droberto - főkép

Végre eljött a nagy nap, hogy lelkem megnyugodjék; drága gumiköpenyeimet jól, és egyenletesen koptatja eme nagyszerű futómű.
A szervízbe a könyvében levő beállítási értékekkel a kezemben érkeztem (1. kép), melyet összehasonlítottuk az ő általuk használt 2009-as Autodata adatbázis adataival (1-2. kép). Az adatok a némí tűrés különbséget leszámítva megegyeztek. Kivétel ez alól az első kerekek dőlése. Itt tapasztalható egy 15'-es eltérés a két adatbázis közt. Szép dolog a megadott érték, de elméletileg az első tengelyen a kerekek dőlése nem állítható.
A beállítás:
A hátsó tengellyel kezdtünk, az értékek egész tűrhetőek voltak. Csak finomhangolni kellett. Pillanatképek (3-6. kép).
Az első tengelyeknél az utánfutást nem piszkáltuk, mondva, hogy a gyárihoz képest levő eltérés nem sok, sokkal fontosabb hogy a két oldal egyforma legyen. Ebben nem is volt hiba.
Az összetartást hibátlanra állítottuk a kormányösszekötőkkel. A dőlésen nem lehetett szakszerűen állítani (7. kép - rózsaszín részlet), de a szaki elmondása alapján ez nem különbség. Majd figyelem a jobb oldali kerék kopását. Ha belül jobban kopik, hát mókolni kell.
Őszintén megvallva ez zavar egy picit - ugyanis az autó sérülésmentes - de az ember szerint ez lehet gyári hiba is, és látott már új autónál ennél nagyobb eltérést is!
Majd elválik! Résen leszek!
A szervíz: A munkát a Dombi Futómű- És Gumiszerviz végezte Szekszárdon.
A beállítás ára: 10.000,-Ft
Összességében nagyon elégedett voltam a munkájukkal és tulajdonképpen teljesen ott lehettem a szaki mellett. Az előző vasamat is csak ők tudták jól beállítani.
Az autóm nem húz és a kormányom is középen maradt!