Mutasd

>> Szerviz2014-04-26

Egy hettel ezelött egyszercsak megallt az auto. Par perc mulva ujraindult. Ettöl függetlenül varatlanul ert es nagyon kellemetlen volt. Paran itt megnyugtattak, hogy ez gyakrabban fog elöfordulni, ha elkezdödik, de egy holtponti jelado cserejevel orvosolhato.
Ebay-en talaltam is eredeti Bosch-t.:
http://www.ebay.de/itm/360902759685?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
Masnapra megerkezett. LE a kalappal elöttük!
Gondoltam jövö heten ki is fogom cserelni, de mivel tegnap 3-szor allt meg a nagyfiu, igy nem halaszthattam tovabb. Elmentem egy mühelybe es az itt olvasottak alapjan nekifogtam.
Par dolgot elfelejtettek cartarsaink leirni. :)
Nem 40-es torx kellett hozza nekem, hanem 30-as. Miutan az also burkolatot levettem, azt lattam, hogy nem latok semmit. Sem az alkatreszt, sem azt, hogy hol is kellene egyaltalan lenni illetve hogy hogy fogok hozzaferni. Elöször kicsereletem fent a motorterben a csatlakozonal, majd felülröl engedtem le. Ez segitett beazonositani hogy hol megy es hogy hol talalom a regit. Nagyon nehezen hozzaferheto helyen van. Kicsit vastagabb alkaru ember nem is tudja szerintem kicserelni. Szenvedesek aran. 30-as torx csavar ki, jelado mozgatva-feszegetve ki. Ujat be a helyere, csavart vissza. Ezutan a vezeteket csereltem ki, illetve a foglalatokbol kiszedtem a regit es beletettem az ujat. Összesen kb 1 orat vett igenybe.
Viszont, ha mar szervizben voltam a regota tervezett olajvaltason is atestem. 206.080 km volt most benne. Most fordult elö elöször, hogy nem Seleniat tettem bele, hanem a sokak altal javasolt Liqiu Moly-t. Abbol is a Top Tec 4100-ast. Ez egy 5W-40-es olaj. Itt Nemetorszagban majdnem fele a Selenianak.
Az elö utat nagyon jol teljesitette a fiu az uj jeladoval. Kicsit kivancsi vagyok, hogy ez volt-e tenyleg a kellemetlenseg okozoja.
Bosch Jelado 39 Euro
Liqui Moly Top Tec 4100 5 liter 28 Euro
Olajszürö 6 Euro
Mühely ktg 27 Euro
Összesen: 100 Euro