Mutasd

>> Egyéb2016-10-23

Ma sikeresen ki lett cserélve az ablakemelő mechanika, persze ez sem ment teljesen simán.
A rossz ablakemelő egész könnyen kijött a helyéről, mert már ki volt akasztva a bowden, így nem egyben kellett kifűzni a kis lyukon az ajtóból.
A cseredarab beszerelésénél feltűnt, hogy a műnyag csúszka egyik füle, ami a sínen tartja le van törve (valószínűleg ez volt a régi veszte is), így jöhetett megint a gondolkodás, hogy mivel lehetne pótolni a hiányzó kis fület. Végül egy acél lap és egy átmenő csavar lett a megoldás, ami már biztos hogy a helyén fogja tartani.

Kipróbáláskor kiderült, hogy nem teljesen működőképes, mert az üveg kiszabadításánál eltörtük a üvegvezető műanyagot, így lehúzáskor előre bukik az üveg. Valahonnan szerezni kell cseredarabot, remélem találok egy bontóban. :)

Az ablakemelő után gyors le lettek cserélve a nyárigumik a télire és bekerültek a gumiszőnyegek is.

u.i.: Általában egyedül használom és kevés csomaggal az Alfát, így nem tűnt fel egy érdekes hang, ami akkor jelentkezett, amikor csomag + 3 ember beleült. Régen hallottam ilyen zavaró hangot vezetés közben :). Jobb hátsó felfüggesztés felől hallatszódik a fura nyesztetés, így lesz egy köröm a szerelőmhöz.