Mutasd

>> Egyéb2012-11-19

pár képecske :)

 
>> Szerviz2012-11-12

Az olajfoltokért felelős alkatrész nagy valószínűséggel a váltó oldali szimering lesz.
meg ahogy láttam alaki egyszer egy bosszantón felakadt az autóval és az olajleeresztő csavaromból hiányzik egy kis darab és ott is csöpög.
Hétvégén kicsit több időm lesz és jobban utánajárok a dolognak :)

 
>> Autóápolás2012-11-09

a fűtőmotornak meglett a hibája. A tengely alsó része egy perselyben forog, és nekem a persely forgott együtt a tengelyel és néha külön is, szvl ezért sipolt. Azt találtam ki, hogy vágok a perselybe és a házba egy horonyt, majd elkalapálom a peremét, így a persely nem tud elfordulni, és újra csendes lehet a motor. Szvl vágtam egy horonyt a házba a perselyel együtt, elkalapáltam, aztán egy akksiról elindítottam a motort, és forgás közben csavarlazítóval befujtam a tengelyt hogy ne menjen szárazon, így eltünt a sipoló hangja és újra csendes a fűtésem :)

pár rezgő morgó hangot is sikerült megszüntetni. a Klímakonzolnak továbbra sem jó a világítása és nem tudtam rájönni hogy miért, egyre jobban gyanakszom hogy a világításért felelős része tönkrement a konzolban, szvl lehet veszek bele egy újat.

A Motorteret is megmostan minden irányból és szögből, mert olajfoltot találtam az autó alatt, Holnap ránézek hogy hátha hagyott már nyomot és megtudom az okát a csepegésnek.

 
>> Autóápolás2012-11-08

Ma belül javítgattam egy keveset. a középkonzolomról 4 fül le volt törve, abból 3at sikerült pótolni, így most már nem rezeg amikor kis fordulaton járok vele.
fordulatszámmérőmnek a felső része nem világított szvl oda kapott egy új égőt, és megkíséreltem a klímakonzol világítását is megcsinálni. Vettem bele 3 új égőt de nem akarja az igazságot, még mindíg nem világít, próbalámpa hiányába nem tudtam megnézni hogy megy-e neki áram szvl így nem nagyon tudok rajta segíteni. A szivargyújtómon viszont tudtam, ott is sikerült megcsináljam a világítást, a vezetőoldalon a jobb hátsó ablaknak a gombja sem világított, de azt is sikerült megcsinálni.

Debrecenből hazafelé jövet furcsa hang jött az anyósülés felől. Olyan volt mintha egy szíj csúszna csak bent az utastérben. A fűtőmotornak van iszonyú csúnya hangja, mivel még nem szedtem szét ezért nem tudom hogy miért, de holnap erre is fény derül. :)

 
>> Szerviz2012-10-09

Sikerült eladnom néhány megmaradt golf alkatrészemet így volt pénzem néhány alkatrész megvásárlására. Feszítőgörgők, vezérműszíj, olajszűrő, olaj, gázolajszűrő, a két első felső lengőkarba való szilentek,(néhány új alkatrészem maradt otthol még a tavalyi marea generálból ami passzol az alfába így szerencsére nem kell olyan sokat költenem most :) )
Még valamikor eszközölök egy klíma csapágy cserét is mert elég hangos a kompresszor. remélhetőleg hétvégére minden alkatrész megjön és eltudom kezdeni a munkát :)

Múlthétvégén az üzemanyag szintjelzőmet sikerült egy kicsit gatyába ráznom miután péntek hajnalba megállt alattam az autó mert kifogyott az üzemanyag és a visszajelző azt mutatta nekem hogy még kb 15 liter van az autóban, még szerencse hogy volt nálam 10liter gázolaj kannában így hazatudtam vele jönni.