Mutasd

>> Szerviz2019-01-05

2019 január.
A karácsonyi ünnepek alatt kibírtam hogy nagyon ne nyúljak hozzá.
- A hűtővízcső úgy néz ki beválik. Minden száraz, minimális a hűtővíz fogyás, az is szerintem csak a fűtésen veszik el, máshol nem látok nedvesedést. Maximum a hűtő alsó bilincsénél ereszthet még egy picikét, az nem volt teljesen egyértelmű a múltkor.

- Minimális mennyiségű víz jut be hátul most már. úgy néz ki ez is megoldódott egyelőre.
De azért kiderült az új gépjármű adat lekérdezésből hogy volt már ezen az autón "LEXUS stílusú" tunying hátsó lámpa, ez megmagyarázza hogy miért voltak rosszul visszarakva a jelenlegi lámpái.
- A MAF szenzornak nekiestem Picoscope-al, eredmények a képen. A lényeg hogy reagál a gázra, egészen feljut a feszültség ha hagyom felpörögni. Az elejéről hiányolok egy hirtelen ugrást ami talán jellemző lenne ilyenkor. Lehet hogy jó így, mert itt a pillangószelepek előtt van egy nagy térfogat, más autóknál talán a közös pillangószelep után van a nagy térfogat, és emiatt máshogy viselkedik.
Minden estre megállapítottam hogy szerezni kéne valamit ide akár csak próba erejére mert most megállt a tudomány. Ha jól néztem a későbbi 1.6,1.8,2.0 TS,155, GTV, Spider stb légtömegmérő jó bele.
Persze ez a mérés nem mutat meg kb semmit. Lehet hogy kevesebbet/többet mér mint a valóság, emiatt majd próbálni kell bele másikat.