Mutasd

>> Tuning és extra2013-04-14

Több 156 kapott már 4 dugattyús gyári Brembo féknyergeket, így én is úgy döntöttem, hogy szeretnék. Túl sokat nem agyaltam rajta, írtam a szlovák olasz autóbontónak, valamint még 2 másik hirdetőnek, hogy megvannak-e még a nyergek, de sajnos vagy eladták, vagy olyan árat szabtak, amit csak a nyergekért nem tudtam megengedni. Szombaton (2013.04.13.) keresztanyám lagzijában voltam, mikor Lacci33 cartárs felhívta a figyelmem egy hirdetésre, amiben 166 3.0 V6-ról árulják a féknyergeket 80€-ért (nagyjából 24 000 Ft akkori árfolyamon). Írtam a hirdetőnek egy e-mailt, de nem hagyott nyugodni, hogy ha későn olvassa el, akkor másnak eladhatja hamarabb. Felhívtam, és megegyeztünk abban, hogy Vasárnap (2013.04.14.) személyesen megyek érte, mivel már volt egy érdeklődő, akinek postázni kellene (erre később rátérek). Miután kellőképpen magunkhoz tértünk a nagy mulatás után, barátnőmmel, illetve Laci barátommal bepattantunk a hintóba és nyugodt tempójú utazásra indultunk. A megbeszélt időpontban érkeztem a helyszínre, felhívtam a tagot, eljött hozzám, csomagtartójában a becsomagolt nyergekkel. Rendes autóval érkezett, egy 166 2.4 JTD-vel, s akkor mondta el, hogy volt neki a 3.0V6, amin elszakadt a vezérműszíj és már nem érte meg neki rendberakni, inkább alkatrészenként árulja. Első ránézésre akkorának tűnt, hogy nem mertem hozzányúlni... Végül csak-csak átnéztem a nyergeket, kifizettem, és már jöttünk is hazafelé. Az unalmas utat élénkítve találtunk rá egy fl 156 2.4 JTDm-re, amivel pár km-n keresztül átlag 130-150 km/h-ás sebességgel ijesztgettük a punnyadt sofőröket. Miután a cartárs letért egy kútra, ismét nyugodt és unalmas km-k jöttek motorosok mögött, amíg rá nem akadtam egy 166 2.4 JTD-re, amivel egy ideig tempósan közlekedtünk, aztán a kollégának elszakadt a cérna, és "kihasználva" az út szélességét olyan mellőzésbe fogott, amit én nem vállaltam be. Kb. ennyit az utazásról.
Visszakanyarodva a szlovákiai olasz autóbontóra, kaptam tőlük egy e-mailt, hogy lenne eladó nyereg, betétekkel 200€-ért. Úgy gondoltam, hogyha nem jön össze 80€-ért, akkor megveszem tőlük. Említettem, hogy a nyergek be voltak már csomagolva és meg is voltak címezve? :) Szóval az történt, hogy az olasz autóbontós tag megtalálta a hirdetést, megegyezett a tulajjal, hogy 80€-ért megveszi tőle, majd nekem ugyan azokat a nyergeket 200€-ért kínálta. Tudom, mindenki a ráfizetésből él, de a pofátlanságnak is vannak határai. Az előbb írtam neki egy válasz levelet, hogy köszönöm az ajánlatot, de egyenesen a tulajtól vettem meg a nyergeket 2,5x olcsóbban.
A nyergekre jelenleg vár egy alaposabb átvizsgálás, majd homokszórás, fényezés és a feliratok. A tárcsák, betétek beszerzése folyamatban van, egyelőre legfontosabb dolgok a tartókonzol méretei lennének. Van pár képem is...