Blog >> rendszám

>> Szervizystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2009-05-20

Még az előző tulaj hagyatéka volt a törött első lökhárító. Egy ideje terveztem, hogy megcsináltatom, és végre eljött ez is. A leszerelés/felszerelés nem egyszerű, volt vele dolga a műanyagosnak. :-) Viszont ez is kész van.

Na, meg a rendszám is a helyén van. :-)

>> Egyébystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2009-05-18

Az önkormányzatnál azt mondták, mikor leadtam a legyártási kérelmet, hogy igaz, hogy a papíron egy hónap szerepel, de maximum két hét alatt meg fog érkezni, és küldenek értesítést róla. Értesítés nem jött, de öt napja letelt a két hét, így ma reggel felhívtam az okmányirodát. Legnagyobb örömömre azt az infót kaptam, hogy megérkezett, mehetek érte. Úgyhogy leszereltem az eredeti "A" típusút, mert azt lekellett adni. Leszedtem a rendszám tartó konzolt is, mert arra semmi szükség, sajnos a helyén lyukak maradtak. Így a legdögösebb a vas, mindenféle tábla nélkül... :-)
Az új rendszám meg majd a héten felkerül.

Ja, és az okmányirodában a hölgyemény még egy csekket az orrom alá tolt, hogy ezért az összegért jegyzi be a változást. Kicsit meglepődtem, hogy 1800-at kell fizetni egy ilyen semmiség miatt... :-/

>> Egyébystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2009-04-29

A nagy rendszám a 156-oson sosem tetszett. Matrica kicsiben már nincs sajnos, így marad a "kényszermegoldás". Motor, azaz "B" típusú rendszám kerül az autóra előre. Ma a Mozaik utcában Zsé ismerősén keresztül egy 10-esért kaptam engedélyt, majd utána az okmányirodában 9500 Ft-ért megigényeltem a táblát. Itt az ügyintéző először nem vágta, hogy miről van szó, hárman kellettek hozzá, hogy nekilássanak a dolognak, de végül csak megoldották. Másfél, két héten belül elvileg értesítenek, hogy elkészült, majd akkor le kell adnom az eredeti "A" típusú táblát. Várakozás... :-)

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2009-04-02

Ma (0402) elmentünk a Váci úti Copy General-ba, ahol egy nick névvel ellátott laminált 'rendszámtábla' várt minket. Már régóta szerettem volna csináltatni egy ilyet, a IX. Esztergomi Alfa Romeo Találkozó pont megfelelő alkalom volt arra, hogy el is készíttessem és a találkozón már ebben mutatkozzon az autó. Mivel elöl a hótolót már egy jó ideje lecseréltem egy B típusú motorrendszámra, ezért előre egy Alfa Romeo embléma került a nick helyére.

[Költségeim: a két rendszám nyomtatása (színesben) és laminálása 1185Ft ]

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2007-12-18

(1218) Halesztől átvettem a matricákat és az egy pár amore-s rendszámkeretet.

>> Szervizpettinke // Alfa 159 1.9 JDTm 16V, Turismo // 2008-08-11

elkészült előre a matrica-rendszám, begurultam a műhelybe és rásímogatták. legalább 10 lőerőt számít az áramvonalasság miatt :-)

>> EgyébBeeGee // Alfa GT Q2 1.9 JTD // 2008-07-22

A Kálvin térnél a Kecsekeméti utca felé állandó a besorolási harc a 3 sávba. Tegnap egy fekete Octavia intett, hogy menjek, én visszaintettem (telefonnal a kezemben) hogy köszi, mindárt. Aztán megint intett, hogy kövessem őket, mert biza ők rendőrök és igazoltatás lesz.. Meg büntetés, mert nincs rendszámom elől..
Helyszínen 20ezer.

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-07-19

Végre volt egy kis időm (0719) és az időjárás is kedvező volt ahhoz, hogy az autóval is foglalkozzak kicsit itt a nagy esőzések után, mert már elég koszos volt a drága. Kapott egy alapos nagynyomású előmosást, aztán aktív hab, és utána törölközés. Valahogy így hívnák ezt az autómosóban, csakhogy ismét itthon fürdőzött az udvaron, mert közelebb is van és tisztább is lesz ha én csinálom. Miután megmosdattam és szárazra töröltem, felkerült végre az amerikai típusú rendszámtábla. Igaz, nem kívülre, hanem a csomagtérajtó belső oldalára, ahol más autóknak nagy bután a piros háromszög van. A mosás érdekessége volt, hogy lekerültek az ajtókéderek és azok ill. azok alatt is ki lett törölgetve tisztára. Elvégre megérdemli :) Lássuk a képeket..

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-06-29

Egy alapos autómosás után (0629) felkerült helyére a rendszámtábla, melyet szerdán vettem át az okmányirodában (Bp. VIII.ker.). Nem lett szebb tőle az autó.. Sem jobb, sem gyorsabb. Inkább egy kötelező darab került fel az orrára. De nem rondítottam tovább sem fekete, és főleg nem króm utánzatú műanyag rendszámkerettel. Ha már muszály, próbáltam a legegyszerűbb módon feltenni, mindenféle csavarozás nélkül. A kétoldalú, szivacsos ragasztószalagra esett a választás. Meglepő módon nagyon jól tapad. Hát ilyen lett.. :

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-06-25

Mai napon (0625) elkészült az új B tipusú rendszámom, amit személyesen át is vettem a VIII. kerületi okmányirodában. A forgalmiba is be lett jegyezve, úgyhogy már hivatalosan is van rendszámom több, mint fél év rendszám nélkül autózás után. A mérete elég kedvező, mert fele akkora sem mint a hótoló testvére volt. Ez pozitív.