Mutasd

>> Szerviz2019-01-04

2018.12.08-16
(Valamikor ki kell venni a maradék szabadságot)
- Kapott 4 darab jó állapotú Speedline R14-es soklyukas alufelnit, és új Hankook téligumikat. Pont a hóesés előtt az utolsó pillanatban, de időzíteni tudni kell :D
Egy kolléga megjegyezte, hogy sikerült egy olyan alufelnit találni ami pontosan úgy néz ki mint ha dísztárcsa lenne rajta.
- A jobboldali féltengely a gumiharangjából csapja a zsírt a kerékjáratba (most tűnt fel). A gumiharang vatta új, de valaki a múltban1 lyukkal arrébb rakta a rögzítő szalagon a ricnit, és jóhogy nem tudta szorosra húzni. Nyomtam fecskendővel valamennyi zsírt vissza, és felraktam helyesen a bilincset. (eztisnekemkellcsinálni?)
- Esőben feltűnt hogy befolyik a víz a csomagtartóba. Rosszul voltak berakva a hátsó lámpák, a tömítő kéderekben nem bízok, kapott pluszban egy vékony réteg szilikonos tömítőpasztát, kiderül hogy válik be. Továbbá kapott tömítést a lökhárító csavarja, meg még 1-2 patent meg csavar ahol képes befolyni.
- Kicseréltem a 2 hátsó kerékcsapágyat. Most Flennor került bele, SKF-nek jobban örültem volna, de amilyen jól megszerveztem az alkatrész beszerzést, most csak ez volt. Majd kiderül hogy válik be. Síri csönd van azóta a járműben hátul, csak a motorhangot hallani
- Hátsó fék csapokat megkentem mert be voltak állva nem mozogtak a nyergek, érezhetően jobban fog a fék. Az első féknél nem volt ilyen baj.
- A kérdéses szivárgó hűtővíz csövet kicseréltem 28mm-es belső átmérőjű hűtővíz tömlőre (viszonylag vékony a fala). A csonkokat letakarítottam a rajta lévő só meg egyéb lerakódásoktól. Minden jó, megyek 1 kört, felszárad minden, leállítom, de reggel mindenhol áll a víz. Szedhetem szét megint.
- Kicseréltem szilikon hűtővíz csőre, az ABA bilincseket lehúztam 5Nm nyomatékra, mentem vele megint 1 kört, most jónak néz ki, de egy pár napot adni kell neki hogy mit gondol. Mi lehet olyan bonyolult egy 30 centis cső + 2db bilincsen?
Egész jó szintidő alatt kapom le a szívócsövet meg minden hozzátartozó csavart, rögzítést, gázrudazatot, annyit sikerült gyakorolni most.
- A termosztátot is kicseréltem, most már jól viselkedik.


- További teendők:
* Rádiót kihúzva a helyéről, pár csepp hűtőfolyadék, hurrá szedhetem szét a fűtését, vajon mi lehet a hiba?
* Rá kell nézni a MAF szenzor jelére oszcilloszkóppal, mert elég gyanús hogy ez lehet az oka egy pár jelenségre (3500-tól nem úgy húz, alapjárat fura, hidegindításkor tartani kell a gázt 1500-on egy ideig, vagy esetleg fenn marad az alapjárat.)