Kareszka1984 - főkép

Végre ideértek a még nyáron megrendelt első müanyag sárvédőbetétek (köszönet Erhardt). Kezd körvonalazódni mi is történhetett a gyáriakkal... Gyanús, hogy az előző tulaj (szlovén) hóláncot használt és mivel rosszul rögzíthette, így az mind szét verte a müanyag betétet. Össze volt "stoppolva" dróttal, de engedte a vizet át mint az állat. Sok sarat dobált be azelső lökősbe és ennek egy része a fényszórók alatt távozott, csúnya egy látvány volt...de remélhetőleg ennek mostmár vége :)
Megmostam az acélfelniket is, amikre remélhetőleg jövő hét folyamán felkerülnek a téli gumik is.

Valami különös okból kifolyólag az előző Szlovén tulaj kivágott a hátsó sárvédő textilbetétjéből egy szép darabot a felső ívből. Emiatt esőben mindig beverte a forgó kerék a vizet. Közeledett az ősz, nyakunkon a tél, ezért sürgőssé vált a csere... Nemis olyan hosszas keresgélés után második nekifutásra Phon kolegánál lapult a megoldás, egy bontott textilbetét formályában :) Gyorsan meg is köttetett az üzlet és pár átszállással megérkezet az "új" betét. Mindenféle különösebb gond nélkül bebírtam építeni a régi helyére, minden klappolt, egyedül a csavaroknak kelett készítenem müanyag alátéteket (fém rozsdásodik).
Hamár kintvolt a betét, megigazítottam a hátsó lökősömet is, mivel fél centivel lejebb volt. Így most már fixebb is minden :)
Örümmel vetem észre, hogy korróziónak nyomát sem találtam (kopp-kopp-kopp)
Maradtak még az első betétek cserére, azok is megvannak, csak elkéne őket hozni rokontól :) Talán jövő héten...az acélfelnieimmel együtt, mert még mindig a nyári gumikkal feszítek :(