Mutasd

>> Szerviz2020-09-23

Az autó elkezdett nehezen indulni. Először az önindítóra gondoltam, de fura hibaüzenetek és egyéb “pótcselekvések” jöttek. Már kezdtem megijedni, de akkor néhány óra állás után rámértem: 10,6V. Ez kuka... még a Spiderbe kezdte pályafutását, 2,5 évet élt. Jász-akkut kapott, 75Ah-st

Km: 299.450

 
>> Szerviz2020-04-23

Olaj, és összes szűrő (gázolajszűrővel). Odavolt egy motortartó bak, az is. Kapott egy kavicsot a bal első ködlámpa, az is. Kiderült, hogy a torony szilentek odavannak, azokat majd 2 hét múlva.

Kapott új nyári papucsot: Pirelli P Zero Nero GT (17")

km óra állás: 286500

 
>> Szerviz2019-12-03

Az autó egy regenerálás közben bedobta a sárga tengeralattjárót. Már lelkiekben készültem a DPF hibára, de kiolvasás után kiderült, hogy ismét a hűtőventi vezérlője vacakol. Kibontva látszott, hogy meg is volt égve. Ha már nekifogtunk, kicseréltük az EGR hőcserélő bypass szelepet és mivel szivárgás volt a termosztátház csonkján, azt is. Most nincs hibakód.

Km: 273260

 
>> Szerviz2019-10-21

Olaj, összes szűrő (gázolajszűrő is).

Km óra állás: 269890

 
>> Szerviz2019-07-27

Találtunk egy rejtélyes hibakódot: "EGR hőcserélő kiiktató szelep hiba". Kicseréltük az EGR szelepet, mert nyitva ragadt. Az új szeleppel szépen nyit-zár, viszont a hibakód törölhetetlen. Motorhibajelet nem dob, nem is tilt le, az EGR működik élő adaton nézve, sőt, a hőcserélő is letilt/nyit... ott marad olvasni valónak egyelőre, jobbat nem tudunk :)

A vízhűtőt is cseréltük. A több év autópályázás annyi szmötyit hordott bele, hogy a ventilátor kontúrja alatt egy pamutpóló anyagához hasonló gyöszrengeteg volt, na meg valahol meg is volt sérülve.

A szerviz után a gázreakció és a turbónyomás felépülése sokkal jobb lett, visszatért a már el is felejtett dinamika :) A víz pedig végre nem melegszik dugóban sem, nem kell fűteni :)

Nem tervezett szerviz volt, de nagyon hasznos...

Km óra állás: 262.100

 
>> Szerviz2019-04-09

Javításra került a téli csatt nyoma (új lökös és pajzs, fényezve), illetve a géptetőt is újra fújattam a sok kavicsnyom miatt.

Olajat és szűrőket cseréltünk (kiv. gázolaj), valamint szelepfedél tömítést, és még néhány apró tömítést és armatúrát a befecskendezés körül.

Felkerültek a nyári gumik is.

Sajnos kiderült, hogy a turbónak nem néz ki sok hátra, kipufogó oldalon olajozik.. :(

Km: 253.900

 
>> Szerviz2019-03-06

Igen, mert ilyen alkatrész is van ám, előtét ellenállás helyett! Megmakkant, sárga tengeralattjáró. Szerencsére a XIII. Kerületben volt bontott 12 ezerért és megoldódott a dolog. Lehet hogy ez volt a tavalyi melegedés oka is már?

 
>> Esemény2019-02-05

Miután egy átlagos reggelen kisfiamat a bölcsődében hagytam, tovább indultam a belváros felé. Kis budai mellékutca nagy forgalommal, 3-4 autó áll a sorban előttem hogy elsőbbséget adjon egy kanyarodó főútnak. Kb. 10km/h sebességgel érkeztem a sor felé, mikor fékezésre csak sűrű ABS rugdosás volt a reakció. Meglepődtem, mert verőfényes napsütés és 7 fok volt, még egy hosszú káromkodást is volt időm végigmondani. A nagy szembe forgalom és a járdán lévő gyalogosok miatt nem volt más hátra csak előre: csatt! Pont egy vonóhorgos autó volt... Ahogy kiszálltunk, mindketten elcsúsztunk, glatt jég volt az aszfalt. Szerencsére a másik fél nagyon korrekt volt, mivel semmi baja nem lett, betétlap nélkül távozott. Nekem a lökhárítóm és a scudetto bánta. Volt egy kis izgalom a másnapi műszaki vizsga miatt, de a gyorskötöző segített. Megvárom a jeges idő elmúltát, utána rendbe rakjuk az elejét.

 
>> Szerviz2018-12-22

1 hónap telt el a csere óta, majd megint nem indult. Zé soron kívül fogadta, mint kiderült a testkábellel volt gond. Reméljük ezzel lezártuk a dolgot...

 
>> Szerviz2018-11-10

Néhány hónapja már feltűnt, hogy nehezen indul az autó. Eleinte az akksira gyanakodtam, de egy új(szerű) akksi sem hozta meg a várt eredményt.

A múlt vasárnap aztán a boltból hazafelé indulva a start gomb megnyomására semmi... Szerencsére itt még 3-ik próbálkozásra beindult és hazavitt, ám otthonról már nem mozdult többet.

Óriási szerencsémre Zé másnap este tudta az autót fogadni és bár kedden rossz alkatrész jött hozzá, de szerdán megkapta az új önindítót.

Most úgy indul, hogy 6 évet nyugodtan letagadhatna! :)

Km óraállás: 243980