Mutasd

>> Autóápolás2018-09-05

Sokat agyaltam rajta, hogy kell-e nekem kerámia, végül rájöttem, hogy úgy sem nyugszom addig, amíg egyszer ki nem próbálom, akkor pedig már inkább kerüljön a még jó állapotú fényezésre. Olyan helyet kerestem, ahol jó minőségű anyagokkal dolgoznak (CarPro, Nanolex, Servfaces, …), végül az Autó Néro Kozmetika mellett döntöttem.

A bevonathoz először kell egy teljesen makulátlan felület, ezért kapott egy enyhe polírt az autó. Nem volt szükség sokfázisos polírozásra, mert a fényezés még jó állapotban volt - leszámítva az első lökös szélén legalulra a múlt hónapban beszedett néhány karcot (burkolatlan részen parkoltam, egy hupli mellett volt egy gödör, ami elsőre frankón nem tűnt fel), szerencsére a polírozással ezek szépen kijöttek, ld. előtte-utána kép.

Ezt követően került fel a Nanolex Si3D HD bevonat a fényezésre, majd az autó másnap késő délutánig a kozmetikában maradt a megfelelő kötés végett. Használni mostmár szabad, de mosni még kb. egy hétig nem javasolt. A bevonatra három év garanciát vállaltak, ami nem hangzik rosszul, meglátjuk, hogy hogy fog teljesíteni, úgy is hamarosan jön a téli szezon.