Blog >> defekt

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2013-01-14

Ma nem úgy ébredtem,hogy este 10 órakor defektet fogok szerelni egy jéggel borított parkolóban de hát mégis így lett. Indultam volna haza melóból és egy fordulónál épp csk hozzáértem egy padkához és ez elég volt ahhoz,hogy felhasadjon a gumi. Valószínűleg valami kiálló éles kő vágta fel. Viszont nem volt egyszerű a szerelés,mert nem bírtam felszerelni a mankó kereket,mert a tüske miatt rövid volt a csavar. A tüske meg nem jöt ki,mert belerohadt a csavar. Így hát maradt a telefonos segítség. Másnap meg karácsonyfadíszítés helyett mentem vissza a nyári kerékkel.

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2011-12-12

No,ma sikerült a két napja felhelyezett téli gumimat zsírra vágni :((
Az történt,hogy tolattam be az utánfutóval az udvarba és miközben azt figyeltem mi történik hátul,ezalatt az a jobb elő kerék rágördült az alattomosan várakozó szögvasra, amely a kaput hivatott megtámasztani és most felhasítani a gumit :((
Egyelőre úgy oldottuk meg a dolgot,hogy túrtunk egy másikat a gumisnál,ami egy szezont kibír.

>> EseményÁdi_3900 // Alfa 155 2.0 TS 8v // 2011-12-03

Nem is írtam még be, hogy 2 hete kettős defektem volt. Szerencsére városban mentem, nem gyorsan, hamar le is álltam. Akkor még csak a jobb hátsót láttam luykasnak. Később kiderüólt, elfáradt teljesen a gumi, és szétfeslett, szétrobbant az oldala. Kuka. A jobb elősvel pedig felszedtem egy szöget, szerintem épp akkor, amikor leparkoltam Békás tetéjén a hátsó defekt miatt. mindegy, mert olyan régiek voltak a gumik (8 év), hogy kidobtma mindet.
Most az elég jó good year télik vannak rajta, aztán tavasszal veszek 4 nyárit hozzá.
Az egész esemény érdekessége egyébként az volt, hogy hajnal volt, és a reptérre mentem; végül taxival értem el a gépet.

>> SzervizNaTo // Alfa 155 2.0 V6 turbo // 2011-06-27

Tegnap cserélgettem téli/nyári kerekeket, hogy lássam melyik kerékkel van v égülis a bibi. Nem volt egyértelmű. Az viszont egyértelműen látszott, hogy az egyik gumimban van egy szép nagy reizer csavar! Na ezt ma reggel gumisnál befoltoztuk. plusz kicentíroztattam a kerekeket, mindegyik jó, csak az egyik guminál van némi torzulás, ütés. Azzal sokat kezdeni nem lehet. Kiderült továbbá, hogy a kis 5mm-es nyomtávszélesítők miatt nem tud központosítani a gyűrű középen, nem fekszik fel teljesen. Ezeket kivettük, és máris simábban fut a gép. Még mindig nem tökéletes, de ez már valszeg a gumi ütése lesz.

>> Szervizadmirális // Alfa 156 SPORTKIT 1998 // 2011-06-04

Sajnos fel kellett szerelnem a piros pótkereket, mert a jobb első gumim "kipukkadt". Úgy néz ki, sikerült is legyalogolni. Pont jól jött egy komplett futómű felújítás és egy szíjcsere között.

Az hogy meg kellett állni átszerelni, még a legkevesebb.

Azt hiszem, csőd eljárást fogok kezdeményezni magam ellen.

>> EseményATE TR // Alfa 156 1.6 // 2010-12-07

Hétfő helyett kedd lett a gumis látogatásból. Nem örültem neki, mert sok kis szúrás helye volt a gumi falán. Szeretem az embereket. Főleg a k.cs.goket.
Sajnos azon a helyen nem mehet "véletlenül" bele semmi ennyiszer és ki is esik.

Fényképeket mostanában nem tudok készíteni, mert a tuning telefonom beteg. De látni kellett volna a gumin az új lélegeztetők helyét. Elég volt, hogy 2-3 nap alatt 1,3 bar nyomás essen a gumiból.

>> EgyébATE TR // Alfa 156 1.6 // 2010-12-04

Valószínű lassú defekt áldozata lesz/lett a bal első gumim. Hétfőn majd kiderül.Addig figyelek rá. Most eresztettem bele luftot, mert csak 1.2 Bar nyomás figyelt benne. Húzott balra a zótó is. Ma néztem megint alacsonyabb a guminyomás, mint a többiben.

>> Szervizvasony // Alfa GT 1,9 mJTD // 2010-08-26

Jobb ha az ember időben észreveszi, hogy leengedett a kereke és nem jár a felnin, ellenkező esetben akkor nagyon szép gumiörleménye van és lehet kidobni a vadiúj gumit...

>> SzervizBeeGee // Alfa GT Q2 1.9 JTD // 2009-07-16

A hétvégi kirándulásról hazahozott egyik emléket egy kátyú szerezte, a felnin és a gumin hagyott sérülés formájában. Azóta minden másnap elenged másfél bart. Szóval tényleg nem halogathatom tovább a gumicserét, egyébként is sokat láttak már, rájuk fér. De megvárhatták volna még ezt a hetet..

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2008-12-26

Gyanútlanul autóztam a 10-es főút 50.-51. km szelvényében töksötétben,esőben és hidegben de odabent kellemes meleg uralkodott és éppen a Soulfly ős zenéje szólt,amikor egyszer csak durva csattanás hallatszott,mintegy belerondítva a kedves kis téli idillbe.Azonnal visszazökkentem a rideg valóságba és dühösen konstatáltam,hogy egy barátságtalan és láthatatlan kátyúba robogtam bele nyolcvanas tempóban.Kisvártatva már éreztem is,hogy jobbra húz az autó.
Nem volt kedvem megállni világ seggében,ezért elmentem a következő településig.
Amúgy meg emelőm sem volt,úgyhogy gyorsan haza lett indulva,mert volt még benne levegő.Mint másnap kiderült,túl kevés,mert szálszakadásos lett.
Volt kéznél két használt,ami szintén Alfán volt(Yoyo),és hátra került.
Így viszont elöl új négyévszakos van,hátul meg viseltes nyári.
Na,mindegy,átmenetileg jó lesz.