Sziasztok, segítségre, ill tanácsra lenne szükségem. A következőről van szó:
kb egy hónapja azt vettem észre, hogy a vízhőfokjelzőm nem mindig marad fix 80-90foknál. Ez azt jelenti, hogy ha egy kicsit meghajtom a gépet, pl mondjuk 120-130-cal előzök, és ennyivel megyek max 30 másodpercig, akkor van, mikor felkúszik az óra egészen 95-105 fokig. 20-30 másodperc alatt megy fel ennyire, és ugyanennyi alatt vissza is áll 85-90-re.
Vagy ha pl egy 100-110-es tempó után beérek lakott területre, ahol max 60 km/h-val megyek, akkor is ugyan ezt csinálja a hőfokjelző.
Amit észrevettem az az, hogy a kiegyenlítő tartályra nem lehet erősen rácsavarni a kupakot, megugrik. Biztosra veszem, hogy nem szigetel jól. A kiegyenlítő tartály kupakja körül (pl toronycsapágy) vízpettyek vannak, ebből következtetek arra, hogy a kupak alól kijön a víz, ha már egy kis nyomás alatt van. Nem utolsó sorban töltögetni is kell utána, viszont egy bizonyos szint alá nem csökken a szint a tartályban.
Ma is toltam kb egy percig 160-nal egy opel után, utána lefordult, és én vissza álltam 100-ra, és ekkor felment a víz 110 fokra, és kigyulladt a mellette lévő piktogram is. Akár mentem országúton 70-nel, akár városban voltam, fix 110 fokot mutatott a víz hőfokmérő, a piktogram sem aludt ki. Mikor ez történt, kb 10 km-rel utána megálltam egy kútnál, viszont a ventillátorok nem forogtak, de vizes volt a kupak körül minden.
Szerintem a jeladó szarakodhat, de azzal is összefüggésben lehet, hogy a kupak nem zár rendesen a kiegyenlítő tartályon.
Szerintetek?
Bocs a hosszú leírásért, remélem érthető a lényege :)
egy kép róla: