Blog >> frissítés

>> Tuning és extraKristyon // Alfa Giulietta 2.0 JTDm Sportiva TCT // 2023-05-10

2023.05.09.
Facebook csoportban osztottak meg nagyon jó dolgokat a fejegységgel kapcsolatban, ehhez első sorban kellett egy szoftverfrissítés ez a videó nagyon részletes, és nagy segítség. Majd következő lépésben ellenőriztem, hogy tud-e tolató kamerát kezelni (teszt 5.kép), és tudja :)
Majd holnap folytatom, térképfrissítéssel, meg ha találok itthon megfelelő vezetéket a kamerának, akkor azt is telepítem...
2023.05.10.
A térképfrissítést megcsináltam, kezdetnek az indítási képernyő változott meg, de a frissítés nem sikerült elsőre (8. kép), sőt másodikra sem. Gyanakodni kezdtem, hogy hibássan jött le fájl, már kicsomagolásnál több POI fájlra panaszkodott a windows csomagoló programja, hogy nem áthelyezhető, de a winrar program egy kivételével mindent kicsomagolt, majd újra letöltöttem, ez után már csak azt az egy fájlt másoltam pluszban a pendrivera. Na ezzel kisérleteztem kétszer. Úgy tünt itt volt a hiba, a pendrivot lepucoltam, és a már másodjára letöltött fájlt kicsomagolva és felmásolva, már rendben vot (9. kép)...
2023.05.11.
Beépült a kamera is, nagyjából követtem a leírást. Nekem volt egy régi jó minőségű árnyékolt hongszóró kábelem, szerelhető RCA csatlakozókkal a vegén, így ezt befűzes után méretre vágtam. Mielőtt befűztem volna teszteltem mindent, hogy működik-e rendesen, mert a kamerám is kicsit eltért a leírtaktól. A jobb oldalon a küszöb melletti kabelkorbácsnál vittem hátra a vezetéket. Ami nem szerepel a videóban, hogy honnan kap áramot a kamera. Persze a tolató lámpáról célszerű áramot vinni. Én még mielőtt az ajtóba érkezne a vezeték ott kötöttem rá a 12v-ot(szürke fekete csíkkal), testet pedig a csaomagtatróban az ülés háttámlát rogzítő csavarhoz kötöttem, kárpit alatt van nem látszik. A prizmát a lökhárítóból nem tudtam kivenni, nagyon nem is feszegettem, nehogy megsérüljön a fényezés, belülről meg nem tudtam oda nyúlni, de a csomibol le lehet ereszteni a vezetéket, majd onnan fel lehet játszani a rendszámtábla világításához.
Nekem kb. 4.5 óras mutatvány volt beszerelni. Jó, nem is kapkodtam vele.

>> Tuning és extraViktor85 // Alfa Giulietta Distinctive 2.0 JTDm TCT // 2020-02-26

Váltóprogram frissítése 55261009 BJ34C080 (régi 55244380 BJ28C056)

184 534 km

>> Tuning és extrasutyi70 // Alfa 159 sw 2,4 TI // 2016-11-03

Van pár leírás az blogok közt, de nekem nem teljesen volt egyértelmű, ezért megpróbálom egyszerűen leírni hogy sikerült a néni hangját németről angolra változtatni a B&Mben.

Nem tudom hogy szükséges e de én első lépésben frissítettem, ez teljesen nyelvfüggetlen:

Fontos hogy a művelet közben nem szabad semmit nyomkodni, gyújtást kapcsolgatni, csukj be minden ajtót hogy a kijelzőn ne az esetlegesen nyitva hagyott ajtókat mutassa.


USB pendrive-ot formázni fat32-re.

Katt az oldalra:
http://www.blueandme.net/blueandme/index.aspx/index.aspx?brand=fga&lang=en#/support/download/
Majd a blue&me kék nyílra, majd a start update-re.

Elsőként le kell tölteni part1 résznél lévő fájlt, ezt kicsomagolva felmásolni a pendrivera.

Autóba berakni, majd gyújtást rákapcsolni, pár másodperc után elindul, majd kicsit később befejeződik a folyamat.

Pendrive vissza a PC-be, majd katt a part2 részhez, itt ki kell tallózni a pendriveot és kiválasztani azt a xlm fájlt amit az előbbiekben létrehozott a B&M (egyértelmű lesz mivel nincs más ilyen kiterjesztés a pendriveon)

Ezek után felajánlja a legújabb frissítést, ezt leöltöd, kicsomagolod a pendrive-ra, kicsomagoláskor engeded hogy felülírjon mindent.

Autóba berakod a pendriveot, gyújtás rákapcsolod és türelmesen vársz, ez lehet akár 10-15 perc is (nekem 4 perc volt)
Ha kész kiírja hogy update succesfull (legalábbis valami hasonlót)

Elvileg frissült a rendszer, már csak a nyelvet kell átállítani.


Törölj mindent a pendriveról.
Innen töltsd le milyen nyelven beszéljen a néni.
http://www.blueandme.net/resources/download/APPLICATIVI/Cambio_Lingua/Page/Html_Lingue/index_en.html

Kicsomagolod a letöltött fájlt, majd a már kicsomagolt fájlok között van még egy zip állomány, azt is kicsomagolod (LANG_UK_V02.zip angol változatnál) ennek a tartalmát másolod a pendrivera. (INASTALL.INF és 3 CAB kiterjsztésű fájl)
Autóba berak, majd gyújtás, pár perc és kiírja hogy succesfull.

Nekem gyorsan ment, remélem érthető volt.