Blog >> szívargyújtó

>> Tuning és extraTrevisinho // Alfa Giulietta 1.4 TB MultiAir QV-line // 2022-04-15

Kellett egy használható szivargyújtó, hogy a bluetooth modult elrejtve lehessen használni.

A multikormány gombok esetén cserére került sor, és emellett a kézifék alatti szivargyújtó helyére is USB töltő került.

>> Tuning és extraGyapi Ɨ|ѯ // Alfa 159 2.2 JTS berlina // 2021-11-01

A kamera tápkábele szépen le van vezetve, azonban lent ki volt vezetve és kívülről a szivargyújtóba tett usb csatlakozóba dugva.
Vettem 12V-5V USB átalakítót és ha már ki kell venni a könyöklőt, akkor a nem használt szivargyújtót is kicseréltem USB csatlakozókra.

A könyöklőt Pityukoma blogja alapján szereltem ki és szét. A szivargyújtó kábelét osztottam meg a csatlakozó után.

>> Tuning és extraKolak96 // Alfa 159 2.4 Q4 Distinctive // 2020-09-27

Mivel nem sokat használom a szivargyújtómat ezért úgy gondoltam átszerelem usb aljzatra. Elsőnek ez pikk-pakk mutatványnak hangzik, de nem az :D Ki kell szedni az egész könyöklőt, hogy hozzáférj. Nem egy nehéz dolog, csak időigényes. De az eredmény csodás, végre lehet telefont tölteni anélkül, hogy állandóan kicsúszna a szivargyújtóból az átalakító.

>> Tuning és extraKazes☻ // Alfa 146 1.9 td, Bözsi // 2020-02-01

Jorjie-tól kaptam egy szép USB aljzatot... most végre be is szereltem. :)

>> SzervizCoyote // Alfa 146 1,9 JTD // 2018-03-11

Megirigyeltem Jorjietól és Buksitól így nekem is lett 😁 Haladni kell a korral és fejlődni. Mivel a hagyományos töltő lassan kimegy a divatból át adja a helyét az USB töltőknek.
Így aztán meg kértem Jorjie barátom, hogy rendeljen nekem is egy töltőt. Igazodván a beltérhez természetesen zöld világítással 😀
Tavaly decemberben meg is jött a töltő, de mivel Jorjie sokat dolgozik meg csajozik csak most kaptam meg egy csodaszép hátsó szárnnyal egyetembe ami Mifi barátomtól érkezett.
A csere nem nagy mutatvány, csak egy kis kézügyesség kell.
Hamutartó lenyit, 4 csavar kiszedése után ki is jön könnyedén. Ezután csatlakozó szét húz majd egy kis kézúgyesség és hipp hopp kint is van. Az új már sokkal könnyebben bemegy a helyére vsak be kell dugni és a hátsó szoritót rá kell csavarni. A végén már nehezebb kicsit mert a pereme belül bele akad a burkolatba, egy kis erővel szépen belehet rakni. 😁 A régit meg elrakom emlékbe 😁
Köszönet Jorjienak 👍💕😅

>> Tuning és extramesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2017-09-04

Elérkezett az idő, hogy a gyári szivargyújtót száműzzem az utastérből. Egy USB-ről töltendő készülék már kevés volt (telefon a navinak + fedélzeti eseménykamera), így rendeltem Csájnából piros LED-es dupla USB töltőt.
A gyárit kissé nehézkes volt kiszerelni, úgy értem a gyári fém hüvelyt előbb kihúzni a műanyag tégelyből (1. kép), hogy utána ki lehessen buktatni a hamutartóból a világítása konzoljával.... Ehhez egy binder csipesz volt segítségül (2. kép) A kínai USB-s cuccot vízálló motorcsónak USB aljzatként árulták, arról a gumi zárókupakot lehagytam, betekertem a gyári műanyag anyával (amiből faragni kellett, mert a GT szivargyújtójában nem fért el 1 mm híján) (3. kép)
Végül bekerült, szép, összhangban az egésszel! :) (4. - 5. kép)

>> Tuning és extraPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2017-05-10

Száműztem a szivargyújtót. Meguntam, hogy állandóan kiesik belőle az átalakító.

>> Tuning és extraOrosz // Alfa 156 Sportwagon 2.4 JTD 20v // 2015-09-19

Mióta megvan a kocsi azóta bosszant az a tény, hogy a szivargyújtóba dugható kis USB adapter(ami a crosswagonomban kifogástalanul működött) nem volt képes rendesen működni. Amikor tölteni akartam a telefont szinte egy rituális áldozást kellet lenyomnom ahhoz, hogy végre olyan pozíciót találjon a kis szörnyeteg amikor rendesen érintkezik. Persze ez gyakran az első-második gödörig tartott, úgyhogy ha nem akartam, hogy a telefonom lemerüljön mire beérek Pestre akkor bűvészkedhettem a kis szeméttel vezetés közben, ami nem a legbiztonságosabb dolog. Mivel naponta használom a "Waze"t a telefonomon, hogy legalább halvány elképzelésem legyen róla merre van nagyobb dugó/traffipax, ezért megoldást kellett találnom, mert sajna a waze nem éppen az az energiatakarékos fajta alkalmazás.

HÁTTÉRSZTORI VÉGE/LÉNYEG
Vettem tehát ebayröl egy ilyen kis eszközt(már elfogyott, de egy ehhez hasonló is megteszi), mely kiutat jelenthet a szenvedéseimből. Viszont fogalmam se volt, hogy kell kiszedni a szivargyújtót mindenestül, mert a neten meg egy ilyen tutorialt sem találtam. Így hát próba szerencse alapon megkezdtem a hadműveletet és csak remélni tudtam, hogy nem lesz annyira nehéz. Hááááát....
Az első képen lévő, felül meglelhető két kis csavart leszedve már ki is tudtam húzni a foglalatot, és hátulról a kábelt kihúzva már a kezemben is volt az egész "fiók". A neheze csak ezután jött, mert ki kellett varázsolni a szivargyújtó világítását és magát a foglalatot. Ehhez szét kellett pattintanom a tálca lenyíló részét, és kihúzni minden kábelt. Amikor azonban megpróbáltam simán kihúzni a foglalatot, persze, hogy nem jött ki..mit is vártam. Kb 15 perc szenvedés után, kicsit meghajlítva az egyik kis műanyag fognál található fémablakot sikerült kihúznom a foglalatot, aztán a lámpát és a színes műanyag karikát is. Ezután már csak rá kellett jönnöm, hogy melyik két kábelt kell a háromból az új szerkezetre húzni, aztán visszaszerelni az egészet. És ha már ott voltam, kicseréltem a hamutartó izzóját is mert az se égett már a kezdetek óta.

AZ EREDMÉNY:
Most már hihetetlen könnyedséggel tudom tölteni a telefonomat ÉS akár a tabletemet is, mivel 2 USB nyílás van a kis szerkezeten, és az egyik tablet töltésére is alkalmas feszültséggel működik.(Van ám egy lehajtatható, gumi teteje is, csak arról nem csináltam képet) És már a hamutartó is fényárban úszik!

SZÜKSÉGELTETIK:
-Türelem
-Még több türelem
-Egy éles, keskeny fejű lapos csavarhúzó(a műanyag kampók ideiglenes felemeléséhez)
-Csillagcsavarhúzó(a tálca levételéhez)
-Sok fény
-Kb fél óra szabadidő

>> Tuning és extraLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2015-03-15

Kollegám keresett szivargyújtóról üzemelő nyomatékkulcsot, és Amazon-on talált egyet jó áron (Mannesmann M01725 - 50EUR), és úgy gondoltam ennyit megér nekem is. Meg is rendeltük. Viszont az Alfában található egyetlen szivargyújtót épp nemrég cseréltem le USB töltőre. A csomagtérbe szereltem egyet. Az áramot az erősítőtől vezettem el, és tettem rá kapcsolót illetve egy 20A-es biztosítékot, mivel az erősítő közvetlenül az aksira van kötve.
A következő téli-nyári kerékcserekor kiderül mit tud :)