Mutasd

>> Tuning és extra2013-08-15

A 156-ban is LED helyzetjelző pislogott a Xenon mellett, gondoltam teszek egy próbát a 159-nél is.
Ebay-en vettem, ez volt a címe: "2 T10 168 194 158 White 38 SMD LED Light Bulb Lamp 12V"

>> Szerviz2013-08-10

Az első embléma is megérett a cserére. Igazából még csak a lakk töredezett össze rajta, de már nem volt szép. AlfaCity-ben vettem egy sima jelet Ofi-tól, azzal a szándékkal, hogy megpróbálom kicserélni a csak a jelet. De sajnos a 156-147-... jele nem kompatibilis, mert a "ház" maga is domború, és a jel csak egy sima vékony fémlap. Ebay-en taléltam, fogok is rendelni aztán majd meglátjuk. Addig is becseréléssel rendeltem egy komplett emblémát. Siófokon vettem át Ofi-tól.
Így ismét teljes fényében pompázik.

>> Tuning és extra2013-08-10

A tetőcsomagtartó tipikusan az a dolog, ami ritkán kell, de ha kell akkor nagyon :) Úgy döntöttem ideje lenne venni egyet. Utánanéztem, a gyári a Rieglernél bő 70.000 lenne, a Thule még egy kicsivel több, a sima típusspecifikus utángyártott pedig 35.000 körül.
Csöri mondta hogy van egy ismerőse akin keresztül esetleg olcsóbban is meg lehetne venni. Utánakérdezett, és mikor mondta az árat nem volt kérdés, hogy megrendelem ezt. Kb. 3 hét volt az átfutás, Siófokon vettem át tőle.
Fel is próbáltam, minden okés. Annyit változtattam csak, hogy vettem 1cm-rel hosszabb rozsdamentes csavarokat, mert a gyáriakkal kicsit nehéz volt a hátsót levenni. A hosszabb csavarokkal úgy is le lehet szerelni, hogy nincs teljesen szétszedve. Plusz vettem hozzá egy rendes 6-os, imbuszos, T-kulcsot, így nem kell a hozzá adottal szórakozni.

>> Szerviz2013-07-28

Az injektor javítás után lemostam a gép hátulját hogy a következő kocsimosáskor kiderüljön mennyivel kevesebb korom rakódott le. Erre most került sor, gyakorlatilag nem volt kormos a hátulja. Öröm és bódottá :)

>> Szerviz2013-06-25

Ma reggel elhoztam a gépet az InterDieseltől. Márti elvitt és visszafelé figyelte mit produkál az autó. A füstölés gyakorlatilag megszűnt, csak olyankor füstöl, amikor amúgy is csinálná bármelyik DPF nélküli dízel. Pl. alacsony fordulaton 3-asban padló, akkor jön azért a pamacs, de nem felhő vagy köd mint eddig. A sziszegés is megszűnt. Munka után megkergettem kicsit, 200 felett se kormol, eddig a visszapillantóban is látható volt. Az alapjárat egyenetlensége is megszűnt. (10-30 másodpercenként 1-2 halk koppanás után a computer adott egy apró gázfröccsöt, a fordulatmérőn alig volt látható, inkább csak a hallani lehetett)
Szóval úgy néz ki rendben van. Majd kíváncsi leszek hogy a fogyasztásában lesz-e változás.
Nem kis összeg volt ez, de úgy vagyok vele, hogy egyrészt semmi garancia sincs arra hogy valóban csak 151e km van benne, másrészt pedig így fizetem meg azt hogy 4 évesen 3.3m-ért vettem meg egy újan 12millás gépet.

>> Szerviz2013-06-25

A kilépőfény javításakor sajnos sikerült úgy elröptetnem az egyik csavar takaró kupakot hogy azóta se találtam meg, a másikat meg már beszereléskor eltörtem, így rendeltem egy párat Csörtiől, AlfaCity-ben vettem át, ma kerültek a helyükre.

>> Szerviz2013-06-17

Már régóta tervezem a füstölés megszüntetését, mert nagyon zavar. Amíg be nem melegszik addig egész komolyan füstöl után szinte teljesen megszűnik. Alapjáraton nincs semmi gond, de egy padlózásnál bizony ottmarad a fekete felhő. Ennek első lépése az injektorok ellenőrzése, hogy az esetleges fizikai hibákra fény derüljön, ezután jöhet a vezérlő szoftver ellenőrzése.
Emellett furán sziszeg az autó, mintha kifújna valahol, de nem láttuk nyomát sehol, teljesítmény vesztés sincs.
Szosza javaslatára bejelentkeztem az InterDieselhez itt Győrben (hétfő). Próbapadon ellenőrizték és teljes felújítást javasoltak, a befecskendező rendszer tisztítása és az üzemanyag szűrő cseréje mellett. Ennek bizony jelentős költsége van így kis gondolkodási időt kértem, de végül is rábólintottam, mert szeretném ha rendben lenne. Ma (péntek) hívtak hogy alapvetően kész van szerelik összefele, viszont a turbo és az intercooler közötti cső lyukas, és hétfőre lesz meg az alkatrész, és kérdezték mit tegyenek. Utánakérdeztem, de én sem tudnám jelentősen olcsóbban beszerezni a csövet, legalábbis annyira olcsóbban nem hogy érdemes légyen sakkozni vele, így rájuk hagytam ezt is. Kíváncsian várom a hétfőt.

>> Szerviz2013-06-09

A computerben turkálva mindkét ajtónál a kilépő fény szakadás volt a hibatárolóban. Nem is tudtam hogy van ilyen benne :) No mindegy ha van akkor működnie kell. Megtaláltam, kipattintottam és az izzó a helyén van de nincs csatlakozó. Szétszedtem az ajtót, és mindkét oldalon ugyanaz volt a helyzet. A kábel elvágva, leszigetelve. Hogy ki, mikor és miért tette azt nem tudom. Mivel a gyári csatlakozó nincs meg, így egy másikat szereltem rá hogy szétszedhető legyen. Számítógépes tápcsatlakozóm van itthon kilóra így azt építettem bele. Most már szépen működik.

>> Tuning és extra2013-06-09

eBay-ről rendeltem egy csomag fekete szelepsapkát, mivel a közeljövőben nem akarom szétszedni a kerekeket (így nem tudok rejtett szelepre cserélni) viszont a fekete műanyag kupak nem tetszik.

>> Tuning és extra2013-05-18

Miután sikeresen beépítettem a tolatókamerát hátra, elhatároztam hogy előre is beépítek egyet, mert nagyon nem érzem az elejét, és parkoláskor jól jönne egy kis segítség. Rendeltem mégegyet a hátra is beépített kamerából, miután kész lett vettem csak észre hogy tükrözve mutatja a képet, így rendeltem egy előrenézőt (ebből jóval kevesebbet kínálnak az eBay-en). Így már tökéletes. A fejegység mögé került egy relés kapcsoló doboz, illetve a ködlámpa kapcsolók mellé építettem be egy kapcsolót, amivel aktiválni lehet az előre néző kamerát.