádió és az Aux In kábellel telóról és bármi más lejátszóeszközről hallgathatom a zenéimet, annyira nem is hiányzik a CD. :)

Az összkép végülis szép lett.

Lesz még vele némi átalakítás, de ez már egy másik Post lesz! :)

>> Tuning és extracsabi155 // Alfa 156 1.9 jtd.SW // 2012-12-13

Lehet maradinak tűnik részemről,de mindig is akartam bele egy gyári rádiót.Itt sikerült a hirdetések között vennem egyet 5000 pénzért de le volt tiltva kód meg nem volt.Még szerencse ,hogy van egy srác Fehérváron aki bármit ki tud kódolni (rádiók,vezérlők ....stb). Kód megfejtve 5000 pénzért.Már csak a gyári barna színe nem tetszett mert abszolut nem passzolt a középkonzolhoz(karbonos).Másik ismerős szétszedte, elejét postáztam Pécsre (vtnpecs.hu) ahol 2 nap alatt karbonosra készítették el (3000 pénz+440 pénz posta).Ismét haver aki visszarakta és betettük a gépbe.
Végre van benne gyári rádió de kinézetre mégis egyedi!

>> SzervizPagi79 // Alfa 145 1.6 TSpark // 2011-07-28

Kicsit "in medias res" leszek, nem mesélek arról, hogy került hozzám az autó, hogy mennyi rohangászás volt magyar rendszámot tenni rá, hogy milyen állapotban volt amikor hozzám került.
Inkább ott kezdem, hogy tegnap este kaptam végre kézhez a kis piroskát a fényezőtől.
Másfél hét várakozás után öröm volt ránézni az autóra! Az ütött kopott állapot már csak rossz emlék, a nehezén túl vagyunk. 2 hét múlva a felnik lesznek soron, ők is újra tiszta fehérben fognak pompázni.
Már csak azt kell kitalálnunk hogy a másfél hetes, újonnan vásárolt rádió vajon magától füstölt el (szó szerint füst jött ki a pendrive és az SD kártya helyén), vagy esetleg a kábelek rosszak.

>> Tuning és extraHoZee // Alfa 147 "Vadállatosított" EcoTS :) // 2011-02-22

Tegnap (feb.21.) házhoz érkezett az MP3-as, Auxos, USB-s rádió az Electro Sotre-tól, meg is próbáltam beszerelni, de sajnos nem sikerült valamiért. Ma elvittem Szadára, a Paradox autóhifisekhez, akiktől még tegnap este kértem is gyorsan időpontot. (Knoxx cartásnak köszönet a tanácsért!!:) (Útközben 500 Ft-ért sikerült telehaboznom, majd nagyjából lemosni az autót, újabb példa arra, hogy ami nem megy, nem kell erőltetni...:) Rendes volt a srác aki fogadott, de sajnos egy kis plusz műanyag miatt, amit nem vágtak le a futószalagon, nem sikerült beépíteni a keretet, a műhelyükbe meg új időpontot kellett volna kérni, így elhoztam a keretet, majd szépen farigcsálom a helyét... :) A bekötés viszont sikerült, bár az a vicces, hogy kopp ugyan ezt csináltam tegnap én is, bár tény, hogy rádiót nem tudtam volna hallgatni, mert ahhoz kellett egy plusz csatlakozó, vagymiaszösz. :)
De a lényeg, hogy eszméletlen jól szól, nem hittem, hogy ilyen hangok is lehetnek az autómban, pedig a gyári technikával is meg voltam elégedve... :)
Képek majd a végelegesítéskor, egy újabb posztban, addig is a költségek: Pioneer DEH 2300 UBB házhoz szállítva: 24.300 Ft, mosás, benzin: kb. 4.000 Ft (+ egy mozi asszonnyal:), rádiókeret: 2.000, és még egy ezres borravalónak, ha már munkadíjat nem akartak kérni, de segítettek. :)