nesta - főkép
>> SzervizAlfa 156 1.8 TwinSpark // 2014-09-18

Hát több mint két hónapnyi kihagyás után sikerült visszatérnem és az autó is újra életben van. Jobbra balra futkozás, folyamatos idegbajok.
A történet ott kezdődött, hogy már jó ideje kezdtem megfigyelni az autón, hogy rángat nem úgy veszi a dolgokat, ahogy azt kellene. Így hát kezdődött a spekuláció, hogy mi is lehet a gond. Ki lett pucolva, olajcsere stb. Sajnos a probléma még mindig fenn állt, sőt az idő múlásával rosszabb lett.
Elmentem vele a balatonra egyet pannónia fesztezni, hazafele már kihagyott a szervó. Kellemes érzés 130-as tempóval, tudom javasolni. Na de nagy nehezen minden fajta mentés nélkül hazakepesztettem vele. Másnap már a parkolóból sem tudtam vele kimenni, mert eldobta az alapjáratot.
Onnantól kismillió autószakértő nézte meg, hogy mi lehet tippeltek nekem mindent. Vezérműszíj. Hát az rendben volt. Gyertyák. Azok is. Gyújtótrafó. Szintén rendben. Minden rendben volt motorikailag mégsem ment. Aztán elvittem egy autószerelőhöz, szomszédom ajánlotta be, hogy érti a dolgát. Hétfőn leraktam, mondta, hogy kedden csörög, hogy mit kellene megvenni az autóhoz. Így hát kedden a telefonra keltem, mivel éjszakás hét csoda.... Már remegő kézzel vettem fel a telefont, minden rosszra felkészülve. Erre higgadtan közli, hogy mehetek az autóért mert kész van összesen két ezer forint volt az egész. Hogy lehet? Kérdeztem a döbbenettől meghült fejjel. Hát kiderült, hogy minden probléma forrása egy szutykos vákuumcső volt, ami el volt repedve. Meg lett stoppolva, azóta az autó tünetmentesen igyekszik mindenhova elérni. :) Így kell szerencsésen megúszni a dolgokat :D

>> SzervizAlfa 156 1.8 TwinSpark // 2013-05-31

Na voltunk orvosnál. Szokásos nyári gumi akció, azzal a különbséggel hogy most venni is kellet két darab nyárit. A két elsőm tavaly nyáron tropára ment, de sikerült szerezni két egész jó állapotú Michelin-t, Úgyhogy gumicsere pipa.

Sajnos itt még nem volt vége, elment még egy reflektor izzóm is, azt is cserélni kellett, meg az ékszíjam is megérett egy jól megérdemelt cserére. Minden sikerült most nem sír a kishölgy... :)

Még jövő héten vár ránk egy akció mivel az ablaktörlőm feladta földi pályafutását és így nem olyan poén egy szakadó eső. :)