Ez enyém még alussza téli álmát. :) (Bár tegnap elvitt ide-oda a városban)

Ma a garázssoron javítgattam a töltött salakos talajt. Lyukakat tömködttem be és dombokat gyalultam le. (Fotó kivételesen nem készült). Megmozgattam vagy fél köbméter földet.
Egyenlőre nincs még kész a szerszám. A 3,2-es AWI huzal már megvan, csak még ki kell találnom, hogy milyenre köszörüljem az "U" alak végét. :)
mizooo2013-03-02 19:29:56 //
31904
Hehe én meg az 1.9 JTDm feliratot vakartam ma le róla. Tolatóradar install a felénél tart, próbáltam metáll festékkel bevonni a szenzort, és nem zavarja be. :) Egyenlőre matt feketék lesznek, majd kevertetek színt hozzá. Holnap fúrás forrasztás lesz a progi.
Jah az EGR szelepet kitisztítottam, hát nem volt nagyon kormos. Izzítógyetyák rendben vannak, kapott kontakt sprayt a csati mert eléggé oxidos volt.
Liquid2013-03-02 18:41:21 //
31903
Csatlakozom az autómosók táborához :)
Nagyon ráfért már a takarítás, most hogy végre tiszta, és kulturált volt az idő, felkerült a Q4 jel is :)
droberto, a csavarkupakokat felraktad már, sikerült célszerszámot alkotni?

'''''2013-03-02 17:06:23 //
31902
Nálunk is jó idő volt.Én is az alfákat takarítottam.Szerencsére a belekarcolt feliratot is sikerült kipolírozni.
itt Sopronban is jó az idő, mosás és egy kis wax:)

mizooo2013-03-02 11:24:18 //
31900
Jó idő van :) Kezdődik az EGR tisztítás, izzító mérés.
Köszi szépen, megkérdeztem!
Keresd
Papajax Cartársat. Ő sokáig használt 159SW-t 1.8-as mocival.
Ma este megvolt a szilentcsere. Ha valakit érdekel, részletek a
blogomban.
Nekem pl. a felszereltségi szintet nem dobja ki...de kidobja, minvolt az első forgalmi rendszáma - hasznos adat, mondhatom :-)
Szerintem igen, de nekem emelt fényű H7-es van benne.
Liquid2013-03-01 22:16:31 //
31894
na az zsír lenne :)
Na ezt jó hallani.
Sajnos a GT lámpáiról ez nem mondható el... :S
59-ben csak bixenon van szerintem sima nincs
ALFI1562013-03-01 21:34:47 //
31891
Lehet az övébe is tri xenon van csak még nem is nézte,hogy refinél a tompított is átvált hosszúfényre.
Alfonis2013-03-01 21:32:18 //
31890
persze, hogy jól világít. Nekem sima izzó van benne vagyis most ilyen + 30 % os teljesítményű. Tökéletes :)
Norby2013-03-01 21:23:38 //
31889
Nincs mit!
Nem okoskodni akartam,csak nemrég néztem e-Learn-ben
így van a bixenonnál nekünk a belső plusz refi a xenon mellett, ha oda beraknánk egy utólagos xenont akkor trixenon lenne :)
Passz, csak 2005-ös eprem van. A Spider alvázszámát ha beírom, mindent kidob, még azt is hogy mi a motorszáma.
Csak attól lehet kormos, hogy füstöl, max. nem tűnik fel, mert nagyon kicsit.
Hogy honnan lehet tudni? Passz. Én először megnézném, hogy az előző gazdi nem fúrta-e át egyszerűen.
Valóban így van, közben megbizonyosodtam :)
Köszi!
Liquid2013-03-01 20:35:42 //
31883
lehet, majd megcsekkolom
Liquid2013-03-01 20:35:07 //
31882
erre nem tudok érdemben válaszolni, az enyémben bixenon van
Norby2013-03-01 20:31:48 //
31881
Szerintem inkább így van.
Ok, köszi!
Egyébként jól világít a nem xenonos 159?
Norby2013-03-01 20:13:19 //
31879
megvan :)

Norby2013-03-01 20:00:19 //
31878
Hogyan?
Nem találom!
Gábor792013-03-01 20:00:18 //
31877
Ha nem füstöl, akkor mitől kormos? :-)
Azt vajon honnan lehet tudni, hogy "kiégett a szűrő"? Feltételezem ilyesmi probléma lehet nálam is (már ha egyáltalán probléma)
Gábor792013-03-01 19:54:29 //
31876
Au... ez szerintem nagyon szép!
Nekem a 156-ban 1.8 benzines volt (140LE), ahhoz megfelelt (persze vérmérséklet függő a dolog). Viszont az néhány 100kg-al kevesebb, mint a 159... szerintem ehhez kevés lehet.
Elvileg az ép DPF-en nem fér át a koromrészecske, mert a szűrő azt visszatartja. Ha "átfér" rajta, akkor ott valami nem kerek. (Esetleg kiégett a szűrő?)
Kiégetéskor sem lehetne kormot látni, mert az a szűrő előtti részen ég el széndioxiddá és vízzé.
Kérdés, hogy az előző tulaj mit csinált vele.
Tapasztalataim alapján normál esetben (jó egr és társaival) sem füstöl az 1,9mjet a 156-ban. Ott nincs dpf. A kipuff viszont kormos.
Gábor792013-03-01 19:50:14 //
31874
Hát ezt találtam neten... nem tudom mennyire hiteles a forrás (kerdesek.org)
"Okok: későn vagy sokat fecskendez be a szivattyú; kicsi a befecskendezési nyomás; kenőolaj került a hengerbe; kicsi a sűrítési nyomás; hideg a motor; kevés a levegő (a levegőszűrő piszkos, a szelep nem zár stb.); víz került a hengerbe, stb.
Sok tüzelőanyag vagy kevés levegő és kis befecskendezési nyomás miatt kormozva, feketén füstöl a motor. Azt, hogy tüzelőanyag-felesleg vagy levegőhiány okozza-e a füstölést, arról állapíthatjuk meg, hogy túl sok tüzelőanyag adagolása esetében kissé nő a motor teljesítménye (de a fogyasztás is).
A Diesel-motor akkor füstöl kékesen, ha motorolaj került a hengerbe. Fehéren (vízgőz) füstöl a Diesel-motor, ha víz kerül a hengerbe (rossz hengertömítés, hajszálrepedés).
Világosszürkén füstöl a Diesel-motor, ha hideg a motor vagy nagy az utóbefecskendezés.
A normál füstölés alig látható sötétszürke füst."
Végül is nem az a lényeg, hogy mi a felszereltség neve, hanem hogy mi minden van benne. A képek alapján jól felszereltnek tűnik.
Alvázszám alapján tudomásom szerint az eper elvileg "kidobja" a szintet.
Gábor792013-03-01 19:45:10 //
31872
"Nekem még sosem füstölt tisztításkor."
Ezt honnan tudod? :-)
Én csak onnan tudom, hogy füstölt az enyém, hogy a kollégám jött mögöttem és ő mondta. Én semmit nem vettem észre belőle.
Tempomat ebben is van, ott a kis kar az index alatt :-P
Az esőszenzor meg nem volt mindig a felszereltség része, pl. nálam sem.
GTPeti2013-03-01 19:20:09 //
31870
Ja, és a navis 2din kijelző nem mérvadó...az enyémben is van.
Azt nézd meg, hogy van-e benne ASR-VDC-HillHold. Ha van, akkor nem impresion. Ha az ajtózár gomb melletti gomb csak "vakdugó" akkor a fentiek nincsenek, és akkor impression.
Szerintem ez Progression lesz. Distinctive biztosan nem, mert abban már sokkal több minden van(esőszenzoros ablaktörlő, tempomat stb.).
Ez nem impression. Az enyém impression (manuális klíma, hátul tekerős ablak).
Elszaladtam, megnéztem (egyelőre nem alaposan, mert siettem és lassan zártak is), mentünk vele egy rövid kört, nekem semmi gáz nem tűnt fel --> szerintem lesz még második kör. Ja és koránt sem biztos, hogy Impression, nem tudják a Pappasosok (amúgy hol lehet azt megnézni?) sem...
Sziasztok én úgy veszem észre hogy amig nem volt csippelve addig fém tiszta volt a cső azota pedig fekete.
Impression létére van benne egy két dolog!
Nekem még sosem füstölt tisztításkor.
Ellenben tavaly télen, amikor gyengélkedett az akksi, és csak hosszú indítózás után indult, durva füstpamacsot nyomott ki...
Viszont a vég nem ettől lesz kormos.
Dettó.
Erre nagyon kíváncsi lennék, hogy mitől függ, hogy kormos a vég vagy sem.
Ahogy figyelgetem nincs összefüggésben a futásteljesítménnyel.
Liquid2013-03-01 15:08:18 //
31862
szerintem ha benyásnál maradsz akkor 2.2-et keress inkább, abban már van annyi erő hogy tud dinamikus lenni, vagy a JTDm 1.9 16V is jó választás ha nem kell annyira az erő.
A legjobb szerintem a 2.4JTDm (ha a V6-ot nem nézzük)
Nos a kajáláson én is elgondolkodtam, de szerintem nem ehet többet a 10 éves 147 1.6 TS-nél, amúgy meg az utóbbi 1 évben havi ca. 800km-et megyek saját autóval (és ez várhatóan így is marad), így nem hiszem, hogy megérné pl. egy Diesel. A dinamika már fogósabb kérdés, még ha nem is akarok száguldozni a családdal mögöttem/mellettem...:D
Ma este felmegy a csáposra az Arkangyal és kicseréljük elöl a bal alsó hátsó lengőkar szilentet. Már egy ideje beremeg ha kicsit megpörgetem 3-ban és 4-ben.
Tavaly ugyanezt csinálta, akkor a jobb oldalon lett cserélve a szilent. Akkor néztük a balt, és megállapítottuk, még nincs átszakadva, csak kezd berepedni, ergo néhány hónapot még bír. A jobb már akkor kuka volt.
Remélem egy este készen lesz...hacsak valami begyógyult csavar nem fog meg minket hosszabb időre.
Ma Budapesten a Margit-hídon elmentem a belső sávban egy szép 159 mellett. Rendszáma KTN 380 volt.
Sajna én a céges "pool" autóval (egy sz@r rönyó megán) voltam, így láthatatlan voltam :)
Minden esetre üdv. a típustársnak!
az ilyennek levágnám a kezét!!!
Ugyan 2008-as, de még éppen FaceLift előtti (ld. hátsó ülés kialakítása, tetőantenna).
Amúgy szép.
A kérdésedre én nem tudok válaszolni. Viszont ha abból indulok ki, hogy az 1.9 jtdm 8V-s változata a 120 LE-vel lomha, pedig ott van 280 Nm nyomaték, akkor benzinesben a 140 LE nem tudom mit tudhat. Amúgy elég kevés benzines van...legalább is itt az amore-n.
Csabi2013-03-01 14:43:37 //
31856
uhh az durva...részvét...mivel írta fel, vagy karcolta?