Nyugaton irtózat pénzekért mennek a c3asok, az, hogy a vadkeleten mindet leélték munkásautónak, még nem bizonyíték semmire.
Az az igazság, hogy pont ott lett a legnagyobb üzlet és a legrelevánsabb hobbi az öregautózás, ahol van is pénz 3 évente az új 5-ös bmwre... itt, ahol mindenki napról-napra ügyeskedik, eldobósak a régi szarok, hiszen azzal nem mutatsz a szomszédnak semmit.
Ezzel ellentétben nyugaton, ahol megtehetik, hogy a napi 200 km ingázásra megvegyék a szar új autót, iszonyat pénzeket fektetnek a régi rozsdás romokba, mert értik mi a jó abban. Meg emlékeznek rá.
Itt csak zsigulira meg wartburgra lehet emlékezni, na de arra meg minek? És még így is van ot zsiguli 5 millióért... meg új is ugyanannyiért, de azt a fajta néplelket én már ki nem fogom kutatni, hogy ki akar ebben az országban szándékosan olyan orosz autót, amiben a francia technika a jó...
Ahol van valódi autós múlt, ott bizony a c3 sem eldobós autó lett, a 75 sem, meg még sorolhatnám. Persze nem is a bontóból tették vissza őket forgalomba a vadkapitalizmus kezdetén, töröttből áthegesztett alvázszámmal, mint itt csinálták szinte bármivel ami lábon kijött a bontóból...
A mókás az, hogy míg telefonban valóban komoly az előrelépés (lásd akár egyik évről a másikra), autóban már egyáltalán nincs ez így. Se nem tartósabbak (500K 8V TS, 1 mill+ dízelek vs 200 k után csapágyas 16vts vagy hengerfejes 2.4), se nem jobbak semmilyen tekintetben. Talán egy kivétellel. Amire rájöttek a gyártók, élen a renaultval a 90es években: euro ncap töréstesztekre optimalizált autókat gyártani, és ráhazudni a biztonságot, hadd vakuljanak a népek. Az, hogy 64 km/h-val egy átfedéses félfrontált levezényel 3gy autó, nem sokat fog számítani, amikor a román kisbuszban faszbúkkozik a szőröstalpú és te mész mondjuk 90-nel meg ő is 90-nel. Az már a 3x-osa... és ez csak egy részlet, a környezetvédelmi baromságok ugyanúgy csak az annak való megfelelés, amit kiadnak utasításba. A többi rohadtul nem számít, a pillanatnyi érdekek mindig előrébb vannak, ezért lesz dpf-es dízel, nem számítanak a nanorészecskék.... ha azt írná elő az eu, hogy holnaptól 5 kmenként wu2 sampont eresszen ki bálnafiókákra minden dízel, mert csak, akkor azt tenné minden gyár. Minden mindegy. Lobbik vannak meg érdekcsoportok. Jóra való igény nincsen.
Szerintem nevetséges az autóipar elmúlt 10-15 éve, semmiféle fejlődés nincs, költségoptimalizálás van. 
Ezzel szemben ugye itt a Te példád: rendszeresen mondod, hogy a 159-cel mennyivel kell menni, hogy érezd a sebességet... amivel semmi gond nincsen, csak az a kérdés, hogy biztosan ez kell-e az embernek... és bennem komolyan felmerül a kérdés a fagyival járkálva, hogy meg akar-e ölni az éppen hátulról 160-nal érkező xenonos 2 tonnás batár vagy sem. Pedig 100-110-et én is jövök. Továbbá az is kérdéses, hogy számít-e a 160-nal közlekedés a 71-esen bármit is (ha kiveszem a jampiskodást az egyenletből), hiszen a következő lámpánál ugyanúgy megáll az x5 mint én... tehát haszna nem sok van racionális értelemben az izolált 300 lovas tankoknak.
Ha abból indulunk ki, hogy egy új autót mennyi erőforrás előállítani, aztán megnézzük, hogy a régi egységidő alatt mennyit árt a környezetnek, csak az jön ki a végén, hogy csak a profit számít. Semmi más. 
(Kurvanagy zárójel: Ha azt vesszük, egy c3 konkrétan megoldás az autózás kérdésére (annyi kitétellel, hogy én csak az 5hengeres dízelt ismerem, ami millió km+-os motor), hiszen nem fogy el, iszonyatosan csöndes és kényelmes autó (ülj be egybe, meg fogsz lepődni nem kicsit), nem rohad stb. Ja és ugyanannyit fogyaszt, mint egy modern autó, hiszen könnyű... baromi minőségi belsővel (a kor szintjén és pl egy passzáthoz képest).
Ha a 75 nem rohadna, az lenne az összes embernek szánt autótippem, így marad a c3 100. Az azutániak már semmire nem valók. Alfából legalább van érdekes utána is... :))
Boce h hosszú lett :) De ne az itteni viszonyokból indulj ki. Aki tudja milyen az öreg autó, az megbecsüli ott, ahol van rá lehetőség.