Blog >> sohamondeo

>> EgyébSeriff // Alfa 145 1.6 Twin Spark // 2008-08-12

Ezzel a beszámolóval tartozom még, úgy érzem...

Most találtam az archív képek között ezt a dögöt. Angliában béreltük ki, eredetileg valami kisebb volt a listánkon, de olcsóbban adtak nagyobbat végül.

Azért írom meg ezt a posztot, mert hátha(?!) bárki ilyen autó vásárlására adná a fejét- Isten ments.
Sok autót vezettem életemben, a legtöbbet meg tudtam szeretni valamiért, akár percekkel a vezetés kezdete után.

Ez egy sz@r. Ilyen hangos és kelletlen dízelmotort, ami ilyen sokat fogyaszt még nem láttam. Cmax-ot vezettem elég sokszor, abban az 1.6os TDCI motor van, az kellemes volt, ez nem az. Nagyon nagyon zajos és olyan hangja van, mint egy öregebb, széthajtott teherautónak, pedig volt benne vagy 7ezer(!) km, fél éves sem volt.

A színe szép volt, egész kényelmes és tágas volt, nagy csomagtartó, 6os váltó ami egy rendes motornak remek párja lehetne.

8.7-8.9et evett szinte csak országúton és autópályán használva- és az autópályán is max 112km/h-nak megfelelő max sebességgel közlekedtem, mert szabály az szabály- ott is;) Tényleg nem hajtottam nagyon, sőt- kedvesem, öcsém és édesanyám is a fedélzeten volt, utóbbi kettő fosik mindentől ezért riasztózik magas fordulatszámra, kanyarsebességre stb stb. Ilyen menet mellett a 156 1.9JTD-vel 5, max 6 litert evett volna és nem fordult volna fel a gyomrom lehúzott ablakos krúzin' mellett a hanghatástól. Ja és rezonált is, remek...