Blog >> hó

>> EseményATE TR // Alfa 156 1.6 // 2016-01-11

Halló! Megmozgattam ma a kocsit. Garázsban telel...pöcre indul, ahogy kell egy 18 éves autónak.

 
>> EseményATE TR // Alfa 156 1.6 // 2016-01-05

Mivel megérkezett a hó és az 56nak nincs csizmája, ezért betoltam a garázsba seggel...apropó a PUG-ot elvitték Szilveszterkor. Ki vesz ilyenkor autót? Jah akku téli karbantartáson.
Mielőtt valaki megszólná, nem az én rumlim a polcokon. :-)

 
>> EgyébRicoe156 // Alfa 156 1.6 TS 16V Progression // 2014-12-27

Somogyban :)

 
>> EgyébWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 TD // 2014-01-28

Most hogy a jtd kuplungcsere miatt pihen, tényleg mindenhova a TD-vel megyek. Persze gyorsan bejöttek a mínuszok, leesett vagy 20 centi hó, hogy valami jó is legyen a dologban.
-7-ben kicsit teker mire beröffen, de hidegindító nélkül mit is várnék. Beindult még mindig, az akksi sem panaszkodott, egyelőre nem bántom.
Hóban viszont meglepett. A jtd se rossz, sőt...az is kiemelkedően jó csúszós úton, ez egy Alfánál elvárás... De ez a TD, egyszerűen flegma ahogy hóban a fordulókat veszi. Lehet hogy a 6 éves Conti gumik iskolázzák le az 1 szezonos Vredesteint? Benne lehet a kalapban. Plusz szerintem jobb a súlyeloszlása, könnyebb lehet a TD orra. Más a kormány szervó, a TD kisebb rásegítésű, ami hóban több útérzetet hagy. Alsó fordulatokon nincs mozdony nyomaték, csak pont annyi amivel még tapadnak a kerekek. Rövidebbek a váltófokozatok, mindíg van jó fokozat. A jtd-nél a 3-masnál nagy a "lyuk", sokat esik a fordulat. Ennél ez is pont jó.
Kifejezetten szűk kanyaroknál, kereszteződéseknél hihetetlen az érzet. Jó lendülettel ráközelítek a kanyarra, elkezdem kormányozni, ráhúzok kézifékkel, ellenkormány, majd negyed fordulat vissza. Ezt a mozdulatsort ha minden érzék és odafigyelés nélkül vakon megcsinálom, akkor is bekanyarodik, és egyenesbe áll. Direkt próbálgattam, csak az a lényeg, hogy higgadtan, egymás után meg legyen a négy mozdulat.
Jó kis gép, rendszeresen szolgál pozitív meglepetésekkel.

>> EgyébLongman // Alfa 155 GTA :)) // 2010-11-27

Ma reggelre leesett az első hó.. Én pedig a tavalyi tél után pánikba estem, és téligumim ugyan van, de felnit még nem vettem hozzá. Úgyhogy reggel szépen nyakamba vettem a várost, és benéztem néhány gumishoz. Az egyiknél volt is egy nagyobb készlet, igaz Stilo-ra való, tehát 6,5x15 ET43. Az ET miatt aggódtam kicsit, de elhoztam, nem akartam már tovább variálni, elég ritkák lettek a 4x98as acélfelnik. Igaz 30.000-ért ideadta volna a 145 facelift gyári aluját is, azokkal a nagy lukakkal, de le is volt padkázva, meg amúgy sem tetszene a 155-ön, úgyhogy maradtam az acélnál.
Meg ezzel olyan igazi "sleeper" lett a külseje, vagy inkább olyan bontószökevényes? :)
A gumizást magamnak csináltam.

>> EseményDiny // Alfa 156 1.9 JTD Executive // 2010-02-07

tegnap, hazafelé a Soroksári úton elhagytuk a következő ezrest:))

télen is minden rendben megy. Aj új akksi tökéletesen működik, pöccre indulunk:)
ez a nagy hó rendesen tisztán tartja Liát:.. azért most már ideje lenne, ha leállna.
Tavaszt szeretnénk:))

>> EseményHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2010-02-01

Le akartam tesztelni, hogy látszik-e a hóban az autóm :) Látszik :)

És ilyen a felni :)

 
>> Egyébmesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2009-12-17

Kissé elmaradtam a blogolással, így most pótlom.

Idén -illetve már tavaly- esett rendesen a hó, volt amikor térdig lehetett gázolni benne. Kellett valami gyors megoldás arra, hogy ne a gyári Selespeedes szőnyegeket pusztítsam hólével.
Régi vágyam teljesült be, amikor is egy Motorsport feliratos szett került az autómba. Na jó, nem is, de legalább nem kínai, nem szagos. Igaz ugyan, hogy távolkeleti export cikk, így kibontás után derült ki, jobb kormányos autókba való! Persze ez a gyári fotón is látható, de nem venni észre, mert balra van téve, ami jobbra való De legalább nem velem szemezget nap mint nap a "Motorsport" :D

>> Eseménymesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2009-02-23

Idén szépen hullik s hav ... De a xenonnal ez sem fog ki, átvilágíccsa !!! :-)

>> EgyébChEff // Alfa 147 1.6 TS Distinctive // 2007-11-13

Tegnap felkerült a téli kerékszett.
Picit fura még, hogy máshogy néz ki az egész kocsi ezekkel a kisebb felnikkel de, még mindíg szép :) Picit féltem attól hogy fog mutatni a 156os gyári alufelni a 147esen de nekem személy szerint jobban tetszik mint a 147 gyári alufelnije.

Jah és persze nem kell mondanom hogy már nem tudom megmondani hogy fej vagy írás ;)