Blog >> jts

>> SzervizAbarai // Alfa 156 2.0 JTS Selespeed // 2014-05-16

Szerda
Este letettem az autót otthon, és két görbe csíkot találtam előtte a földön. Nem tetszett a dolog, benéztem az autó alá is: egy szépen gyarapodó tócsa lett a jutalmam. Halleluja. Belenyomtam egy papírzsebkendőt, hogy megnézzem, mi az. Színre-szagra stimmelt, ez bizony Tutela CS Speed. Ó gyász. Belenéztem a tartályba is, ami addigra (durván negyedórával a leállítás után) teljesen kiürült. Karaj. Volt egy mozdíthatatlan autóm egyesben, amit még üresbe se tudok kicibálni. Félig földalatti parkolóban.
Gyors telefon Szatyinak, a Selespeedek avatott doktorának, aki rögtön tippelt is egyet (mint később kiderült, jól tippelt), és adott egy telefonszámot, amin trailert tudtam hívni.

Csütörtök
A trailer megjött, az örömöm még nem. Ki kellene cibálni az autót a felszínre. Kapóra jött a hónapokkal ezelőtt rendelt Tutela, ami addig csak papírnehezékként funkcionált. Beleborítottam a felét az autóba, ami arra elég volt, hogy hosszú csíkot húzva elvergődjek vele az autószállítóig. Úgy 20 méterre. A nyál fele elfolyt az úton, a másik fele a trailer hátán kötött ki. Szatyinál ugyanez visszafelé. Egy flakon Tutela nullára írva. Ez már késő délután volt, az Alfa aludni tért.

Hétfő
Délután jön a telefon és a távgyógyításnál pontosabb diagnózis. A Selespeed robotot lezáró dugó kiugrott a helyéről, mert kirohadt az azt tartó Seeger gyűrű. Lesz új dugó, de várni kell rá, hogy elkészüljön. OK, frankó.

Szerda
Egy hete bírom autó nélkül, azaz bírom a francokat, a szó szoros értelmében minden Alfát megbámulok az utcán és irigykedek mindegyikre, amelyik saját erejéből mozog. Délután újabb telefon: megvan a cucc, Szatyi nekiáll összelapátolni a kupac alkatrészt autóvá. Enyhe szívroham. Még ma autóba ülhetek? Na azt azért nem, összerakni sem két perc, meg ki is kell próbálni, satöbbi, satöbbi, satöbbi... a végét már nem hallottam, olyan mély depresszióba zuhantam. Még egy nap Alfa nélkül. :(

Csütörtök
Megint telefon: délután mehetek! A kollégák azt hihették, randira készülök, úgy fel voltam pörögve egész nap. Már csak egy óra BKV választ el Tőle! Majdnem bejött, lerohadt alattam a Combino is (muhaha), de sikerült odavergődnöm valahogy. Ja, rommá ázva, mert éppen szép idő volt. Szatyi megmutatta, mit operált ki az autóból, aztán vagy ötször köszöntem el, mire abbahagytuk az Alfák és lelkiviláguk kitárgyalását. Végre gyí haza! Ób*meg, beállt a rakpart...

Péntek (azaz ma)
Helyreállt az élet rendje: Alfával jöttem dolgozni. Hosszú volt ez az egy hét...

Kilométeróra állása:
194.006

A költség a trailer és a javítás együtt.

>> Eseményjuhaszgabor // Alfa Spider / GTV JTS Medio // 2014-03-24

Átléptük együtt az első ezresünket! :)

 
>> Szervizjuhaszgabor // Alfa Spider / GTV JTS Medio // 2014-03-24

Kedd este ügyesen kijátszottuk a generátort nagyobb bontogatás nélkül, szerdán reggel átvittem Balatonlellére Mészárovics László autovill. szerelőhöz, ott megállapította, hogy a dióda sor adta meg magát, valószínűleg a sok állástól, ezt a párával magyarázta. Alkatrész hiányában, csak csütörtök délelőttre készült el, illetve a 2 csapágyat is cserélte benne, ha már egyszer leszenvedtük az autóról, azzal se legyen gond a jövőben. Még aznap este felkerült a helyére, csináltunk egy hibatörlést és prímán működik azóta is!

 
>> Szervizjuhaszgabor // Alfa Spider / GTV JTS Medio // 2014-03-03

Gyári cikkszám alapján rendeltem trafót és ki is cseréltem, sokkal egyenletesebb lett a járása a motornak, de még mindig mintha valami nem lenne 100%-os, mivel még mindig van egy nagyon minimális döcögése.

 
>> SzervizAbarai // Alfa 156 2.0 JTS Selespeed // 2014-03-20

Ma reggel leeresztett jobb hátsóval várt a vas. Felpattintottam a mankókereket, aztán délelőtt kilógtam a munkahelyemről egy gumis műhelybe. Egy fémpöcköt szedtek ki a gumiból, amit valószínűleg még tegnap szedtem össze a hazaúton. Javítható volt, szóval a gumi marad.

>> EgyébAbarai // Alfa 156 2.0 JTS Selespeed // 2014-03-13

Tegnap este feltetettem a nyárigumikat. Ha Murphy figyel, még a héten -15 lesz. :)

>> Szervizjuhaszgabor // Alfa Spider / GTV JTS Medio // 2014-02-26

Kis szenvedés után sikeresen kicseréltük a bal első lengőkart, illetve a 2 db első stabilizátor kart, de bal elől valami még mindig reccsen és bukkanókba nyekereg.

 
>> Szervizjuhaszgabor // Alfa Spider / GTV JTS Medio // 2014-03-02

Vasárnap délután lementem egy alfa szakértőhöz, kiolvasni a hibát, illetve kideríteni, mégis mitől rángathat néha az autó és dobálja be a motorhiba visszajelzőt. Sikeresen odaértem, megálltam a kapuba és onnan már nem sikerült elindítani az autót, de legalább tudta, hogy hol kell lerohadni. Gondolom érezte a közelségét a spidernek, 155-nek és a GTV6-nak, gondolta Ő most pedig kicsit maradni szeretne... Kiolvastuk ismét a hibát, eddig mindig a 3-as hengerre írt be égés kimaradást, de mivel megcseréltem a 2 belső trafót, most a 2-es hengerhez írta be a hibát... valószínűleg a trafó ment el szarni. Sikerült rendezni egy akksit és így haza tudtam menni lámpa nélkül vak sötétbe egy kis segítséggel, de legalább már megvan a hiba... holnap rendelem is a trafót és utána járok a generátor javításnak is. Innen is szeretném megköszönni Erdő Attilának és édesapjának a segítséget! Talán ez volt az első alkalom, hogy megtapasztaltam milyen is az alfás összetartás! :)

 
>> Szervizjuhaszgabor // Alfa Spider / GTV JTS Medio // 2014-02-15

Első olajcseréje nálam, 41.800 Km-nél kapott 4,5 L 10w60 Seleniát és egy valeo olajszűrőt, következő cseréje 50.000-nél.

 
>> SzervizAbarai // Alfa 156 2.0 JTS Selespeed // 2014-02-13

Ma is megkerestem Szatyit egy váltókalibrálás erejéig.