Mutasd

>> Esemény2012-11-25

Elöször is azzal kezdeném hogy 3 éve használom az autót nap mint nap,minden nap munkába járok vele két hetente van egy teljes hétvégém hogy nem dolgozom,bátran jelenthetem ki hogy az autó nálam tényleg napi használatban van,mivel külföldön dolgozom itt elengethetetlen az autó használatamég ha 4 km terre is lakom a munkahelytől gyalogosan és busszal is szőrnyű lenne megközeliteni,nagyon meg vagyok vele elégedve a folyamatos odafigyelés meghálálja,évente egyszer szervizelem teljesen mindent ami szükséges,a kopóalkatrészeken kivül olyan dolgokat cseréltem ami szerintem a lelki nyugalmamat erősíti,a 3 év alatti költségeim a következők...............első utasoldali kerék csapágya,első utas oldali felső lengőkar ,vizhűtő,1 db kézifék kötél,első két lámpa, termosztát,.....kopóalkatrészekből két hátsó fékbetét ,és a szokásos olaj ,szűrő és levegő és pollenszűrő,olajból mindig ,,,castrol 10w 60 EDGE SPORT teljesen szintetikus olajat használok,mivel nagy igénybevételnek van kitéve az autó a kis táv miatt,és a vezérlésmodositonak is szerintem tökéletes azóta is hangtalan,a két elsőlámpa is csak optikailag volt rossz az egyik mattabb volt a másiknál de teljesen működőképes volt mindegyik,a vizhűtönél is ez volt a helyzet a felső részén rozsdát találtam és nem akartam kockáztatni ,ittkint nem olyan jó szervizbe vinni mert irreális a javitás költsége,csak egy példa.ha az első felső lengőkart itt cseréltettem volna akkor oldalanként 180 euró lett volna a költség,fékbetéteknél is csak azért történt csere mert az egyik felén nyikorgott fékezésnél,az autót mindig melegitem minden eggyes nap nyáron persze kevesebb ideig de télen megvárom míg kimozdul a hőfok mérő és mire a munkahelyemre érek már a termosztát ki is nyitott és kering a hűtőviz persze ez nem azt jelenti hogy ez egészséges a motornak de jobb mint hogyha indítok megy 4 km ert és hidegen le is állítanám igy mindig felmelegszik,egy pár adat ,,,fogyasztás télen melegitéssel 10,5liter százonmunkába járásnál,hazafele jövet magyarországra 1200 km étert teszek meg 12 óra alatt itt kb 6.5 litert fogyaszt százon de mértem már 6.3 at,olajfogyasztás van autópályás szakaszon kb 2 deciliter/1200KM amugy semmi sem városban semnormál közlekedésnél,teljesen meg vagyok elégedve,tehát a költségeim a következők két lámpa 20000ft,vízhűtő 27000ft,fékbetét 1pár 10000ft,1db első felső lengőkar 15000ft,1 db rendszámtáblába égő 2,5 euró,termosztát 13000ft,kézifék kötél 1 db 3500ft,a kerékcsapágy 120 euró ezt itt kint cseréltettem mert igy nem igazán jó autozgatni ez az ár szervizdijjal együtt ennyi,ha azt veszem hogy három év alatt költöttem rá 92000 forintot ,persze az olajat nem számoltam mert az kopo dologde ha azt is számolnám akkor 150000 ezer forint nem is olyan rossz 3 évre ,és ennek fejébe még olyan autóm is van amit mindíg is szerettem volna.még jó hogy elégedett vagyok,mert nálam még mindig az ALFA ROMEO az autó!!!!!!!!!!! Km állás 2530000 km,,,,,,,,

 
>> Esemény2010-03-14

Végre kész lett!

Pár hónap után végre elkészült az autó, benne egy új motorral. Most pont olyan, mint mikor megvettem, csak a tudat más, hogy szinte új szív dobog benne.
A bejáratás igen hamar megtörtént, pár nap alatt. Ezt követte az olajcsere, majd az első nagy próbatétel. Munkámból kifolyólag Németországba kellett utaznom. A táv 1200 km. A motor szép csendes volt mindvégig és az üzemanyagfogyasztás is igen kedvezően alakult. Az első 500 km-t városokon keresztül tettük meg. Ekkor a fogyasztása 7,8 liter 100 km-enként. Majd következett egy hosszabb autópályás szakasz. Itt 6,6 liter-re csökkent. Olaj fogyasztása nem volt.
Összegezve egy nagyon jó, sportos autó, mely kiválóan alkamas hosszabb utak megtételére. S a táv elviselését segítik a benne található extrák, a kényelemről nem is beszélve.
Jó választás volt.

 
>> Esemény2010-02-15

2009. 12. 19-én vettem az első autómat ezt a tűzpiros alfa romeo 156-ot. Már régóta ez volt az álmom és most sikerült megvalósítanom, mikor elmentem megnézni gyönyörű és kifogástalan állapotban volt, persze bele nem lát az ember ,a kilométerórájában 211000km volt. Úgy találtam, hogy ez reális lehet és ezért döntöttem úgy, hogy megvásárolom, amúgy szép hangja, kifogástalan külseje volt,szervizkönyves és a tulaj szerint 10000km elötte volt nagyszervizen,élveztem az autót mint ha álmodnék ,,igy is volt aztán jött a szomorú valóság ,a motorja olajhiány miatt tönkrement amit mindig nem értek mert az olajszintet folyamatosan figyeltem amúgy meg finoman közlekedtem vele,de a szétszerelt motor olajszivattyúja szemrevételezéssel hibátlan na mindegy komplett motorfelújitás (szivattyú is) és most talán élvezhetem majd ,amúgy fantasztikus autó,és én ezt az érzést még egyetlen autóban nem éreztem ha beleültem,,,van varázsa az biztos!