Mutasd

>> Szerviz2018-09-10

Olaj és szűrők, gázolaj szűrő és váltó olaj csere

 
>> Szerviz2018-07-04

A múlt hét közepén, pár nappal a hátsó fékek cseréje után jelezte az autó, hogy előre is kér új betéteket.

Emiatt egy átfogó, teljes első fék és futómű felújításba fogtunk, ami ma lett kész:

- Alsó és felső lengőkarok (lengyel utángyártott, meglátjuk mit bír)
- Stabpálcák
- Lengéscsillapítók
- Axiálcsuklók, összes gumiharang
- Toronycsapágyak
- Féktárcsák (ATE)
- Fékbetétek (ATE)

A végén egy futóműbeállítás.

Olyan, mintha új lenne, puha és feszes! :)

Km: 231.754

 
>> Szerviz2018-06-23

Mivel ismét vízfogyás problémám volt, és láttam is csepegni kifelé a vizet a (3.) kiegyenlítő tartály aljából, szereztem egy bontott gyári tartályt, kupakkal együtt. Ezt a héten beszereltem, teszteltem kb. 500 km-en, eddig nem fogyott a víz, remélem ezzel nem lesz gond.

km 230.500

 
>> Szerviz2018-06-17

Pénteken megszólalt hátulról a betétek kopottságát jelző surlódó hang. Ma beugrottam Zé-hez egy gyorsszervízre. Ate betéteket kapott az autó, és bár még nem volt vészesen kopott, cseréltük a tárcsákat is, szintén Ate-re.

Km: 230.000

 
>> Szerviz2018-04-06

Cseréltünk olajat, szűrőket. Gázolajszűrőt most nem. Az olajszivárgás is meg lett szüntetve a szelepfedélnél, viszont cserébe a kiegyenlítő tartály felső kifolyása visszatért :)

Felkerültek a nyári papucsok is, nem üt nem ráz, nagyon szuper!

 
>> Tuning és extra2018-03-25

Úgy voltam vele, hogy nem veszek kerékszettet az autóhoz, majd a felnin cserélgetem. 215/55 R16 a mostani méret, ez a téli. Ahogy jön a tavasz, csak megfordult a fejembe hogy kellene egy nagyobb papucs. Ma eldőlt a kérdés, találtam egy nagyon jó ajánlatot a Facebookon. 17” sok küllős szett 225/50 újszerű Falken gumikkal. Megvettem :)

 
>> Esemény2018-02-02

Ma hazafelé lemostam, majd letettem aludni a helyére... Egy pillanatra elmerengtem, mivel ő a munkaeszköz (vagy inkább kolléga) nálam, nem szoktunk romantikázni: ez volt a 365-ik együtt töltött nap, egész pontosan 48.400 km van a hátunk mögött.

Szeretem, jó döntés volt megvenni! :)

 
>> Esemény2018-01-28

- A szíjcsere után a szervó elég darabossá vált, húzódó hangot adott és nehezebben is lehetett tekerni a kormányt parkolásnál. Néha-néha meg is nyikkant valamelyik görgő, én a szervó szivattyúra gyanakodtam. Megijedtem még attól is, hogy kormányműves lett, mert hiányzott egy kevés a szervó olaj tartályból, de ez elenyésző volt és utántöltést követően abbahagyta a fogyást. Kb. 1500km-el a szíjcsere után autópálya tempónál egy finom rántást produkált, majd azóta megszűnt a probléma... lehet, hogy az új feszítőkkel kellett megbarátkoznia a régi alkatrészeknek...

- Néhány nappal később nagy havazásban mentem az M5-ön. Kecskeméttől délre már sózták a pályát. Hazaérve - mivel a hangszigetelés elég jó az 59-ben - húgom hívta fel rá a figyelmemet, hogy hallom-e milyen hangja van a kocsinak? Irgalmatlan fémes nyikorgás jött bal elölről kormány tekerésre vagy szintkülönbségre. Elsőre megint a kormánymű ugrott be, de Zé megnyugtatott, ez egy alsó gömbfej hangja lesz. Mossam ki nagynyomásúval első körbe a kerékjáratot. Elsőre nem hozott eredményt, de pár napra rá esős időben sikerült "kiöblíteni" a beteg gömbfejet és azóta csend van.

- Észre vettem, hogy dugóban araszolva 80 foknál fűtés mellett, kinti 0-1 C fok esetén nem megy feljebb a vízhőfok. Gondoltam, gyengélkedik a termosztát. Aztán másnap már haladtam rendesen is, és mindig sikerült 90 fokra beállnia... ki érti ezt? Én nem.. de egyelőre a szervó és a lengőkarozás problémája mellett a termosztátot is skippeltem egy darabig - remélhetőleg

És egy, ami nem javul meg magától: bár megvolt a vákum pumpa tömítés csere, most már hogy nem ömlik az olaj, látszik, hogy bizony kicsit szivárog mégis a szelepfedél tömítésnél is. Két hét múlva megcsinálja Zé.

Km óra állása (ma): 215.175

 
>> Szerviz2018-01-05

- Vezérlés csere vízpumpával
- Hosszbordás szíj és összes görgő cseréje, főtengely szíjtárcsával
- Vákum pumpa tömítés csere (itt eresztett olajat, nem a szelepfedél tömítés volt a baj)
- Olaj, összes szűrő (pollen kivételével), gázolaj szűrő is

Km óra állás: 212.600

 
>> Szerviz2017-11-27

Hankook asszimetrikus mintázatú téli gumikat kapott 215/55 R16 méretben. A felniket kigörgőzték. Komfortos, nem ráz, jól tapad, boldogság van :)